Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Mayıs 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Urfa, iyiliğin başşehri olsun

Şanlıurfa Vali Yardımcısı Abdulmuttalip Akdemir, her ilin bir özelliğinin bulunduğunu ve şehirlerin o özellikleriyle bilindiğine dikkat çekerek, ‘’Biz de Şanlıurfa, iyiliğin başkenti olsun istiyoruz. Bu yıl ikincisini düzenleyeceğimiz Halil İbrahim Buluşmaları bu düşünceyle doğdu, bunu geliştirerek devam ettirmek istiyoruz’’ dedi.


Şiddetli rüzgâr çatıları uçurdu

Trabzon’da dün sabah saatlerinden itibaren yağmurla birlikte etkili olan hızı, saatte 100 ile 60 kilometre arasında değişen rüzgâr, bazı ağaçların dev

Köy okulunda bilim şenliği

Ankara’nın Polatlı ilçesine bağlı Uzunbey Köyü İlköğretim Okulunda düzenlenen ‘’Bilim Şenliği’’ne, Hacettepe Üniversitesi Matematik Eğitimi Ana Bilim


  555. YILINDA FETİH COŞKUSU

İstanbul’un fethinin 555. yıldönümü kutlamaları, Fatih Sultan Mehmet Hanın türbesinde düzenlenen törenle başladı. Belgradkapı’daki törende ise İstanbul temsilî olarak fethedildi. Yeniçerilerin “Allah Allah” nidasıyla yaptığı hücumun ardından surlara Osmanlı sancağı çekildi.


  Edepsizliğe espri kılıfı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, CHP Genel Sekreteri Önder Sav’ın Elmadağ’da hac ve Peygamberimize yönelik sözlerinin “espiri” olduğunu savundu.


  Atalay: CHP mahcup olacak

İçİşleri Bakanı Beşir Atalay, dinleme olaylarının araştırılması için TBMM’de ortak komisyon kurulmasını önerdi ve kendisini istifaya davet eden CHP’lilere, ‘’Beni CHP Bakan yapmadı, istifa etmiyorum’’ diye seslendi.


  F-16’lar Irak’ın kuzeyini vurdu

Genelkurmay Başkanlığı, Irak’ın kuzeyinde Hakurk bölgesinde tespit edilen PKK/KONGRA-GEL terör örgütüne ait 16 adet hedefin, Türk Hava Kuvvetleri savaş uçaklarınca dün saat 11.00’den itibaren icra edilen hava harekâtı ile etkili olarak vurulduğunu bildirdi.


  OPERASYONLAR SÜRÜYOR

Terör örgütü PKK’nın etkisiz hale getirilmesi amacıyla Cudi, Gabar ve Bestler Dereler bölgesindeki operasyon sürüyor.


  Bahçeli: Meclis araştırması yapılmalı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Sekreteri Önder Sav’ın dinlenildiği iddialarının Meclis Araştırması yapılmasını istedi.


  Üç ayda 472 suç duyurusu

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Ergenekon soruşturmasıyla ilgili “suç oluşturabilecek” yayınların izlenip, cumhuriyet başsavcılıklarına suç ihbarında bulunması için İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğüne talimat verildiğini belirterek, bu talimat çerçevesinde, bu yılın ilk 3 ayında 472 suç duyurusu işlemi yapıldığını bildirdi.


  Keneye karşı çekirge

Prof. Dr. Miktad Doğanlar, Amanos Dağlarında bulunan ve bir yıl yaşayıp 100 civarında yumurta bırakan çekirge ailesinden endemik bir böceğin günde 20 civarında kene yediğini tesbit ettiklerini, bunun keneyle mücadelede değerlendirilmesi gerektiğini bildirdi.


  Mahkeme’den mektupla oya iptal

ANAYASA Mahkemesi, 5749 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un, yurt dışında yaşayan seçmenlerin “mektup” ile oy kullanmasını düzenleyen hükümlerini iptal etti.


  Akdağ: Türkçe bilmeyen doktor Türkiye’de çalışamaz

SAĞLIK Bakanı Recep Akdağ, Türkiye’de Türkçe bilmeyenlerin doktorluk yapamayacağını söyledi. Bakan Akdağ, New York’ta Türkevinde tıp, biyoloji, eczacılık ve mühendislik alanlarında çalışan Türk toplumu üyeleriyle buluştu, Türkiye’deki sağlık sistemini anlattı ve onların sorularını cevapladı.


  Şimdi okullu oldular

DENİZ Feneri tarafından Gaziantep’te yapımı tamamlanan Şehit Er Hanefi Özcan İlköğretim Okulu düzenlenen törenle hizmete açıldı. Gaziantep Şehitkâmil İlçesi Kozluyazı Köyü’nde açılan eğitim yuvası ile 145 öğrenci yeni okuluna kavuştu.


  Tatil köyü ayarında ‘yabancı barınmaevi’

Kırklareli’de yakalanan kaçak insanların kaldığı yabancılar barınmaevi, tatil köyü ayarında bir konfora sahip.


  Küçükçekmece’de kuduz aşısı kampanyası

KÜÇÜKÇEKMECE Belediyesi, ilçe sınırları dahilinde sahipli, sahipsiz kedi ve köpekleri kuduz hastalığına karşı korumak amacıyla yerinde aşı kampanyası başlattı.


  Engelliler hakların ekranlardan öğrenecek

TÜRKİYE Özürlüler Eğitim ve Dayanışma Vakfının (ÖZEV) Özürlü Hakları (ÖZHAK) projesi kapsamında, engellilik konusunda toplumun bilinçlendirilmesi ve engellilerin yasal haklarını öğrenebilmesi için spot programlar hazırlanacak.


  Ege’de Yunan adalarına günübirlik vizesiz tur

EGE Denizi’nde Türkiye kıyılarıyla Yunanistan adaları arasında düzenlenen gemi seferleri, vize sorununa rağmen hızla artıyor.


  Vietnamlı efeler zeybekte birinci

6. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Halk Oyunları finali Kayseri’de yapıldı. 10 ülkeden 100 öğrenci, Anadolu’nun çeşitli yörelerine ait kıyafetleriyle Anadolu’dan halk oyunları sergiledi.


  Tuz Gölü küçülüyor, flamingolar azalıyor

Konya’da bulunan ve son 90 yılda yaklaşık yüzde 85 oranında küçülen Tuz Gölü’ne gelen kuş sayısı da son yıllarda ciddi oranlarda azaldı.



 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır