Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Elektrik ve dogalgaza zam

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dünyanın Türkiye’yi izlediğini belirterek, ‘’Ama bakıyorsunuz Türkiye çok farklı konulara kilitlenmiş ya da kilitlemek istiyorlar’’ dedi. Erdoğan, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Toplantı Salonu’nda yapılan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 63. Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, dünyanın her yerine gittikleri her ülkede gazetecilerin, politikacıların, akademisyenlerin, Türkiye’nin son dönemde, yakaladığı atılım zirvesini ve artan ağırlığını gördüklerini söyledi.


BENZİN FİYATLARINDA ŞAMPİYONUZ

Benzinin galon fiyatının (1 galon= 3.8 litre) 4 dolara yükselmesi Amerikalıları şoke ederken, Amerikan Associated Press (AP) haber ajansının yükselen

Milletten bağımsız yargı olmaz

Hukukçular Birliği Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Av. Sinan Kılıçkaya, Türkiye demokratikleşirken yargının bunun dışında kalamayacağını belirterek, “Siv


  Soylu’ya GİK desteği

Demokrat Parti Genel İdare Kurulu Toplantısının ardından yapılan yazılı açıklamada, Genel Başkan Süleyman Soylu’ya tam destek mesajı ve başlatılan ‘Beyaz Yürüyüş’e devam kararı çıktı.


  Laiklik anlayışı değişsin

SAADET Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Cevat Ayhan, ‘’laiklik anlayışının baskıcılık yerine, hukuku, temel hakları, din ve vicdan hürriyetini koruyan bir çerçeveye oturtulması’’ gerektiğini söyledi.


  İş dünyası huzur istiyor

TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, yargının hem bağımsız ve hem de tarafsız olmasını beklemek ve istemek durumunda olduklarını kaydederek, ‘’Hiçbir kişi ya da kurum eleştiriden muaf tutulamaz’’ dedi.


  ‘Rüşvet teklif etmedim’

CUMHURBAŞKANLIĞI seçimi öncesinde, eski CHP Kastamonu Milletvekili Mehmet Yıldırım’a ‘’rüşvet vermeye teşebbüs ettiği’’ iddiasıyla yargılandığı dâvâdan 10 ay hapis cezasına çarptırılan ve cezası ertelenen iş adamı Remzi Gür, ortada çok ağır bir adlî hata olduğunu savunarak, alınan kararın bozulması için gerekli başvurunun yapıldığını bildirdi.


  Gurbetçiler geliyor

EDİRNE Gümrük ve Muhafaza Başmüdürü Mehmet Hatipoğlu, gurbetçilerin karayoluyla gelişlerinin başladığını belirterek, ‘’yurt dışında çalışan gurbetçilerimiz, tatillerini geçirmek üzere ülkemize gelişlerinde Kapıkule Sınır Kapısını gönül rahatlığıyla tercih edebilir’’ dedi.


  Yerli uydu 2015’te

ULAŞTIRMA Bakanı Binali Yıldırım, beklenmedik gelişme olması durumunda devreye girmesi gereken yedek yazılımda arıza çıkması sebebiyle TÜRKSAT 3A uydusunun uzaya fırlatılmasının ertelendiğini bildirdi. Yıldırım, ‘’Bu şartlar altında da uydu normalde fırlatılır ama milyonda bir ihtimal de olsa da riske atamayız’’ dedi.


  Toptan: Hz. İbrahim'in yolu örnek alınsın

TBMM Başkanı Köksal Toptan, ‘’Hz. İbrahim’in işaret ettiği yoldan gitse bugün insanlık, bütün sorunlarını aşacaktır’’dedi. Balıklıgöl’deki ‘’Halil İbrahim Buluşmaları’’ faaliyetine katılan Toptan, daha sonra Hz. İbrahim’in doğduğu mağarayı ziyaret edip, Şanlıurfa Müzesi’nde ‘’Hz. İbrahim’in Tenceresi’’nin yer aldığı ‘’Kutsal Emanet Sergisi’’ni açtı.


  Vakit CHP’ye dâvâ açıyor

Anadolu’da Vakit gazetesi Ankara Temsilcisi Serdar Arseven, CHP Genel Sekreteri Önder Sav’ın dinlenildiği iddialarıyla ilgili olarak, ‘’Telekom’dan çıkan belge var. Bunun üzerine söylenecek bir şey yok’’ dedi.


  Tecrübeli DP’lilere ödül

GEDİZ DP İlçe Kadın Kollarının düzenlediği programa DP Kadınlardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Müzeyyen Gültekin, Merkez İlçe Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Gönül Akyol ile Kadın Kolları İl Başkanı Emine Çetintaş katıldı.


  ÖSS'de son hafta

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSMY) Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, 15 Haziran Pazar günü yapılacak Öğrenci Seçme Sınavı’na (ÖSS) girecek adayların yanlarında kesinlikle cep telefonu getirmemelerini, aksi takdirde, binaya alınmayabileceklerini bildirdi.


  Tek sigarayla bile tiryakisiniz

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tanımlamasına göre, günde bir tane sigara içen kişinin dahi, tiryaki olarak kabul edildiği belirtildi.


  Üniversitesiz il kalmayacak

ÜNİVERSİTE bulunmayan 9 ilde devlet, İstanbul’da ise 2 vakıf üniversitesi kurulmasını öngören 5765 sayılı Kanun Resmî Gazete’nin dünkü sayısında yayımlanarak, yürürlüğe girdi. Kanuna göre, Ardahan, Bartın, Bayburt, Gümüşhane, Hakkâri, Iğdır, Şırnak, Tunceli ve Yalova’ya üniversite kurulacak.


  Trafikte uzlaşmayı başardık

1 NİSAN'DA başlatılan maddî hasarlı trafik kazalarında polis beklenmeksizin, kaza tesbit tutanağının karşılıklı anlaşılarak tutulması uygulamasında yüzde 66 oranında başarı sağlandığı bildirildi.


  Ney dinleyen ineklerin sütü arttı

Aydın Sosyal Bilimler Lisesinde öğrenim gören 2 öğrenci, 26 altı gün boyunca sabah ve akşam sağımlarında ney dinlettikleri ineklerin toplam süt verimini 820 kilo arttırdı.


  Kene ısırığında acele etmek lâzım

HAVALARIN ısınmasıyla birlikte yeniden gündeme gelen Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına sebep olan kene ısırmalarında, ısırığa zamanında müdahalenin kişilerin enfekte olmamaları açısından hayatî önem taşıdığı bildirildi.


  Bismil Müftülüğü’nden örnek yarışma

DİYARBAKIR'IN Bismil İlçe Müftülüğü tarafından liseler arasında Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınlarından “Peygamberimizin Hayatı” adlı bir kitaptan ödüllü sınav yaptı.


  Medya cinayetlerin reklâmını yapmamalı

EMNİYET verilerine göre, Türkiye’de son bir yıl içerisinde 17 anne cinayeti işlendi.


  Makedonyalı Türkmenlere Türkiye’den yardım eli

TÜRK İşbirliği ve Kalkınma İdaresi (TİKA) tarafından Yörük Türklerine yönelik Doğu Makedonya’da uygulanan Arıcılık Projesi kapsamında şimdiye kadar sadece hayvancılık ve tütün ekerek geçimlerini sağlayan soydaşlar, projeyle birlikte ülkenin en mo-dern arıcılık işletmelerine sahip oldu.


  Yunuslarla şifa arayışı

ANTALYA’DAKİ Yunus Terapi Merkezinde, zihinsel ve bedensel engelli çocuklar ile depresyon hastası yetişkinler müzik eşliğinde yunuslarla terapi alıyorlar.



 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır