Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Minyatür, ustasını kaybetti

Önceki gün geçirdiği kalp krizi sonucu vefat eden ve dün ebedî âleme yolcu edilen minyatürün usta ismi Nusret Çolpan, minyatüre kendine has bir çizgi ve renk getirmişti.



Bakiler’e saygı

SİVAS’TA Türkiye Yazarlar Birliği, Sivas Belediyesi ve Sultan Şehir Kültür ve Sanat Derneği işbirliğiyle düzenlenen ‘’Yaşayan Yazarlara Saygı’’ programında, yazar ve şair Yavuz Bülent Bakiler anlatıldı.



Tarihi kaleci yeniden canlanıyor

Antalya'nın tarihi mekanı Kaleiçi’nde düzenleme çalışmalarında son aşama gelindi. Antalya’nın en önemli kültür mirası tarihi Kaleiçi’nde Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülen düzenleme çalışmaları devam ediyor. Bir sokak dışında tüm sokaklardaki çalışmaların tamamlandığı Kaleiçi’nde içme suyu, yağmur ve atık su şebeke inşaatı tamamlandı.



Altın Koza 15 yaşında

BU yıl festival, değişik Akdeniz ülkelerinden gelecek yabancı yönetmenleri ağırlayacak. İlk kez düzenlenen ‘Akdeniz Ülkeleri Uluslararası Kısa Film Yarışması’nın finaline kalan 37 film jüri önüne çıkacak



“Divan”ın kadınları

Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Serhan Alkan İspirli, 15 ve 19. yüzyıllar arasındaki kadın divan şairlerinin hayat hikâyeleri ile eserlerinden örnekleri ‘’Kadın Divan Şairleri ve Geleneğin Uzantısı’’ adlı kitapta topladı.



Şairler ödüle “doydu”

Türkiye'nin il ve ilçelerinin özelliklerini, güzelliklerini şiirlerle aksettirmek için düzenlenen “11. Hikmet Okuyar Şiir Yarışması”nın ödül töreni; Şebinkarahisar’da ırmak sesinin şiir sesine, bülbül sesinin ezan sesine karıştığı mekânlarda şairlerle beraber gerçekleştirildi.



 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır