Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Mayıs 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Barak, Olmert’e muhtıra verecek

İsrail’de Savunma Bakanı ve İşçi Partisi lideri Ehud Barak, hakkındaki yolsuzluk ve rüşvet suçlamaları, kendisine zarf içinde 150 bin dolar verdiğini açıklayan Amerikalı Yahudi işadamının ifşaatlarıyla da sabit olan Başbakan Olmert’in başkanı olduğu Kadima Partisi ile koalisyonu bozarak, muhalefetteki Likud ile âcil durum hükümeti kurmayı düşünüyor.

İsrail’de Savunma Bakanı ve İşçi Partisi lideri Ehud Barak’ın dün yapması beklenen açıklamayla Başbakan Ehud Olmert’e “Ya istifa et ya da geçici olarak görevinden uzaklaş” diyeceği öne sürülüyor. İsrail ordu radyosunun haberine göre, İsrail koalisyonunun büyük ortağı İşçi Partisi’nin lideri Ehud Barak, üst düzey parti yetkilileriyle bir dizi istişarede bulunduktan sonra, muhtemelen saat 12.00 ile 14.00 arasında açıklama yapacak. İşçi Partisi kaynaklarına göre, bu açıklamasında Barak Olmert’e, “Ya istifa et ya da geçici olarak görevinden uzaklaş” muhtırası verecek.

Radyo, Barak’ın Olmert’in merkez sağdaki Kadima partisi ile koalisyonu bozarak, muhalefetteki Likud ile acil durum hükümeti kurmayı düşündüğünü bildirdi. İşçi Partisi’nin önde gelen isimleri Eitan Cabel ile Şeli Yahimovitç’in de Barak’a bu konuda büyük destek verdikleri ve “Geç bile kalındı, bu daha önce yapılmalıydı” dedikleri belirtildi. İsrail Başbakanı Ehud Olmert hakkında, Amerikalı Yahudi bir iş adamından Kudüs Belediye Başkanı ve daha sonra Sanayi ve Ticaret Bakanı olduğu dönemlerde nakit para aldığı gerekçesiyle soruşturma yapılıyor.

Amerikalı Yahudi iş adamı Morris Moşe Talansky (75), dün mahkemede ön ifade vermiş ve daha önce polise verdiği ifadelerin benzerini tekrarlayarak, Olmert’in seçim kampanyası için kendisinden para istediğini ve kendisine son 15 yılda 150 bin dolar para aktardığını belirtmesine karşın, Olmert’i çok takdir ettiğini ifade etmişti.

Olmert hakkında henüz bir dava açılmadı. İsrail Başbakanı, dava açılması durumunda görevinden ayrılacağını daha önce açıklamıştı.

/ Kudüs

29.05.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  Şili yargısı darbecilerinpeşini bırakmıyor

  Esad’dan İsrail’e red

  Barak, Olmert’e muhtıra verecek

  Roma’da Nejad’ı kimse görmek istemiyor

  Peru ile Şili arasında patates kavgası

  Mukteda gösterilere döndü

  ‘El Kaide atomla saldıracak’

  Sünni Araplar görüşmeleri dondurdu

  Sinyora yenide başbakan oluyor

  ‘Irak’ta kalmak Kaide’ye taban oluşturuyor’

  Uzayda talihsiz arıza

  Phoenix ile iletişimde sorun yaşandı

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır