Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Merrill Lynch: Siyasî riskler arttı

Merrill Lynch tarafından önceki gün yayınlanan bir raporda şirketin analistlerinin Türkiye’de gerçekleştirdikleri ziyarete ve bu ziyaret sonucunda yapılan değerlendirmelere yer verildi. Merrill Lynch, Türkiye’de artan siyasî risklere dikkat çekerek, yükselen enflasyonla birleşen risklerin YTL’yi kırılgan bir hale getirdiğini ifade etti.


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik: Popülizm değil, ihtiyaçları esas aldık

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, ‘’Hükümetimizin ve Bakanlığımız’ın icraatlarında bu güne kadar popülizm değil ekonomik ve sosyal ihtiya

Erkenci elma, Haziran ayında hasat edilecek

ÇÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayzin Küden, Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Araştırma ve Uygulama çiftliğinde yetiştirdikleri ilk erkenci


  4 aylık dış ticaret açığı 22.4 milyar dolar

Enerji fiyatlarındaki yüksek seyir Türkiye’nin dış ticaretini olumsuz etkilemeye devam ediyor. Dış ticaret açığı Nisan’da yüzde 40.8 oranında artarak 4 milyar 614 milyon dolardan 6 milyar 494 milyon dolara yükselerek beklentileri aştı.


  Dış ticaret açığı 4 ayda yüzde 35 arttı

Türkiye’nin bu yılın Ocak-Nisan dönemindeki ihracatı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 41.4 artarak 44 milyar 524 milyon dolar, ithalatı da yüzde 39.3 artarak 67 milyar 22 milyon dolar oldu.


  ‘Her şey dahil sistemi’ esnafı vuruyor

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, esnaf ve san'atkârın turizm sektöründen payını alamadığını, otellerde uygulanan ‘’her şey dahil’’ sistemin piyasayı daralttığını bildirdi.


  Durmuş: Kredi kartı kayıtdışını azaltıyor

Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, şu anda ekonomin en önemli sorununun kayıtdışılık olduğuna işaret etti.


  Organik ürünlerimizi Avrupalı yiyor

ÇUKUROVA Üniversitesi (ÇÜ) Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurgül Türemiş, dünyada her yıl yüzde 30 büyüyen organik ürün talebinin, Türkiye’de, aracıların yüksek kâr marjı sebebiyle frenlendiği, ihracatın ise arttığını bildirdi.


  İstanbul şirketlerinin 2007’de kârı arttı

Türkiye Gayri Safi Millî Hasılası’nın (GSMH) yüzde 22’sini üreten, dış ticaretteki payı yüzde 57 olan ve bütün vergi gelirlerinin yaklaşık yüzde 43’ünü tek başına üreten İstanbul, Türkiye ekonomisinin nabzını tutmaya devam ediyor.


  Proton Holding gelirini yüzde 37 arttırdı

Malezya Proton Holding Bhd. yüksek otomobil satışı destekli ve bir defaya mahsus hükümet ödenekli yılın 4. çeyreğindeki net kârının, önceki dönemin net kârının 2 katından daha fazla olduğunu açıkladı.



 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır