Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Mayıs 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Hamit'in 2008 korkusu

ALMANYA Birinci Ligi (Bundesliga) şampiyonu Bayern Münih'de oynayan milli futbolcu Hamit Altıntop, Avrupa Şampiyonası Finallerinde oynamak istediğini, ancak gelecek sezon için de kendini riske sokmak istemediğini söyledi.

Uzunca bir süreden bu yana sakat olan ve Avrupa Şampiyonası Finalleri'ne hazırlanan Türk Milli Takımı'nın Almanya'da yaptığı kampında bulunan Hamit Altıntop, Kicker adlı Alman spor dergisine yaptığı açıklamada, gelecek sezonu tehlikeye sokmak istemediğini belirterek, ''Avrupa Şampiyonası'nda oynamak istiyorum, ancak riske girmek de istemiyorum. Gelecek sezonu tehlikeye sokacağıma şimdiden ayrılırım'' dedi.

BİR SEZONDA İKİ AMELİYAT OLDU

Lig sezonunun kendisi için sportif açıdan çok iyi geçtiğini ifade eden Hamit, yine de bu sezon geçirdiği iki ameliyat nedeniyle mutluluğunun da o kadar fazla olmadığını kaydetti. Hamit, koşabildiğini, rahat bir şekilde hareket edebildiğini, ancak koordinasyonda hala eksiklikleri olduğunu belirterek, Bundesliga'da Bayern Münih'in yeni teknik direktörü Jürgen Klinsmann ile başlayacak dönemin de kendisi için heyecanlı bir dönem olacağını söyledi. Takım içindeki büyük rekabete rağmen kendisini ispatlayacağına emin olduğunu ifade eden Hamit, ''Ben her yerde oynarım, bu benim avantajım. Teknik direktörün beklentilerini yerine getiriyorum'' dedi.

5 GOL PASI VERDİ, 7 GOL ATTI

Bundesliga'da bu sezon 23, UEFA kupasında da 9 kez oynayan ve Almanya Kupası'nda oynayan, 5 gol pası veren ve toplam 7 gol atan Hamit, sakatlığından dolayı sezon sonunu kaçırdığı için de üzgün olduğunu sözlerine ekledi. Bayern Münih'in görevi bırakacak olan teknik direktörü Ottmer Hitzfeld de sakatlanıncaya kadar Hamit'in kendileri için çok önemli bir oyuncu olduğunu belirterek, kendisini her zaman oynattığını söyledi.

23.05.2008


 

Tarihin en güzel Avrupa finali

ŞAMPİYONLAR Ligi finali adına yakışır büyük bir heyecan dalgasıyla başlayıp, Manchester United'in zaferiyle sonuçlandı.

Rusların büyük bölümü sahibi ünlü milyarder Roman Abramoviç olduğu için yıllardır Chelsea'yi kendi takımları sayıyorlardı. Moskova'daki finalde Chelsea bu yüzden deplasmanda sayılmadı. Tarihinde ilk defa bu kufayı kaldırmak isteyen Chelsea'nin hayali Anelka'nın kaçırdığı penaltı ile sona erdi. Normal süresi 1-1 biten, penaltılarda 6-5 üstünlük kuran Manchester United kupayı aldı. Kupa bir bakıma Abramoviç'e değil, yabancıya gitti. Böylece Manchester United İngiliz liginde 10 gün önce geride bıraktığı rakibine kupada da rövanşı vermedi. 40 bin İngiltere'den gelen 70 bin futbolsever unutulmayacak bir finale şahitlik etti. Belkide tarihte ilk defa bu kadar geç biten final oynandı. Son penaltı 01.36'da atıldı.

200 ÜLKEDEN CANLI YAYINLANDI

Statta daha önce 6 bin polisin görev yapması beklenirken, bu sayı 14 bin 500 kişiye yükseldi. Ayrıca İngiltere'den de final için 18 üstdüzey güvenlik görevlisinin ülkeye geldiği belirtildi. Luzhnike Stadı'ndaki karşılaşmanın yayınında biri örümcek olmak üzere (stadın tepesinde yer alan kamera) 31 kamera kullanıldı. 200 ülkeden canlı olarak ekranlara gelen Avrupa'nın en önemli organizasyonunun finalinde, 650'ye yakın medya mensubunun yanı sıra 158 fotomuhabiri görev yaptı.

TARAFTARLAR BİRBİRİNE GİRDİ

Moskova'daki dev mücadelede iki İngiliz takımının taraftarları, birbirine girdi. Manchester ve Chelsea'liler arasında yaşanan kavgaya ev sahibi ülkeden Rus bir grup da katıldı. Gençlerin oluşturduğu Rus grubun, Chelseali taraftarların üzerine taş attıkları öğrenildi. Tüm biletlerin satıldığı karşılaşmayı Luzhniki Stadı'nda 85 bin 745 kişi takip etti. 40 binin üzerinde İngilizin bulunduğu finalde, karaborsacılar da boş durmadı. Bilet fiyatlarının 4 bin Euro'ya kadar yükseldiği öğrenildi. Polis, bu olaya karışanları ise gözaltına aldı. Kimileri ise ellerinde 'Yarı fiyatına bilet aranıyor' pankartıyla stada girmeye çalıştı.

23.05.2008


 

F.Bahçe Zico ile hâlâ anlaşmadı

FENERBAHÇE Kulübü, medyada yer alan, ''yeni teknik direktörlerle görüşmeler yapıldığı'' yönündeki haberleri yalanlarken, Zico ile de görüşmelerin sürdüğünü açıkladı.

Sarı-lacivertli kulübün resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, teknik direktör Zico ile görüşmelerin devam ettiği belirtilerek, ''Zico ile görüşmeler sürmektedir. Bu görüşmeler sonuçlanıncaya kadar da başka bir teknik direktör arayışımız ya da bu konuda herhangi bir teknik adamla temasımız yoktur. Zico ile görüşmeler sonuçlandığında gerekli açıklama yapılacaktır'' denildi.

YÜZME HAVUZU PAZAR GÜNÜ AÇILIYOR

Özel Fenerbahçe Eğitim Kurumları Yüzme Havuzu açılış töreni, 25 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilecek. Fenerbahçe Koleji Okul Öncesi Kampüsü'nde saat 13.00'te başlayacak açılış töreninde kokteyl ve açılış konuşmalarının ardından, Türkiye şampiyonu yüzücülere ödüllerinin verilmesi, jimnastik gösterisi ve yüzme yarışı gibi etkinlikler yapılacak.

23.05.2008


 

8 takımın gözü Bank Asya'da

TFF 2. Lig Play-off karşılaşmaları kura çekimi, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Konya Şube Başkanlığı'nda yapıldı.

Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Baykan'ın da katıldığı kura çekimi sonucunda Konya Büyükşehir Belediyesi Atatürk Stadı'nda yapılacak play-off maçları şu şekilde belirlendi: 24 Mayıs Cumartesi: Adana Demirspor - İskenderun Demir Çelik (16.00), Alanyaspor - Çankırı Belediyespor (19.00). 25 Mayıs Pazar: Etimesgut Şekerspor - Güngören Belediyesspor (16.00), Gaziosmanpaşa - Bugsaşspor (19.00). 30 Mayıs'ta sona erecek play-off'ta 8 takım, Bank Asya 1. Lig'e çıkacak 3. takım olabilmek için mücadele edecek. Öte yandan, TFF 2. Lig play-off karşılaşmaları bilet fiyatlarının kapalı tribün 15 YTL, maraton tribün 10 YTL ve kale arkalarının 5 YTL olarak belirlendiği bildirildi.

23.05.2008


 

İstanbul Cup'ta 2. sürpriz, Petrova elendi

SONY Ericsson WTA Tour İstanbul Cup Tenis Turnuvası, İstanbul'da devam ederken, turnuvanın 3 numaralı seri başı Rus Nadia Petrova, çeyrek finalde 6 numaralı seri başı Özbek Akgül Amanmuradova'ya 2-1 yenilerek, elendi.

Tekstilkent Tenis Arena'daki merkez kortta yapılan çeyrek final maçında, WTA sıralamasında 58. sırada bulunan 1.90 metre boyunda ve 24 yaşındaki Amanmuradova, WTA sıralamasında 28. sırada yer alan 26 yaşında ve 1.78 metre boyundaki Petrova'yı 7-6, 1-6 ve 6-4'lük setlerle 2-1 yenerek, yarı finale yükseldi.

TİE BREAK'TE PETROVA'YA SAYI VERMEDİ

İki saat 20 dakika süren maça iyi başlayan Petrova, ilk sette 6. oyun sonunda 5-1 öne geçti. Ancak daha sonra Rus raket, arka arkaya 4 oyun kaybedince Amanmuradova, 5-5 beraberliği sağladı. 12. oyunda 6-6 olan maçta Amanmuradova, tie break bölümünde Petrova'ya 7-0 üstünlük kurdu ve seti 7-6 kazanarak, 1-0 öne geçti. İkinci seti 6-1 alan Petrova, 1-1 beraberliği sağladı. Üçüncü sette çekişme yaşanırken, 6. oyun sonunda 3-3 berabere geçildi. Yedinci oyunda rakibinin servisini kırarak 4-3 öne geçen Özbek tenisçi, seti 6-4, maçı da 2-1 kazanarak, yarı finale yükseldi.

ÖZBEK SPORCUYA TRİBÜNLERDEN

ALKIŞ

Amanmuradova, maç sonunda büyük sevinç yaşarken, seyircilerden de alkış aldı. Minik tenisçilere imza dağıtan Özbek tenisçi, kortta yaptığı açıklamada, ilk kez Petrova ile karşılaştığını belirterek, ''Petrova çok büyük bir oyuncu. İlk kez ona karşı oynadım ve maçı kazandım. Benim için büyük bir sonuç. Çok mutluyum'' dedi. Bu arada, turnuvaya çeyrek finalde veda eden Petrova da seyircilere el sallayarak, alkışlarla kortu terk etti.

23.05.2008


 

Şenol Güneş Spor Salonu 28 Mayıs'ta açılıyor

İSTANBUL Bahçelievler Belediye Başkanlığı, eski Milli Takımlar Teknik Direktörü Şenol Güneş'in adını ölümsüzleştiriyor.

Bahçelievler'deki Dr. Behiye Nevhiz Işıl İlköğretim Okulu bahçesinde yaptırılan Şenol Güneş Spor Salonu, 28 Mayıs Çarşamba günü düzenlenecek törenle hizmete açılacak. Bahçelievler Belediyesi, daha önce de Ziya Doğan, Rıdvan Dilmen ve Hakan Şükür'ün adlarını ilçedeki spor tesislerine vermişti.

23.05.2008


 

Shop&Miles Bosphorus Cup yelken yarışı bugün başlıyor

ULUSLARARASI Yelken Federasyonu'nun takviminde yer alan ''Shop&Miles Bosphorus Cup'' yarışının 7'ncisi bugün İstanbul'da başlayacak.

İstanbul Boğazı ve Caddebostan olmak üzere iki parkurda yapılacak yarışa 100'e yakın teknenin katılmasının beklendiği kaydedildi. Yarışta bugün tekneler Caddebostan-Adalar etabında, 24 Mayıs Cumartesi günü İstanbul Boğazı'nda Ortaköy-Ataköy etabında ve son gün 25 Mayıs Pazar günü yine Caddebostan-Adalar etabında mücadele edecek. 25 Mayıs Pazar günü yarışın ardından Marmara Yelken Kulübü'nde ödül töreni düzenlenecek.

23.05.2008


 

Fenerbahçe'de "Basketbol Yaz Okulu" kayıtları başladı

FENERBAHÇE Kulübü Basketbol Şubesi'nin yaz dönemi için düzenlediği kurslara kayıtlar başladı.

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamaya göre, basketbol şubenin 16 Haziran-4 Eylül tarihleri arasında düzenlediği, pazartesi, salı, çarşamba ve perşembe günleri düzenlenecek yaz okullarının programı şöyle: 2002-2001-2000 doğumlular, 10.30-11.45 saatleri arası, 1999-1998-1997 doğumlular, 11.45-13.00 saatleri arası, 1996-1995-1994 doğumlular, 13.00-14.15 saatleri arası, 1993-1992-1991 doğumlular, 14.15-15.30 saatleri arası. Fenerbahçe Kulübü Basketbol Yaz Okulu'nda birinci dönem 16 Haziran-24 Temmuz, ikinci dönem ise 28 Temmuz-4 Eylül tarihleri arasını kapsayacak. 6'şar haftalık her iki dönemin de katılım ücreti 225 YTL olarak belirlenirken, katılımcılardan ayrıca 45 YTL kıyafet ücreti alınacak.

23.05.2008


 

Milan, Drogba ve Eto'o'yu transfer listesine aldı

İTALYA Birinci Futbol Ligi (Serie A) takımlarından AC Milan'ın teknik direktörü Carlo Ancelotti, Chelseali Didier Drogba, Barcelonalı Samuel Eto'o, Arsenalli Emmanuel Adebayor ve Palermolu Amauri ile ilgilendiklerini, dört oyuncudan birini takımın renklerine bağlamak istediklerini söyledi.

Ancelotti, La Gazzetta dello Sport'a yaptığı açıklamada, gelecek sezon öncesinde hücum kadrosunu güçlendirmek istediklerini belirtirken, ''Drogba, Eto'o, Adebayor ve Amauri'den biri... Hepsi de mükemmel'' dedi. Söz konusu forvetlerin, takımın sorunlarını çözecek türden olduklarını ifade eden İtalyan teknik adam, ''İhtiyacımız olan forvetler, defansa da yardımcı olacak esneklikte olmalı'' diye konuştu.Sezonu beşinci sırada kapatan kırmızı-siyahlı takım, Avrupa Şampiyonlar Ligi şansını kaçırmıştı.

23.05.2008


 

NBA'de Lakers, Spurs'u 89-85 yenerek 1-0 öne geçti

NBA play-off serisi final maçlarına devam edildi. Batı Konferansı'nda Los Angeles Lakers'ın sahasında San Antonio Spurs'ü 89-85 yenerek, 1-0 öne geçtiği maçta, Kobe Bryant 27 sayı, 9 asist ve 5 ribauntla galibiyetin mimarı oldu.

Karşılaşmada Bryant'ı 19 sayı, 7 ribaunt ve 3 asistle Pau Gasol takip ederken, Vladimir Radmanovic ve Sasha Vujacic de 10'ar sayıyla takımlarına katkı sağladılar. Spurs'de ise Tim Duncan'ın 30 sayı, 18 ribaunt ve 2 asisti galibiyete yetmezken, Tony Parker'ın 18, Bruce Bowen'ın da 12 sayılık çabası yenilginin önüne geçemedi. Final serisi ikinci maçları, Doğu'da TSİ sabaha karşı Boston Celtics-Detroit Pistons karşılaşması ile başlayacak.

23.05.2008


 

Bulgaristan'da kulüp başkanı kayboldu

BULGARİSTAN Birinci Futbol Ligi takımlarından Litex Lovech'in başkanı Angel Bonchev'in kaybolduğu bildirildi.

Kulüp sözcüsü Alexandar Gigov'un yaptığı açıklamaya göre, sabahın erken saatlerinde ailesiyle başkent Sofya'nın Darvenitsa bölgesindeki evine dönen Bonchev, eşi ve çocuklarını eve gönderdi ve aracı park edip, geleceğini söyledi. Epey vakit geçmesine rağmen eve dönmeyen Bonchev'e cep telefonundan ulaşamayan, aracın ise kilitli olduğunu gören ailesi, durumu polise bildirdi.

23.05.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır