Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Mayıs 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

ÖZGÜRLÜKLERİN YOLUNU BEDİÜZZAMAN AÇTI

Hayrat Vakfının düzenlediği Milletlerarası Bediüzzaman ve Risale-i Nur Sempozyumu İstanbul’da yapıldı. Oturumda bir tebliğ sunan Malezyalı Ahmed Azam Abdurrahman, İslâm Konferansı Teşkilatının Bediüzzaman’a geç kalmış bir ödül vermesi ve onun adına bir barış ödülü tertip etmesi gerektiğini söyledi. Abdurrahman, Bediüzzaman’ın en az Gandi kadar, hatta daha fazla bu ödüle lâyık olduğunu vurguladı.


ANAYASA MAHKEMESİ YASAMAYI DENETLİYOR

TBMM Başkanı Köksal Toptan, yasama organının, Türkiye’nin en büyük organı olduğunu belirterek, “Yargı bildirisinde yasama organını ilgilendiren böl

Kutuplaşma istemiyoruz

Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, “hiçbir zaman kurumlararası, erklerarası çatışmadan, kutuplaşmadan yana değiliz. Demokrasinin gereği olan tartışma or


  Eğer laikliği tartışırsanız birgün hapse girebilirsiniz

Sabancı Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Şerif Mardin, “Türkiye’de hiçbir konuyu sonuna kadar tartışma geleneği yoktur. Başbakan ‘Laikliği tartışmıyoruz’ dediği zaman bunun çok derin bir seviyede doğru olduğunu düşünüyorum. Laikliği tartışmaktan korkuyoruz. Yani laikliği tartışırsanız günlerinizi hapiste geçirebilirsiniz” dedi.


  Tabip odalarının din rahatsızlığı

BU yıl gerçekleştirilecek hac organizasyonunda görev yapmak için Diyanet İşleri Başkanlığının açtığı sınava giren sağlık personeline, alanları dışında olan dini konularda da sorular sorulması tabip odalarını rahatsız etti.


  Genç başkanla yola devam

Eski başbakanlardan Tansu Çiller, Demokrat Parti Genel İdare Kurulu üyelerinin partinin başına geçmesine yönelik çağrısına ilişkin, “Yapılması gerekli olan bir olağanüstü kongre değil, bu genç genel başkanın ve yeni kadronun arkasında kenetlenip bu yola devam etmektir” dedi.


  Gül’den “çevre” için çağrı

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, küresel tehditlere karşı birlikte, hızlı ve kararlı şekilde hareket edilmesinin bütün ülkelerin ortak sorumluluğu olduğunu söyledi.


  Müze fakiri bir ülkeyiz

BAŞBAKAN R. Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin müzeler fakiri bir ülke olduğunu belirterek, ‘’Hele hele tarih, kültür şehri İstanbul’un bu noktadaki fakirliği bizi ayrıca üzmektedir’’ dedi.


  TÜGED, Çin’de deprem bölgesine okul yaptıracak

TÜRKİYE Gönüllü Eğitimciler Derneği (TÜGED) Başkanı Yrd. Doç. Dr. İbrahim Erdoğan, Çin’in deprem bölgesindeki bir köyüne okul yaptırmak istediklerini bildirdi.


  Dağlıca Tabur Komutanı görevden alındı

HAKKÂRİ Yüksekova’da, PKK’lı teröristlerin Irak sınırındaki Dağlıca’da konuşlu tabura 21 Ekim 2007’de düzenlediği baskın sırasında Dağlıca Tabur Komutanı olarak görev yapan Kurmay Yarbay Onur Dirik, görevinden alınarak daha pasif bir göreve atandı.


  Demir yolunda patlama

BİNGÖL'ÜN Genç ilçesi Suveren istasyonu yakınlarında, demir yoluna yerleştirilen mayının patlaması sonucu Elazığ-Tatvan seferini yapan karma trenin 5 vagonu raydan çıktı.


  Maden ocağında iş kazası: 1 ölü

ZONGULDAK'IN Kilimli beldesine bağlı Karadon semtindeki Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) maden ocağında meydana gelen iş kazasında, 1 işçi öldü.


  Kaymakam adaylarının atamaları yapıldı

KAYMAKAMLIK kursunu başarı ile bitiren 62 kaymakam adayının görev yerleri belirlendi. İçişleri Bakanlığının atamalara ilişkin kararnamesi Resmî Gazete’de yayımlandı.


  Temsilcilerimiz toplandı

2008 Bahar Dönemi Temsilciler Toplantısı İstanbul-Güneşli'deki tesislerimizde yapıldı.


  Demokraside örneğimiz Asr-ı Saadettir

Gazetemiz imtiyaz sahibi Mehmet Kutlular, gerçek mânâda bize örnek olacak demokrasi ve hürriyetin en kâmil mânâda Asr-ı Saadette ve dört halife zamanında uygulandığını kaydetti.


  Anadolu medeniyetinin belirgin özelliği, farklılıkların kardeşliği

DEVLET Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, ‘’Zengin kültürel değerlerimiz, farklı hayat biçimlerimiz, bizim kardeşliğimizin zenginlik göstergesidir’’ dedi.


  Rize’de 10 dönüm orman yandı

RİZE’NİN Fındıklı ilçesinde bir vatandaşın yaktığı ateşin ormanlık alana sıçraması sonucu çıkan yangında, 10 dönüm alan zarar gördü.


  TIR’ın dorsesinde 3 kaçak yakalandı

ÇEŞME Limanı’nda, İtalya’ya gidecek feribota yüklenen tırın dorsesinde 3 kaçak yakalandı.


  Ören yerinde bilet yolsuzluğu iddiası

İZMİR’İN Bergama ilçesinde, Müze Müdürlüğüne ait ören yerinde ücreti alınan giriş biletlerini yırtmayarak turizmcilere sattıkları iddiasıyla 3 müze görevlisi ve 2 turizmci gözaltına alındı.


  Kene baskını

Çorum’da kene tarafından ısırılıp Ankara’ya sevk edilen bir kişi, tedavi gördüğü hastanede öldü.


  Kırkpınar Meydanı da ilâçlandı

Edirne Belediyesi keneyle mücadele ekipleri tarihî Kırkpınar güreşleri öncesi güreşlerin yapılacağı Sarayiçi mevkiinde ve yerli yabancı turistlerin sıkça ziyaret ettiği Selimiye Camii çevresinde ilâçlama çalışmalarına başladı.


  Meteorolojiden yağış uyarısı

İÇ Anadolu’nun kuzeydoğusu, Orta Karadeniz’in ve Doğu Akdeniz’in iç kesimleri ve Kastamonu çevrelerinde bugün etkili yağış bekleniyor.



 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır