Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Mayıs 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

İstihdam paketi yetersiz

Hükümetin kurtuluş reçetesi olarak sunduğu istihdam paketi esnafı memnun etmedi. Özellikle Bağ-Kur ve SSK prim borçlarına ödemede getirilen kolaylık esnaf tarafından yetersiz bulundu. Türkiye’de sayıları 4 milyonu bulan küçük esnaf, borçların tamamen silinmesinden yana.


301'İN YEDEKLERİNDEN BİRİ 125. MADDEYMİŞ

301. madde değişikliğinin sorunu çözmeyeceğini, çünkü TCK'da başka 301'ler de bulunduğunu ısrarla vurgulayan hukukçular haklı çıktı. Çizerimiz İbrahim

En Atatürkçü parti AKP

AKP Genel Başkan Yardımcısı Egemen Bağış, “Türkiye’nin en Atatürkçü partisi biziz. Zamanında hep korkuttular. Şimdi de din ile korkutuyorlar. Biz kork


  İngiltere İslâmî bono çıkarıyor

İngiltere’nin, İslâmî bono çıkartan ilk batı ülkesi olmaya hazırlandığı bildirildi. Financial Times gazetesinin haberinde, İngiltere Hazine yetkililerinin, planla ilgili güçlü bir istek bulunduğunu söylediği, uygulamanın, Londra’nın İslâmî finans dünyasının Batılı merkezlerinden biri olma özelliğini sağlamlaştıracağı belirtildi.


  SİGARA YASAĞINI FIRSATA DÖNDÜRÜN

SELÇUK Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ruhuşen Kutlu, dünden itibaren başlayan kapalı alanlarda sigara içme yasağıyla ilgili yaptığı açıklamada, dünyanın en tehlikeli bağımlılık yapan maddelerin başında gelen sigaradan kurtulmak için büyük fırsat olduğuna dikkat çekerek, sigarayı bırakmanın zor olacağını, ancak cesaretle bunun başarılabileceğini bildirdi.


  Biz beğenmedik NASA kaptı!

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi’nde (NASA) çalışan, Doç. Dr. Neva Çiftçioğlu’na NASA’da çalışmaya başlamadan önce Mersin Üniversitesi dahil Türk üniversitelerinin kapılarını kapattığı ortaya çıktı.


  Kamu kurumlarına personel alınacak

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yerleştirme yapmak amacıyla KPSS’ye girmiş adaylardan tercih alınacağını duyurdu.


  AP, Türkiye raporunu tartışacak

Avrupa Parlamentosu (AP) genel kurulu, Hollandalı Hristiyan Demokrat parlamenter Ria Oomen-Ruijten tarafından hazırlanan Türkiye raporunu yarın tartışacak.


  Elazığ’da bir terörist teslim oldu

GENELKURMAY Başkanlığının internet sitesinde yer alan terörle mücadeleye ilişkin duyuruya göre, Elazığ’ın Karakoçan ilçesinde önceki gün bir terörist, güvenlik güçlerine teslim oldu.


  Menteş Askeri Eğitim Kampında patlama: 1 şehit

İZMİR’İN Urla ilçesindeki Menteş Askeri Eğitim Kampı’nda eğitim sırasında yanlışlıkla pimi çekilen el bombasının patlaması sonucu 1 astsubay şehit oldu, 1 astsubay yaralandı.


  Kimse fitne fesat çıkarmasın

DEVLET Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, AKP hakkındaki kapatma davasıyla ilgili, “Kimse kendisini Yüksek Mahkemenin yerine koyarak fitne fesat çıkarmasın” dedi.


  Meclis başkanları Strasbourg’da toplanıyor

AVRUPA Konseyine üye ülkelerin meclis başkanları, 22-23 Mayısta Strasbourg’da toplanacak.


  Yıldırım: Gemi sökümü her ülkede var

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, gemi geri dönüşüm işlerinin, yalnızca Türkiye’de değil, dünyanın ve Avrupa’nın pek çok ülkesinde yapıldığını belirterek, “Hurda gemi piyasasında Hindistan, Pakistan, Bangladeş ve Çin, yaklaşık yüzde 80’lik bir paya sahip. Türkiye’de ise bu oran yüzde 2” dedi.


  Türkiye 3. yolu tartışmalı

TBMM Başkanı Köksal Toptan, AKP hakkındaki kapatma davasına ilişkin olarak, ‘’Herkesin ‘oh’ diyebileceği, rahatlayabileceği bir imkan varsa, Türkiye bunu aramazsa yazık olur. Arar da bulamazsa mesele yok, o zaman başladığımız noktaya geliriz’’ dedi.


  İstanbul’da su kesintisi

Kartal’ın Samandra beldesinde yarın 14 saat süreyle su kesintisi uygulanacak.


  TÜGİK'in istediği Türkiye

TÜGİK Genel Başkanı Hazim Sesli, Samsun Genç İş Adamları Derneği’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen ‘’Nasıl Bir Türkiye’’ konulu basın açıklamasında,’’Nasıl bir Türkiye özlemi içerisindeyiz’’ sorusunun sorulabileceği Samsun’dan daha iyi bir şehir olmadığını ifade etti.


  Aytmatov, Almanya’da tedavi olacak

Rusya’nın Tataristan Cumhuriyetinin başşehri Kazan’da geçen cuma günü rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Kırgız yazar Cengiz Aytmatov, tedavi için Almanya’ya götürüldü.


  Piknikçiler kene şikâyetiyle acil servislere akın etti

İstanbul’da havaların ısınmasıyla piknik alanlarına giden yüzlerce kişi, kene ısırması şikâyetiyle hastanelere başvurdu.


  Tarihî bina kül oldu

KASTAMONU’NUN Cide ilçesinde ‘’Taşınmaz Kültür Varlığı’’ ilân edilerek koruma altına alınan 3 katlı tarihî ahşap ev yangında kül oldu.


  Gıda deposunda yangın

BAĞCILAR’DA bir gıda deposunda çıkan yangın, büyük çapta maddî hasara sebep oldu.


  Sahte üniformalı dolandırıcı yakalandı

EDİNİLEN bilgiye göre, Samsun Caddesi’ndeki bir kuyumcuya giden üsteğmen üniformalı bir kişi ile eşi olarak tanıttığı kadın bilezik ve künye bozdurmak istediklerini söylediler.


  Malatya’da, 79 bin kişi icra takibinde

Malatya’da 2007 yılından bu yana icra takibine alınan 79 binin üzerinde kişinin büyük bölümünü kredi kartı ve cep telefonu borcu sebebiyle takibe alınanlar oluşturuyor.


  Hayvanat bahçesi yavrularla şenlendi

GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi’nde buluna atlar, ceylanlar, kuşlar, bahar aylarında dünyaya gelen yavruları ile vatandaşların ilgi odağı oldu.


  Sahiller kontrol altına alınacak

SAHİL Güvenlik Komutanlığı ihtiyacı için programa alınan projeyle sahiller; radar, elektrooptik, DF ve AIS sistemleri ile kontrol altına alınacak.



 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler