Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

GAP vaadleri lâfta kalmasın

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Diyarbakır’da açıkladığı ve Güneydoğu Anadolu başta olmak üzere tüm Türkiye’yi etkileyecek “kalkınma hamlesinin başlangıcı” olarak nitelediği GAP Eylem Planı, bölge için umut oldu. Yöredeki kitle örgütleri ve iş çevreleri; genelde 2008-2012 dönemini kapsayan Eylem Planını olumlu bulduklarını söylerken, taleplerin büyük kısmına cevap verdiği ve vaad edilenlerin sözde kalmaması görüşündeler


Basın kanununda yanlış yapıldı

Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Şentop, yeni bir anayasayla yargı iktidarının demokratik zemine çekilebileceğin

Güzel: Yargı darbesiyle karşı karşıyayız

Eski Milli Eğitim Bakanı Hasan Celal Güzel, darbelerin çeşit çeşit olduğunu ifade ederek, ‘’Türkiye, bu defa yargı darbesine maruz kalmış urumdadır. B


  Yayla’ya çıkan köylülere saldırı

Van’ın Muradiye ilçesinde, yaylaya çıkan köylülerin üzerine ateş açılması sonucu 2 kişi ağır yaralandı.


  Çölaşan’a dersini iyi öğretememişiz

Uzun yıllar hocalık yapmış olan 27 Mayıs ihtilâlinin canlı şahitlerinden Prof. Dr. Yaşar Karayalçın, Danıştay Başsavcısı Tansel Çölaşan’ın da hocası. Talebesinin 27 Mayıs’la ilgili yorumları kendisine hatırlatıldığında yüzünde önce acı bir tebessüm beliriyor ve “Demek ki iyi öğretememişiz” demekten kendisini alamıyor.


  Korkut Özal: Türkiye iyi yönetilemiyor

Eski bakanlardan Korkut Özal, Türkiye’nin iyi yönetilemediğini ifade ederek, “Bunun sorumlusu üç kanun ve bir kurumdur. Üç kanun; Anayasa, Partiler Kanunu ve Seçim Kanunu, kurum ise yargıdır’’ dedi.


  Babacan: 2013 yılına kadar AB’ye hazır oluruz

Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Türkiye’nin AB üyeliğinin diğer ülkelerin üyeliğine benzemeyeceğini söyledi.


  Cumhurbaşkanı Gül, yarın Japonya yolcusu

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Japon İmparatoru Akihito’nun davetlisi olarak 3 Haziran Salı günü bu ülkeye gidecek.


  Tarihî belgeler çöpten çıktı

Konya'da çöpler arasından bulunan 1840’lı yıllara ait bir vakıf kayıt defteri ve bazı belgeler, önce bir sahafın eline geçti, oradan da Bölge Yazma Eserler Kütüphanesi’ne kazandırıldı.


  İlköğretim kayıtları başladı

İlköğretim okullarına internet üzerinden öğrenci kayıt başvuruları dün başladı. İnternet üzerinden kayıt uygulaması, adrese dayalı nüfus kayıt sistemine göre öğrencilerin, velilerin ikametlerine en yakın ortaöğretim kurumlarına yerleştirilmesini esas alıyor.


  Vali Okutan encümen üyesi oldu

Trabzon Valisi Nuri Okutan, Vilayetleri Birliği’nin 26. Olağan Genel Meclis Toplantısı’nda encümen üyeliğine seçildi. Vali Okutan, Ankara İçişleri Bakanlığı Konferans Salonu’nda yapılan kongrede 61 oy alarak encümen üyeliğine seçildi.


  Marmaray’da 5. tünel de batırılıyor

Asya ile Avrupa’yı denizin altından birleştirecek Marmaray Projesi çerçevesinde, 135 metre uzunluğundaki 5 numaralı tüp tüneli batırma işlemine başlandı.


  Su ve Enerji Konferansı Artvin'de toplanacak

Su ve Enerji Konferansı, 25-27 Eylül 2008 tarihlerinde Türkiye’de yapılacak. Küresel ısınmayla ortaya çıkan su sorununa yönelik çözüm arayışları ve alınması öngörülen tedbirler, Eylül ayı içinde yapılacak Dünya Su Forumu ile bir kez daha gündeme getirilecek.



 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır