Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Mayıs 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

 

Çin’de ölü sayısı 50 bini geçti

Çin’de meydana gelen depremde ölü sayısı 51 bin 151’e çıktı.

Çin hükümetinin sözcüsü Guo Weimin, 29 bin 328 kişinin de halen kayıp olduğunu söyledi. Öte yandan Dışişleri Bakanlığı, depremden sonra evsiz kalanlar için 3,3 milyon çadıra ihtiyaç duyulduğunu açıkladı ve uluslararası yardım çağrısında bulundu.

23.05.2008


 

Suriye’ye ‘İran’dan uzak dur’ şartı

İsrail Dışişleri Bakanı Tzipi Livni, “Suriye İsrail ile barış yapmak istiyorsa İran’dan uzak durmalı ve Hizbullah, Hamas gibi örgütlerle bağlarını koparmalıdır” dedi.

İSRAİL Dışişleri Bakanı Tzipi Livni, “Suriye İsrail ile barış yapmak istiyorsa İran’dan uzak durmalı ve Hizbullah, Hamas gibi örgütlerle bağlarını koparmalıdır” dedi. Türkiye’nin nezaretinde Suriye ve İsrail’in aracılı barış görüşmelerine başladıklarının açıklanması sonrasında gazetecilere demeç veren Livni, “İsrail komşularıyla barış içinde yaşamak istiyor ama Suriye de teröre destekten -Hizbullah, Hamas ve tabiî İran- feragat etmesi gerektiğini anlamalıdır” diye konuştu.

Bu arada, Suriye’deki resmi yayın organı Syria Times gazetesi, İsrail’in Suriye ile barış hakkındaki niyetinin “ciddî olup olmadığının” sorgulandığını yazdı. İngilizce yayımlanan gazetede, İsrail ile Suriye’nin Türkiye aracılığıyla dolaylı barış görüşmeleri yaptığının açıklanmasından bir gün sonra yapılan yorumda, Şam’ın İsrail’in işgal ettiği Golan Tepeleri’nin tamamına dönmekten başka bir seçeneği kabul etmeyeceği kaydedildi. Suriye’nin barış için “iyi niyet” ve “güçlü arzuya” sahip olduğu belirtilen yorumda, “İsrail’in bu konudaki ciddiyetinden kuşku duyulduğu” ifade edildi.

/ Tel Aviv

23.05.2008


 

İsrailliler Golan’dan vazgeçemiyor

İsraillilerin 3’te 2’sinden fazlası, Golan Tepeleri konusunda taviz verilmesini istemiyor. İsrail halkının yüzde 70’i, Suriye ile bir barış yapılması karşılığında Golan Tepelerinden çekilmeye karşı çıkıyor.

İSRAİLLİLER'İN 3’te 2’sinden fazlası, Golan Tepeleri konusunda ödün verilmesine karşı çıkıyor. İsrail’de yayın yapan özel bir televizyon tarafından bu akşam yayımlanan araştırma sonuçları, İsrailliler’in yüzde 70’inin, 1967’de işgal edilen Golan Tepeleri’nden Suriye ile bir barış yapılması karşılığında çekilmeye karşı olduğunu ortaya koydu. Araştırma sonuçlarına göre, İsrailliler’in yüzde 22’si çekilmeden yana tavır koyarken, yüzde 8’i de bir görüş bildirmedi.

Öte yandan, İsrailliler’in yüzde 57’si Suriye ile müzakerelerin, hakkındaki yol-suzluk iddiaları yüzünden zor durumda kalan Başbakan Ehud Olmert’in yaşadığı ülke içindeki zorluklarla başedebilmek için yeniden başlatıldığını düşünürken, yüzde 58’i de Olmert’in Suriye ile barışı müzakere etmek için bir yetkiye sahip olmadığı görüşüne sahip. İsrail ile Suriye’nin, 2000 yılında kesilen müzakerelere, Türkiye arabuluculuğunda dolaylı olarak yeniden başladıkları açıklanmıştı.

/ Kudüs

23.05.2008


 

Irak’ta yine sivil katliamı

Amerikalı keskin nişancılar, Bağdat’ın doğusundaki El Ubeydi bölgesinde sivilleri vurdu.

Amerikan askerî kaynakları ise, askerlerinin 11 direnişçiyi öldürdüklerini savundu.

23.05.2008


 

Bruce Lee’nin evi depremzedeler yararına satılacak

Efsanevi Kung-Fu ustası ve film yıldızı Bruce Lee’nin evi, Çin’deki depremzedelere yardım amacıyla satılacak.

South China Morning Post gazetesinin haberine göre, yardımsever Yu Pang-lin, aralarında Bruce Lee’nin eski evinin de bulunduğu Hong Kong’daki 5 evi satışa çıkaracağını ve gelirini depremde zarar görenlere göndereceğini söyledi. Apple Daily gazetesi, Bruce Lee’nin 1960’lı ve 70’li yıllarda yaşadığı iki katlı evin yaklaşık 13 milyon dolar değerinde olduğunu bildirdi. ABD’nin San Fransisco şehrinde doğan, ancak Hong Kong’da büyüyen Lee, 1973’de 33 yaşında Hong Kong’da ölmüştü.

/ Hong Kong

23.05.2008


 

Muhafazakâr Parti’ye kadın eli değecek

İNGİLTERE'DE 200 yıldır kadın üye kabul etmeyen Muhafazakâr Parti taraftarlarının sosyal kulübü, kurallarını değiştirdiğini, bundan böyle kadınları da üye yapacağını açıkladı.

‘’The Carlton Club’’ yönetim kurulunun kararı üzerine açıklama yapan, Muhafazakâr Parti lideri David Cameron’ın sözcüsü, kadınların üye olabilmesine ilişkin kararı büyük bir memnuniyetle karşıladıklarını bildirdi. Muhafazakâr Parti’den bir grup parlamenter tarafından 1832 yılında kurulan kulüp, esasen parti çalışmalarının yapılacağı bir mekân olarak planlandı. Kulüp, halen 1600 üyesiyle daha ziyade bir düşünce kuruluşu gibi faaliyet gösteriyor. Zenginler kulübü olma niteliği de taşıyan ve aristokrasi bağlantıları dolayısıyla tartışmalara konu olan kulübün bir yıllık üyelik bedeli 1125 sterlin (yaklaşık 2750 YTL) olarak uygulanıyor.

/ Londra

23.05.2008


 

Temsilciler Meclisi’nde Kürt Dostluk Grubu kuruldu

ABD Kongresinin alt kanadı Temsilciler Meclisinde bir Amerikan-Kürt dostluk grubu kuruldu. Kongre binasında bu vesileyle verilen resepsiyona, Washington’da bulunan kuzey Irak’taki yerel Kürt yönetiminin üst düzey yetkilisi Neçirvan Barzani ve Amerikalı bazı milletvekilleri katıldı.

Resmen kurulduğu açıklanan Amerikan-Kürt dostluk grubunun eşbaşkanlıklarını, Tennessee eyaletinin Demokrat milletvekillerinden Lincoln Davis ve South Carolina eyaletinin Cumhuriyetçi milletvekillerinden Joe Wilson üstlendi. Dostluk grubunun henüz başka milletvekili üyesi bulunmazken, iki kurucu eşbaşkan, diğer Temsilciler Meclisi üyelerini gruba katılmaya çağırdı. Neçirvan Barzani de, resepsiyondaki kısa konuşmasında dostluk grubunun kurulmasını “tarihi bir gün ve olay” olarak nitelendirdi. Hafta başından bu yana Washington’da bulunan Barzani, resepsiyondan önce ABD Savunma Bakanı Robert Gates ve Başkanın Ulusal Güvenlik Danışmanı Stephen Hadley ile görüştü. Neçirvan Barzani’nin, son iki günde önemli senatörlerden Demokrat Joe Biden ve Joe Lieberman ve Cumhuriyetçi Sam Brownback ile Temsilciler Komitesi Dışişleri Komitesi Başkanı Demokrat Howard Berman ile de bir araya geldiği belirtildi.

/ Washington

23.05.2008


 

Atom bombası ve reality show tarihin en kötü icatları

İNGİLTERE'DE yapılan bir araştırma, atom bombası ile televizyonlardaki ‘’Reality Show’’un tarihte gelmiş geçmiş en kötü icatlar olduğunu ortaya koydu.

İngiliz hükümetinin müzeler ve san'at galerilerinin gelişimine katkı sağlamak amacıyla finanse ettiği araştırmada, tekerlek ve internetin en iyi icatlar listesinin başında bulundukları belirtilirken, idam cezası, naylon torba ve kredi kartları, insanlığın en kötü icatları sıralamasında 3., 4. ve 5. sıralarda yer aldılar.

/ Londra

23.05.2008


 

Suçlarını teşhir eden blogcu 'en aptal' seçildi

İNGİLTERE'DE, işlediği suçları filme alıp, internette yayımlayan Andrew Kellett, ‘’en aptal suçlu’’ unvanına layık görüldü.

Leeds şehrindeki mahkemenin, suç işlerken kendisini kayda alan ve 80’den fazla video kaydı internette yayınlayan 23 yaşındaki Andrew Kellett’in, işlediği suçlarla övünmesine geçici olarak yasak getirdiği bildirildi. Şehir belediyesi yetkililerinden Les Carter, ‘’Kellett, Leeds’in en aptal suçlusu seçil-meye aday. Bize internet aracılığıyla kendi aleyhine delilleri verdi’’ diye konuştu. Genç adam, kimi zaman başkalarıyla olmak üzere, uyuşturucu kullanırken, küfrederken ya da insanların evlerine kapıları tekmeleyip girerken kendisini filme almış. Kellett’in, Leeds’teki mahkemede görülen dâvâsı sırasında bile kendini filme aldığı belirtiliyor.

/ Londra

23.05.2008


 

Lübnan’da cumhurbaşkanı seçimi için davet

KATAR'IN başşehri Doha’da yapılan konferansta Lübnanlı tarafların anlaşmaya varmasının ardından Pazar günü düzenlenmesine karar verilen cumhurbaşkanı seçimi için Parlamento Başkanı Nebih Berri milletvekillerine oturum daveti yaptı.

Parlamentodan yapılan yazılı açıklamada, Berri’nin Mişel Süleyman’ı yeni cumhurbaşkanı seçmek üzere milletvekillerini Pazar günü TSİ 17.00’de parlamentoya davet ettiği belirtildi. Emil Lahud’un görev süresinin dolduğu 23 Kasım 2007’den beri Lübnan cumhurbaşkanlığı makamı boş bulunuyor.

/ Beyrut

23.05.2008


 

Batı Şeria’da, Filistin kasabası kuruluyor

BİR Katar firması, Batı Şeria’da 5 bin konutluk yeni Filistin kasabası kurulması için Filistinli bir firmayla 350 milyon dolarlık anlaşma imzaladı.

Yeni kasabanın maliyetinin üçte ikisinin Katar hükümetine ait “Diar Real Estate Investment Co.” adlı şirket tarafından, kalanınsa Filistinli ortağı Masar şirketince karşılanacağı belirtildi. Ravabi adı verilecek kasabanın Batı Şeria’da planlanan ilk yerleşim olduğu, Kudüs’ün kuzeyinde ve Ramallah yakınında inşa edileceği kaydedildi. Katarlı firmanın yöneticisi Ganim Bin Saad Essaad, Associated Press ajansına yaptığı açıklamada, şirketin Batı Şeria’da büro açarak başka projelerle de ilgileneceğini söyledi. Essaad, Filistinlileri desteklemek ve Filistin topraklarında yatırım yapmak için hükümetten talimat aldıklarını kaydetti. Beytüllahim’de yapılan ve üç gün süren Filistin ekonomisini canlandırma amaçlı konferansta, Suudi ve Katarlı firmalar, Filistinli ortaklarıyla toplam 550 milyon dolarlık inşaat yatırımına imza attı.

/ Beytüllahim

23.05.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır