Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Mayıs 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Urfa, iyiliğin başşehri olsun

Şanlıurfa Vali Yardımcısı Abdulmuttalip Akdemir, her ilin bir özelliğinin bulunduğunu ve şehirlerin o özellikleriyle bilindiğine dikkat çekerek, ‘’Biz de Şanlıurfa, iyiliğin başkenti olsun istiyoruz. Bu yıl ikincisini düzenleyeceğimiz Halil İbrahim Buluşmaları bu düşünceyle doğdu, bunu geliştirerek devam ettirmek istiyoruz’’ dedi.

Şanlıurfa Valiliği tarafından düzenlenen ve ‘’yardım kuruluşları ile iyilik hareketlerini bir araya getirmeyi’’ amaçlayan uluslar arası ‘’Halil İbrahim Buluşmaları’’ faaliyeti sebebiyle basın toplantısı düzenlendi.

Vali Yardımcısı Akdemir, burada yaptığı konuşmada, 30 Mayıs Cuma günü (bugün) akşam saatlerinde başlayıp 4 gün boyunca konferans, panel, sergi ve konser gibi çeşitli programlarla sürecek faaliyetle ilgili basın mensuplarına bilgi verdi. Akdemir, ‘’Halil İbrahim Buluşmaları’’ faaliyetiyle, Hz. İbrahim’in ‘’iyilik felsefesinin merkezi’’ konumundaki Şanlıurfa’nın, tarihî ve turistik açıdan tanıtımını hedeflediklerini söyledi.

Hz. İbrahim’in iyilik ve yardımseverlik felsefesinden hareketle, günümüzde Türkiye’de ve dünyada bu işi yapan kuruluşları Şanlıurfa’da buluşturmayı hedeflediklerini anlatan Akdemir, ‘’Bu Hz. İbrahim’in felsefesini yaşatmak demektir’’ dedi.

‘’Halil İbrahim Buluşmaları’’nın dinler arası diyalog projesi olmadığını vurgulayan Akdemir, konuşmasını şöyle sürdürdü: ‘’Hz. İbrahim’in iyilik felsefesinin merkezi konumundaki Şanlıurfa’nın tarihî ve turistik açıdan tanıtımını hedefliyoruz. Dinlerin atası Hz. İbrahim’in, cömertlik ve iyilikseverliğini yani insanî boyutunu ön plana çıkarmak istiyoruz. Burada en önemli gayelerden biri, Şanlıurfa’yı turizm noktasında dünyaya anlatmaktır.’’

Bugün akşam düzenlenecek geleneksel ‘’sıra gecesi’’yle başlayacak faaliyette, 50’den fazla yerli ve yabancı yardım kuruluşu faaliyetlerini sergileyip, bilgi birikim ve tecrübelerini paylaşacak. Buluşmalar kapsamında düzenlenecek, konferans ve panel gibi bilimsel toplantılarda, ‘’dayanışma, yardımlaşma, sevgi ve hoşgörü’’ alanlarında değerlendirmeler yapılacak. ‘’Global Dayanışma’’ konulu uluslar arası konferans ve çeşitli konserlerin yanı sıra, ‘’Altın Sofra İyilik Ödülleri’nin dağıtılacağı faaliyette, Topkapı Sarayı Kutsal Emanetler bölümünde muhafaza edilen ‘’Hz. İbrahim’in Tenceresi’’ de özel bir izinle Şanlıurfa Müzesi’nde sergilenecek. 4 gün sürecek faaliyetin açılışına, TBMM Başkanı Köksal Toptan’ın da katılması bekleniyor.

/ Şanlıurfa

30.05.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  Urfa, iyiliğin başşehri olsun

  Şiddetli rüzgâr çatıları uçurdu

  Köy okulunda bilim şenliği

  Trenin vagonu raydan çıktı

  555. YILINDA FETİH COŞKUSU

  Edepsizliğe espri kılıfı

  Atalay: CHP mahcup olacak

  F-16’lar Irak’ın kuzeyini vurdu

  OPERASYONLAR SÜRÜYOR

  Bahçeli: Meclis araştırması yapılmalı

  Üç ayda 472 suç duyurusu

  Keneye karşı çekirge

  Mahkeme’den mektupla oya iptal

  Akdağ: Türkçe bilmeyen doktor Türkiye’de çalışamaz

  Şimdi okullu oldular

  Tatil köyü ayarında ‘yabancı barınmaevi’

  Küçükçekmece’de kuduz aşısı kampanyası

  Engelliler hakların ekranlardan öğrenecek

  Ege’de Yunan adalarına günübirlik vizesiz tur

  Vietnamlı efeler zeybekte birinci

  Tuz Gölü küçülüyor, flamingolar azalıyor

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır