Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Aile

Yetimler için, yetim destekleme merkezi

İHH tarafından Fatih’te açılan “Yetim Destekleme Merkezi” hayırseverleri bekliyor. Birçok ürünün bulunduğu merkezden alışveriş yapanlar, bir yandan kendi ihtiyaçlarını karşılarken bir yandan da yaptıkları alışverişle yetimlere katkıda bulunuyorlar.

Savaş, doğal afet ve diğer sebeplerden ötürü yetim kalan çocuklara yardım edebilmek için İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından şubat ayında açılan “Yetim Destekleme Merkezi” hayırseverlerin ilgisini bekliyor.

Fatih’teki vakıf merkezinde faaliyet gösteren Yetim Destekleme Merkezi, insanları hayra teşvik ediyor. Buradan alışveriş yapanlar bir yandan ihtiyaçlarını karşılarken bir yandan da yetim fonuna katkıda bulunmuş oluyorlar. Yetim Destekleme Merkezi’ndeki satışlardan elde edilen gelirlerin tamamı ailelerini kaybeden yetimler için kullanılıyor.

Bir tane de sen al

Yetim Destekleme Merkezi’nde gönüllülerin el emeği göz nuru ürünleri ile Filistin’den zeytinyağı ve sabun, Ürdün’den elbiseler, Açe’den çantalar, Suriye’den masa örtüleri, Afrika’dan sepetler, Pakistan’dan çocuk ayakkabıları ve otantik eşyalar, Keşmir kaftanları, Anadolu’dan yetimler yararına satılmak üzere bağışlanan yöresel gıdalar (turşu, salça, kırmızıbiber, tarhana, sucuk, reçel, mantı, erişte, pekmez vb.), İHH gönüllülerinin yapmış olduğu takılar, ahşaplar, sandık, tepsi, nevresim takımları, çeyizlik eşyalar, masa örtüleri, pike takımları ve hediyelik eşyalar, yazmalar, kurdele işi havlular, lifler, tablolar, el işi bebek yelekleri, hırkalar, şallar vb. daha birçok ürün bulunuyor.

Yetim Destekleme Merkezi’ne kendi ürettiklerinizle de destek olabilirsiniz. Yetimler için evinden destek vermek isteyen gönüllü hanımlar, ürettikleri elişi ürünlerle (yelek, atkı, havlu kenarı, şal, seccade, pike takımı, dantel takımları, iğne oyası vb.) merkeze katkıda bulunabilirler.

Yine esnaf gönüllüler de üretimde kullanılmak üzere, kumaş, iplik ve havlu gibi malzemelerle çalışmaya destek verebilirler. İHH İnsani Yardım Vakfı, Fatih merkez binasında açılan Yetim Destekleme Merkezi, hayırsever insanların desteğini bekliyor.

Bilgi için: (0212 631 21 21 Dahili: 240)

03.06.2008


Şehir merkezlerindeki keneler zararsız

Şehir merkezlerinde tespit edilen kenelerin (rhıpıcephalus) küçük hayvan (kedi, köpek) kökenli olup, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığını insanlara taşımadığı bildirildi.

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Veteriner Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Parazitoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Levent Aydın, muhabirine yaptığı açıklamada, hastalığa neden olan virüsü taşıyan kenelerin görülmediği kent merkezlerinde, anlamsız bir panik havası çıkarıldığını söyledi.

/ Bursa

03.06.2008


Edirnelilere ‘temiz çevre’ çağrısı

Edırne’de 5 ilköğretim okulu öğrencisi hazırladıkları bildirilerle, Edirnelileri temiz bir çevrede yaşamaya davet ediyor.

Trakya Birlik İlköğretim Okulu öğrencisi İlay Güngör’ün öncülüğünde kendilerine ‘’Yunuslar’’ adını veren 5 ilköğretim öğrencisinin ‘’Bir çöp toplayın dünyayı kurtarın’’ kampanyasıyla, Edirneliler çevre kirliliği konusunda uyarılıyor. Güngör, yaptığı açıklamada, evlerinin yakındaki parkta oluşan çevre kirliliğini balkondan görmesinin ardından böyle bir kampanya başlatmaya karar verdiğini belirtti. Parka gelenlerin eğlenip, çöplerini yerlere atmalarına çok üzüldüğünü anlatan Güngör, ‘’Evimiz parka bakıyor, balkona çıktığımda parkın çöp içerisinde olduğunu görüyorum. Buna çok üzülüyorum. Arkadaşlarıma durumu anlatınca böyle bir kampanya başlatmaya karar verdik’’ dedi.

/ Edirne

03.06.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf
© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır