Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Mayıs 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

İdeallerin sanata dönüştürüldüğü bir merkez

“İDEALLERİNİZİ Sanata Dönüştürüyoruz” sloganıyla yola çıktıklarını ifade eden İdeal Sanat Merkezi yöneticisi Süleyman Erkişi, bir dost meclisinde ortaya koydukları projeyi ve uygulamasını bizlere kısaca aktardı. Dört ana branşta eğitim veren merkez, öğrenciler tarafından çok seviliyor. Veliler ise çocuklarının sanata karşı olan eğilimlerini, güvendikleri bir kurumda değerlendirmelerinin güzelliğini yaşıyorlar.

İdeal Sanat Merkezini açmaktaki amacınız ne

idi?

İdeal Sanat Merkezi’nin fikri, dost meclisinde otururken ortaya çıktı. Aslında, o âna kadar aklımızda böyle bir merkez kurmak yoktu. Ancak daha ilerisi için düşünüyorduk. Daha sonra bir kaç dost biraya gelerek ve “Böyle bir merkezi kurabiliriz” dedik ve hemen harekete geçtik. Başakşehir’deki bu binamızı kiraladık. 8 Aralık 2007 tarihi itibariyle derslerimize 3 öğrenci ile başladık. Peyderpey öğrenci sayımız artttı. Bu sayının artmasında en önemli etken, hocalarımızın ve çalışanlarımızın özverili gayretleridir. 4,5 ayın sonunda, baktık ki 163 öğrencimiz olmuş. Ayrıca artışlar sürecek.

Öğrenci sayınızın artmasında en büyük etken neydi?

Çevre, aslında bizi az çok tanıyor. Güvenleri var. İnsanın çocuğu, biliyorsunuz en değer verdiği varlık. Onu güvenerek bırakabileceği bir yer istiyor. Bize güvendiği için de getirip emanet ediyorlar. Bunu açık açık, “Siz varsınız diye, güvenilir olduğunuz için bırakıyoruz” diye ifade ediyorlar. Yani güvenin büyük etkisi var.

Ayrıca bulunduğunumuz bölgenin de etkisi var.. Sonuçta Başakşehir bir son durak. Buradan geçip de başka bir yere gidemiyorsunuz. Bakırköy, Taksim ya da Beşiktaş gibi değil. Oradan her yere gidip, her yerden de gelebilirsiniz. Ama burasını girişi de çıkışı da bir tane. İnsanlar, bir de buradan çıkmak istemiyorlar.

Sanat merkezinizde hangi branşta dersler var?

Dört ana başlık altında derslerimiz var. Biri müzik; gitar, keman, ney, piyano, yan flüt, bağlama, kanun öğretimi ve şan derslerimiz var. İkincisi; geleneksel Türk el sanatlarından ebru var. Üçüncüsü; görsel sanatlar bölümünde resim derslerimiz mevcut. Son olarak; tiyatro bölümümüz var. Ayrıca 6-13 yaş grubu arası çocuklardan oluşan yeni kurduğumuz bir koromuz var. 8 Mayıs’ta seçmelerini gerçekleştirdik. İlk çalışmasını da yaptık. Yetenekli gördüklerimiz olursa onları da koroyu dahil edeceğiz.

Derslerde sınıf ortamı nasıl?

Müzik eğitiminde bir kitle eğitimi yapmamız söz konusu olamaz. 20 kişiyi bir sınıfa koyduğunuzda onlar muhakkak birbirini etkiler. Bu da genelde iyi yönde olmaz. İkişer ya da üçer beşer kişilik sınıflarda hatta aynı saatte 10 kişinin gitar dersi varsa bile bir kaç sınıfa bölüyoruz. Hocamız sınıflar arasında dolaşıyor. Hem derste kimisi ileride kimisi geride... Onlar açısından da sınıflara bölmek daha verimli oluyor. Kısacası birbirine yakın çalanlar aynı sınıfa konuluyor. Bunun yanında özel derslerimiz de var. Ama 20 kişiye bir sınıfta ders verme gibi bir durumumuz kesinlikle yok.

Size başvuran öğrencileri belirli bir elemeden geçiriyor musunuz?

Hayır. Herkesin eğitim alabileceği bir sanat merkeziyiz. Ama koroda seçme yaptık. Onun dışında ders almak isteyen ya da çocuklarının yeteneğini fark etmek isteyen veliler çocuklarını getirdiklerinde herhangi bir sınava filan tabi tutmuyoruz. Sadece başvurmaları yeterli.

Recep BOZDAĞ / İstanbul

29.05.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  İdeallerin sanata dönüştürüldüğü bir merkez

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır