Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Mayıs 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Belek golf merkezi

Antalya-Belek

Türk Turizmi’nin göz bebeği Antalya Belek’te, bölgenin en yeni oteli Cornelia Diamond Golf Resort & Spa, 'All Day Golf' Turnuvası'na ev sahipliği yapıyor. Davetli golfçüler arasında Mustafa Koç, Serra Merzeci, Beyhan Benerdate, Erdoğan Demirören, Ahmet Ağaoğlu gibi iş ve spor dünyasının tanınmış isimlerİ yer alıyor. 2 gün boyunca devam edecek turnuvada mücadeleler dün başladı. 200 bin m2 alan üzerine kurulan Cornelia Diamond Golf Resort & Spa; 12 bin m2 havuz, 5 bin m2 SPA, 4 bin m2 çocuk parkı, 8 A la carte restaurant ve muhteşem dağ manzarasıyla gelen misafirleri adeta büyülüyor.

Ayrıca otelde dünyaca ünlü gol ustafası Nick Faldo'nun dizaynı ile geliştirilen 27 delikli golf sahası golf severlere bütün engelleri aşma fırsatı tanıyor. Bu saha 6 defa dünyanın en iyi gol ustası seçilen Nick Faldo'nun Antalya bölgesindeki ilk golf sahası dizaynı olması açısından büyük önem kazanıyor.

Televizyonda zaman zaman rastlayıp da izlediğimiz, kendimizi zorlasak da, sadece topun deliğe girmesi gerektiğini anlayabildiğimiz bu oyunun kökeni kesin olarak bilinmiyor. Genel olarak İskoç oyunu olarak anılıyor. Günümüzde golf, 6, 8, 9, 12 ve 18 delikli sahalarda yapılıyor. Kurallar biraz değişik olmakla beraber iki tip oyun şekli vardır: Match Play ve Stroke Play. Match Play’de kalan delik sayısından fazla delik kazanmış olan taraf oyunu alır. Stroke Play’de ise mümkün olan en az vuruşla topu deliğe sokan taraf oyunu kazanır.

Bu sporu yapmak için bisiklet yaka bir t-shirt ile bu oyunu oynamak çok ayıp sayılır. Bunun yerine polo yaka t-shirt giymeniz gerekir, kıyafetiniz temiz, ütülü ve şık olmalıdır. Altı çivili şık bir çift deri ayakkabı şarttır. Bunun yanında sopa takımı, gerekli sayıda top, top altlığı ve sopalar için bir çanta gerekir. Sahada rahat taşımak için çantanın tekerlekli olanları tercih edilir.

Golfte yazılı olmayan ama uyulması gereken birtakım kurallar vardır. Mesela atış için hazırlanan bir oyuncunun önünden geçmek büyük bir kabalıktır, her zaman arkasından dolaşılır. Vuruş yapıldıktan sonra kopan çim kütlesi özenle yerine geri yerleştirilir. Ayrıca golf sahalarında piknik yapılmaz, çöpler yere atılmaz. Golf sporunu Türkiye'de oynayanların sayısı kısıtlı olsa da, Avrupa'da özellikle İngiltere’de çok yaygın bir spor dalıdır, hatta futbolla eşdeğer bir konumdadır. Her sınıftan, her yaştan İngiliz, düzenli olarak halka açık golf sahalarında bu oyunu oynar.

Erol DOYURAN

25.05.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  Beşiktaş’ın sportif başarıya ihtiyacı var

  Türkiye, Portekiz’e Urugay’la hazırlanıyor

  Kayseri Hakan Şükür’ün peşinde

  Cimbom şampiyonluğunu Kadıköy’de kutladı

  Belek golf merkezi

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır