Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Mayıs 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

İnter'i şampiyon yapan Mancini'nin işine son verildi

İTALYA'DA futbol sezonunu Serie A şampiyonluğuyla noktalayan F.C. İnter, teknik direktör Roberto Mancini'yle yolları ayırma kararı aldı.

Henüz resmi bir açıklama yapılmamakla birlikte, F.C. İnter Başkanı Massimo Moratti, Mancini'ye işine son verilmiş olduğunu bizzat tebliğ etti. Portekizli teknik direktör Jose Mourinho ile anlaşan F.C. İnter'in, konuya ilişkin resmi açıklamayı yapması bekleniyor. Dün İtalyan spor basınının sayfalarına da yansıyan haberlere göre F.C. İnter, Eylül 2006'da Chelsea ile yollarının ayrılmasından bu yana boşta olan Mourinho'yla 3 artı 1 yıllık sözleşme imzaladı. Siyah-mavili kulübün, Mourinho'ya yıllık olarak yaklaşık 9 Milyon Avro ödeyeceği belirtiliyor.F.C. İnter'in Mourinho'yla anlaşmasının ardından, Lampard, Deco ve Quaresma'yı renklerine bağlaması, mevcut kadrodan Crespo, Figo ve Materazzi'yi de elden çıkarması bekleniyor.

La Gazzetta dello Sport, Mourinho'nun bir süredir İtalyanca dil çalışmalarına hız vermiş olduğunu ve yakın dostlarına F.C. İnter'in başına geçmek için sabırsızlandığını dile getirdiğini belirterek, ''Bir an önce işe başlamak istiyorum. Hazırlık çalışmalarındaki geleneksel yöntemleri de değiştirme arzusundayım'' dediğini ileri sürdü. 45 yaşındaki Mourinho, daha önce Barcelona, Benfica, Uniao de Leira, Porto ve Chelsea takımlarını çalıştırmıştı. Mourinho, teknik direktörlük kariyerinde, Şampiyonlar Ligi ve UEFA Kupası'nda birer kez, ulusal kupalarda 7 kez, liglerde ise 4 kez şampiyonluk yaşadı.

F.C. İnter'in maddi maliyet sorununa bakmaksızın teknik açıdan kan değişikliğine gitme kararı alması, Mancini ve ekibinde şok etkisi meydana getirdi. İnter'e 3 kez Serie A şampiyonluğu yaşatan Mancini, yaklaşık bir ay önce kulüple yeniden masaya oturduğunda sözleşmesini 30 Haziran 2011 tarihine dek uzatmıştı.

29.05.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  Finlandiya ile 2008'in son provası

  Collina: Türk hakemleri bekliyoruz

  İnter'i şampiyon yapan Mancini'nin işine son verildi

  Terim: Karar verirken zorlandık

  Spor Fuarı açılıyor

  "Türk Sporu Sponsorlarıyla Buluşuyor" kongresi başladı

  Şenol Güneş Spor Salonu törenle hizmete girdi

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır