Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Burası Fatih’in yargılandığı yerdir

Fatih Sultan Mehmet’in yargılandığı rivayet edilen mahkeme binası, restore edildi. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından restorasyonu tamamlanan Üsküdar Gülfem Hatun Mahallesi’nde bulunan tarihî bina törenle açıldı. Halk arasında Fatih Sultan Mehmet’in Rum mimara uyguladığı haksız cezadan dolayı Kadı Hızır Çelebi tarafından yargılanıp mahkûm edildiği rivayet edilen ‘’Fatih’in Mahkemesi’’ binasının açılışı, İstanbul’un Fethi’nin 555. Yılı hatırasına gerçekleşti.



Ünlü Minyatür sanatçısı Nusret Çolpan vefat etti

Tanınmış minyatür sanatçısı Nusret Çolpan, geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etti. 1952 yılında Bandırma’da doğan Çolpan, Yıldız Üniversitesi Mimarlık Fakültesini bitirdi. İstanbul Üniversitesi Tıp Tarihi Enstitüsünde Prof. Dr. A. Süheyl Ünver ve Azade Akar’dan Türk Süsleme Sanatları dersi alan ve minyatür çalışmaya başlayan Çolpan, minyatüre kendine has bir çizgi ve renk getirdi.



Karagöz “kültürel miras”a girecek mi?

Milletlerarası Kukla ve Gölge Oyunu Birliği (UNIMA) Türkiye Millî Merkezi Başkanı Mevlüt Özhan, Karagöz oyununun UNESCO tarafından kültürel miras listesine alınması için çaba gösterildiğini söyledi.



Tarihî Yarımada Sempozyumu başlıyor

Eminönü Belediyesinin her yıl Eminönü Sempozyumu olarak düzenlediği bilimsel program bu yıl Tarihî Yarımada Sempozyumu olarak 13-15 Haziran tarihleri arasında İstanbul Ticaret Odası’nda gerçekleştiriliyor.



Radyo Onbeş, beş yaşında

İstanbul’un fethinin 550. yılı olan 29 Mayıs 2003’te yayın hayatına başlayan Radyo Onbeş, 5. yılını tamamlamanın sevincini yaşıyor.



 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır