Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Mayıs 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Geleceğin teknolojisi Türkiye’den

Doktora öğrencisi Bayram Bütün, organik kimya ve nanoteknoloji kullanarak yeni nesil görüntüleme sistemlerinde kullanılabilecek geleceğin teknolojisini üretti. Dünya optoelektronik teknolojisinde yeni bir çığır açması beklenen teknoloji ile görüntüleme teknolojilerinde milyonlarca renk çok daha ucuza ve yüksek kaliteyle elde edilebilir hale geldi.


MAHKEME SÜRECİ DEVAM EDİYOR, DOĞRUSU OLACAKTIR

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Yargıtay bildirisi ile ilgili olarak, bu gerilimden ilk tokadı esnafın yediğini söyledi. Çağlayan, “Şu and

TEDAŞ, okullardaki lambaları değiştirecek

ENERJİ Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, okullardaki lambaları verimli lambalarla değiştirdiklerini, ilgili projeleri başlattıklarını ve bunu TEDAŞ’


  Çocuğun yeri ailesinin yanı

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Genel Müdürlüğü tarafından çocukların aile sıcaklığından mahrum kalmaması amacıyla geliştirilen ‘’Aileye Dönüş ve Aile Yanında Destek Projesi’’nde şu ana kadar 7 bine yakın çocuğa ulaşıldığı bildirildi.


  Yargıtay darbecileri neden eleştirmiyor?

Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu, Yargıtay Başkanlar Kurulu bildirisini eleştirdi. Yargıtay’ın Tansel Çölaşan’ın 27 Mayıs darbesini öven sözlerine karşı herhangi bir açıklama yapmadığını hatırlatan Soylu, “Türkiye bu çifte standardın altında ezilmektedir” dedi.


  Başörtüsü kararı Haziran’da

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, üniversitelerde başörtüsü serbestliği getiren Anayasa değişikliğiyle ilgili açılan dâvânın, Haziran ayının ilk haftası görüşüleceğini söyledi.


  Mazlum-Der suç duyurusunda bulundu

MAZLUM-DER, Yargıtay Başkanlar Kurulu’nun basın açıklamasının içeriğine ilişkin Yargıtay Başkanlar Kurulu üyeleri hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunda, “Söz konusu açıklama, 5237 sayılı yasaya göre suç niteliğindedir” denildi.


  Türkiye demokrasi sınavından geçiyor

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, son zamanlarda, giderek artan bir biçimde demokrasi ve hukuk devleti olma ilkesiyle bağdaşmayan sistemli saldırılarla kamuoyunda gerginlik oluşturulmaya çalışıldığını kaydederek, Türkiye’nin bir demokrasi sınavından geçtiğini belirtti.


  Büyükşehirlere sağlık kampusleri kurulacak

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, bazı büyük şehirlerde sağlık şehri yapılaşmasına gittiklerini ve sağlık kampüsü yapmayı amaçladıklarını belirtti.


  İsrailli bakan tarihi hatırladı

İsrail Refah ve Sosyal Hizmetler Bakanı Isaac Herzog, biraraya geldiği Devlet Bakanı Nimet Çubukçu’ya “Bir dönem bu toprakların sahibi sizlerdiniz” dedi.


  Van’daki çatışmada 2 asker yaralandı

VAN'IN Çatak ilçesi kırsalında güvenlik güçleri ile terör örgütü PKK üyeleri arasında çıkan çatışmada, 2 asker yaralandı, 1 terörist etkisiz hale getirildi.


  Talat ve Hristofyas bir araya geldi

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas Lefkoşa’da ara bölgede bir araya geldi.


  İSHALLERİN SEBEBİ NOROVİRÜS

Türkiye Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanlık Derneği Başkanı Prof. Dr. Gaye Usluer, Aksaray’da yaşanan bulantı, kusma ve ishal ile seyreden salgın ile ilgili yapılan araştırma ve incelemeler sonucunda etkenin norovirüs olduğunun tesbit edildiğini söyledi.


  Tarım işçilerine tarlada sağlık taraması yapılıyor

HARRAN Üniversitesi (HRÜ) Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Bölümünce, Şanlıurfa Belediyesi ve İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğinde, mevsimlik tarım işçisi olarak çocuklarıyla birlikte tarlalarda derme çatma evlerde yaşayan aileler, sağlık taramasından geçiriliyor.


  Minikler mezuniyet şöleninde buluştu

GÜLÜMSE çocuk kulübü mezuniyet şöleni, Pazar günü yapılan programla kutlandı. Organizasyonunu Aslıhan Koparal ve Şule Akdemir’in yaptığı, Gülümse Çocuk Kulübü tarafından verilen eğitim faaliyetleri, bu yıl da düzenlenen mezuniyet töreni ile sona erdi.


  Kaçak ocakta grizu patlaması

ZONGULDAK'IN Gelik beldesindeki kaçak kömür ocağında meydana gelen grizu patlamasında, 2 kişi yaralandı.


  Okul bahçesinde enginar üretimi

MANİSA Yeşilköy Şehit Gürkan Gökçek İlköğretim Okulunun bahçesinde enginar yetiştiriliyor.


  Polatlı'nın iki yakası bir araya getiriliyor

ANKARA'NIN Polatlı ilçesi Belediye Başkanı Yakup Çelik, E-90 kara yolundaki alt geçit çalışmalarının bütün hızıyla sürdüğünü belirterek, ‘’Şehrin iki yakasını bir araya getiriyoruz’’ dedi.


  Çok sayıda tarihî eser ele geçirildi

SULTANBEYLİ'DE yapılan bir operasyonda, çok sayıda tarihî eser ele geçirildi.


  Sıcaklar psikolojiyi bozuyor

İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yüksel Çırak, aşırı sıcakların insan psikolojisini olumsuz etkilediğine ilişkin veriler olduğunu söyledi.


  Türk mutfağı ‘rakı-kebaptan’ ibaret değil

TÜRES 2. Olağan Genel Kurulu 17 Mayıs’ta yapıldı; Ramazan Bingöl güven tazeledi. Bingöl yaptığı konuşmada, “Türk mutfağı sadece rakı ve şiş kebaptan ibaretmiş gibi anlatılarak mutfağımıza en büyük kötülük edilmiştir” dedi.



 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır