Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Mayıs 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Şeref Pekin'de güreşe veda ediyor

DÜNYA ve Avrupa Şampiyonu milli güreşçi Şeref Eroğlu, 2008 Pekin Olimpiyat Oyunları'ndan sonra güreşe veda edeceğini söyledi.

Eroğlu, ''Ülkemi en iyi şekilde temsil edip, aktif spor hayatımı zirvede noktalamak istiyorum. Olimpiyat oyunları olmasaydı zaten spor hayatımız noktalanmıştı.'' dedi. Sırbistan'ın Novisad kentinde düzenlenen son elemelerde 66 kiloda Danimarkalı, Alman ve Yunan rakiplerini yenen Eroğlu, grekoromen stilde olimpiyata katılma hakkını kazanan altıncı sporcumuz oldu.

PEKİN VİZESİ İÇİN ÇOK ÇALIŞTIM

Milli sporcu, Sırbistan'dan dönüşünde yaptığı açıklamada, olimpiyat vizesi alabilmek için ocak ayından bu yana yoğun şekilde çalıştığına dikkat çekerek, ''Bildiğiniz gibi olimpiyat oyunları için dünya şampiyonasında ilk 8'e girmek gerekiyordu. Avrupa şampiyonasında da birinci olmak gerekiyordu. Önemli olan olimpiyata katılmak. En son olimpiyatta ikinci olan bir sporcu olarak amacım Pekin Olimpiyatları'nda altın madalyaya ulaşabilmek. Olimpiyat oyunları olmasaydı zaten spor hayatımız noktalanmıştı. Amacım bugüne kadar olduğu gibi olimpiyat müsabakasında da ülkemi en iyi şekilde temsil edip, aktif spor hayatımı noktalamak'' diye konuştu.

"Olimpiyatlar geldi yine mecburen güreş gündeme gelecek.'' diye sözlerine devam eden Şeref Eroğlu, ''Çünkü güreş olimpiyat tarihi boyunca bütün amatörlerin lokomotifi olmuş. Bugüne kadar Cumhuriyet tarihi boyunca katıldığımız olimpiyat oyunlarında ülke olarak 74 tane madalyamız var. Zaten bunun 55 tanesi güreşten. Böyle bir rakam ortaya çıktığı zaman güreş için konuşacak fazla bir şey yok. Biz de, bizden önceki ağabeylerimizin taşımış olduğu bayrağı aynı şekilde en yüksekte tutmaya çalışıyoruz. Olimpiyat ikinciliğine, şampiyonluğunu da ekleyerek bu işe zirvede olarak nokta koymak istiyorum.'' dedi.

HERŞEY SPORCUNUN ELİNDE

Eroğlu, bir şey vermeden hiçbir başarı elde edilemeyeceğine işaret edip, ''Emeği geçen hocalarıma ve aileme çok teşekkür ediyorum Yorulsak, ayılsak, bayılsak da olimpiyat oyunlarında ülkemi hak ettiği şekilde temsil etmeye çalışacağım. Biz takım sporu değil de bireysel spor yaptığımız için dışardan bir katkı önemli ölçüde olmuyor. Herşey sporcunun elinde. Fakat, mindere çıkana kadar geçen sürede bize emeği geçen insanlar var. Bunların başında da ailem ve hocalarım geliyor. Onlara da teşekkür ediyorum" diye konuştu.

28.05.2008


 

Gelecek sezon Galatasaray'da yokum

GALATASARAY'DAN ayrılmaya karar veren Hakan Şükür, son günlerde Başkan Adnan Polat ile eski Teknik Direktör Feldkamp arasında yaşanan polemiğin malzemesi olduğu için üzüldüğünü söyledi.

Ligtv.com.tr'ye konuşan Hakan Şükür, futbol geleceği ile ilgili kesin kararını verdiğini ve Kalli'nin "Hakan Şükür'ü göndermemi Adnan Polat istedi. Bana bir liste verdi o listede Hakan Şükür de vardı. İnkar ederse ispat ederim." şeklinde yaptığı açıklamanın Galatasaray'dan kopmasına neden olduğunu söyledi. Yıllarca emek verdiği, rekorlar kırdığı sarı - kırmızılı formaya veda kararı alan Hakan Şükür, ailesiyle birlikte bu kararı aldığını belirterek, "Onlar güzel şeyler söylüyorlardı açılışlarda, toplantılarda. Başka ortamlarda söylenenler ile açılış ve toplantılarda söylenenler arasında uçurum var'' dedi.

YÖNETİMLE KONUŞMAK İSTEMEDİ

Galatasaraylı olduğu için, Galatasaray'a ve taraftarına saygısından bu zamana kadar konuşmadığını belirten Hakan Şükür, yönetimle, görüşmeye gitmediğini, çünkü onların kararını bildiği için görüşmenin bir anlamı olmadığını belirterek, ''Galatasaray'dan ayrılmaya karar verdim" açıklamasını yaparken, "Kırgın değilim" diyordu ama söylediğine göre kendisini görüşmeye çağıranlara "Ben konuşmak istemiyorum" diye cevap vermişti. "Dün konuşmak istediler benimle. Ben gitmedim. Bir anlamı yoktu çünkü." diyen Hakan Şükür, "Nedenini bilmiyorum. Ama sonuçta kontratım bitti. Uzatmak istemediler. Bunlar da futbolda doğal, normal" diye konuştu.

ÖMRÜMÜZ ZORLUKLARLA GEÇTİ

Türk futbolunun rekortmen futbolcusu, "Kırgın mısın?" sorusuna önce "Hayır" cevabını verdi ama ardından anlamlı iki cümle çıktı ağzından: "Ömrümüz hep zorluklar içinde geçti. Bu zorluklar içinde şampiyonluklar yaşadık" dedi. Hakan fazla konuşmak istemediğini, önce son günlerde yaşadıklarını sindireceğini, ardından gelecekle ilgili kararını vereceğini belirtirken, geleceğiyle ilgili olarak ise, ''Ben gelecekle ilgili planlarımı yapmamıştım bugüne kadar. 15 gündür hep böyle gazeteden, saman altından, 3-5 kişiye birşeyler söylediler. Bunların üstüne bir de Kalli'nin açıklaması gelince... Dün ben Kalli ile de konuştum. Bir şey daha söyledi. Ondan sonra ben de kararımı verdim. Futbola devam edip etmeyeceğimin kararını verme aşamasındayız. Eşimle konuşuyoruz. Çocuklarımın okulu var. Yakında bir karar vereceğiz ve bunu medyaya açıklayacağız" şeklinde konuştu. Tecrübeli golcü, "Türkiye'de başka bir kulüpte oynamayı düşünüyor musun?" sorusuna ise, "Yok. Şu an için düşünmüyorum" diye cevap verdi.

28.05.2008


 

TÜRK SPORU SPONSORUYLA BULUŞUYOR

GENÇLİK ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2. Uluslararası Sporda Pazarlama ve Sponsorluk Kongresi bugün İstanbul'da başlayacak.

Grand Cevahir Otel'de, Marketing Türkiye Dergisi ve Marketing&Management Institute desteğiyle gerçekleştirilecek kongre iki gün sürecek. Olimpiyat oyunları ve çeşitli spor müsabakalarında çıtayı yükselten Türkiye'nin bu alandaki başarısını artırmayı hedefleyen etkinlik, başta devlet ve spor federasyonları olmak üzere, tüm spor kurumlarını, yerel yönetimleri, spora sponsorluklarıyla yatırım yapan kuruluşları ve medya dünyasını bir araya getirmeyi hedefliyor. Kongre, bir yandan oturumlarıyla eğitim görevini üstlenirken, diğer yandan da katılımcıları fuar alanında yer alan federasyonlarla tanıştıracak. Bu yılki kongrenin ana temasında sadece sponsorluk konusu değil, sporda pazarlama konuları da ele alınacak. Ayrıca kongrede sektörü ilgilendiren konular birden fazla salonda paralel oturumlarla işlenecek.

28.05.2008


 

Askerlik yaşı gelen sporculara tecil müjdesi

HÜKÜMET, spor kamuoyunu uzunca bir süredir meşgul eden sporcuların askerlik yaşı ile ilgili tartışmalara son noktayı koymak için harekete geçti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelen Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu ve Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, sporcuların askerlik yaşı ile ilgili bir görüşme yaptılar. Görüşmede, başta milli sporcuların olmak üzere, askerlik yaşının 38'e kadar tecil edilmesi konusunda mutabakata varıldı. Çıkan ortak karara göre, hazırlanacak kanun teklifiyle (A) Milli Takım kadrolarında yer alan, olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonaları ile uluslararası müsabakalarda ilk 3'e giren ve aynı dereceyi yapan takımlarda yer alan aktif spor yaşamını sürdüren sporcuların askerlikleri 38 yaşına kadar tecil edilecek.

PROFESYONEL FUTBOLDA TECİL 35 YAŞ

Türkiye Profesyonel Futbol Ligleri olan Turkcell Süper Lig, Bank Asya 1. Lig ile TFF 2. ve 3. Liglerde oynayan futbolcularda askerlik tecil yaşı 35'e çıkarılacak. Aynı şekilde, 3 ve daha fazla ligi bulunan diğer spor dallarında (voleybol, basketbol, hentbol gibi), en üst iki ligde yer alan takımlar ile en az 2 ligi bulunan spor dallarında da en üst ligde yer alan takımların sporcularının askerlik tecil yaşı da 35 olacak. Askerlik tecil yaşında değişiklik yapılmasını bekleyen, Turkcell Süper Lig'de 20, diğer spor branşlarında ise yaklaşık 200 sporcunun olduğu bildirildi. Yasanın bir an önce yürürlüğe girmesi için Askerlik Kanunu'nda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun teklifinin TBMM gündemine getirileceği öğrenildi.

28.05.2008


 

Yılın Altın 11'inde Beşiktaş'tan kimse yok

TÜRK Kalp Vakfı'nın sponsorluğunda düzenlenen ''11 Altın Adam'' yarışmasının 2007-2008 sezonu son jüri toplantısı İstanbul Kalyon Oteli'nde yapıldı.

Jürinin yaptığı oylama sonucunda Turkcell Süper Lig'de 2007-2008 sezonunun altın 11'i şöyle belirlendi. Kaleci: Aykut Erçetin (Galatasaray. Savunma: Abdurrahman Dereli (Sivasspor), Gökhan Gönül (Fenerbahçe), Servet Çetin (Galatasaray), Roberto Carlos (Fenerbahçe). Orta Saha: Mehmet Topal (Galatasaray), Mehmet Aurelio (Fenerbahçe), Mehmet Topuz (Kayserispor), Arda Turan (Galatasaray). Forvet: Semih Şentürk (Fenerbahçe), Ümit Karan (Galatasaray). Ayrıca, Mecnun Otyakmaz (Sivasspor) ''Yılın Başarılı Yöneticisi'', Bülent Uygun (Sivasspor) ''Yılın Altın Antrenörü'', FIFA kokartlı hakem Fırat Aydınus da ''Yılın Altın Hakemi'' seçildi.

28.05.2008


 

A Millî Takımı grubunda 2. olur

FUTBOL Federasyonu tarafından düzenlenen ankete katılan taraftarlar, Türkiye'nin 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası finallerinde (A) Grubu'nu ikinci sırada tamamlayacağına inanıyor.

Federasyonun internet sitesinde düzenlenen ve halen devam eden ankette şu ana kadar 77 bin 476 kişi oy kullandı. Ankete katılan taraftarların yüzde 51'i Milli Takımın grupta ikinci olacağı yönünde görüş bildirdi. ''Sizce (A) Milli Takımımız, İsviçre, Portekiz ve Çek Cumhuriyeti ile eşleştiği 2008 Avrupa Şampiyonası Finalleri A Grubu'nu kaçıncı sırada bitirir?'' sorusuna katılımcıların verdiği oyların dağılımı şöyle: 1. Sırada: Yüzde 23, 2. Sırada: Yüzde 51, 3. Sırada: Yüzde 13, 4. Sırada: Yüzde 13. Ankete mart ayında katılan 32 bin 102 katılımcının yüzde 51'i yine (A) Milli Takımı'ın grubu ikinci sırada bitireceği yönünde görüş belirtmişti.

28.05.2008


 

Beşiktaş Ankaraspor'dan Hürriyet'le ilgileniyor

TRANSFER çalışmalarını sürdüren Beşiktaş'ın, Ankaraspor takımının kaptanı Hürriyet Güçer ile ilgilendiği belirtildi.

Beşiktaş Kulübü Menajeri Sinan Engin'in uzun süredir tanıdığı 27 yaşındaki orta saha futbolcusunu siyah-beyazlı takıma transfer etmek için harekete geçtiği ve Hürriyet ile de bir görüşme yaptığı bildirildi. Şu ana kadar 17 kez genç milli, 1 kez ümit milli ve 5 kez de A2 milli takım formasını giyen Hürriyet'in transfer teklifine sıcak baktığı ve iki kulübün anlaşması halinde Beşiktaş'a gidebileceği öğrenildi.

28.05.2008


 

Bebbe'nin Türk vatandaşlığı hakkı tehlikeye girdi

ANKARAGÜCÜ'NÜN Kamerun asıllı Türk vatandaşı futbolcusu Bebbe, Kamerun Milli Takımı'nın Dünya Kupası Afrika Eleme Maçlarında oynamak için milli takım kampına davet edildi.

Transfer döneminde birçok takımın listesinde yer alan ve sözleşmesi devam ederken İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne attığı imza nedeniyle sıkıntılı günler geçiren Bebbe, bu sezon Türk vatandaşlığına geçmiş, daha önce ülkesinin milli takımında forma giymediği için de Turkcell Süper Lig'de Türk statüsünde oynama hakkını kazanmıştı.

28.05.2008


 

Aykut Kocaman tekrar Ankaraspor'un başına geldi

ANKARASPOR, eski teknik direktörü Aykut Kocaman ile yeniden anlaşmaya vardı.

Geçen sezona genç teknik adamla başlayan, ancak alınan kötü sonuçların ardından Aykut Kocaman'ın istifa etmesiyle takımın başına Hikmet Karaman ve Saffet Susiç'i getiren Ankaraspor, sezon sonunda Susiç ile yollarını ayırdıktan sonra takımı, yeniden eski teknik direktörü Aykut Kocaman'a teslim etti.

28.05.2008


 

Bursaspor dört dörtlük kaleci arıyor

BURSASPOR'UN kaleci antrenörü Yaşar Duran, takıma ciddi katkıları olacak, sezon boyunca en az 6-7 maçta takımı kurtaracak kalite ve yeteneğe sahip bir kaleci transfer edeceklerini belirterek, ''İzlediğim ve beğendiğim oyuncularla ilgili raporu teknik direktörümüz Samet Aybaba'ya verdim'' dedi.

28.05.2008


 

Süleyman Seba sol gözünden ameliyat oldu

BEŞİKTAŞ Kulübü, sol gözünden ameliyat geçiren Onursal Başkan Süleyman Seba'ya ''Geçmiş Olsun'' mesajı yayınladı.

Mesajda, ''Onursal Başkanımız Süleyman Seba sol gözünden başarılı bir operasyon geçirmiştir. İstanbul'da özel bir klinikte ameliyat olduktan sonra evinde istirahate çekilen Onursal Başkanımız Seba'ya geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz'' denildi.

28.05.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır