Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

OKS için geri sayım başladı

Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (OKS), 127 il merkezi ve merkez ilçeler, 112 ilçe ve 8 yurt dışı sınav merkezi olmak üzere toplam 247 sınav merkezinde, 2 bin 842 binada, 49 bin 430 salonda yapılacak.


Okullara temizlik tatili

İlköğretım ve ortaöğretim okulları, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla 4 Haziran Çarşamba günü (yarın) tatil olacak. Millî Eğitim Bakanlığı, öğren

Türkiye için su krizi uyarısı

Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF), ‘’Türkiye’nin gelecek 2050-2100 yıllarında çok ciddî bir su kriziyle mücadele etmesinin kaçınılmaz olduğunu’’ bildird


  Hızlı trende deneme sürüşleri

Pamukova kazasıyla kesintiye uğrayan hızlı trenin deneme sürüşleri bu ay başlayacak. TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, Ankara-Eskişehir arasındaki deneme sürüşlerinde herhangi bir sorun çıkmazsa yıl içinde yolcu taşımacılığına başlayacaklarını bildirdi.


  Hipertansiyon sessizce öldürür

TÜRKİYE'DE her 3 yetişkinden birinde görülen yüksek tansiyonun, kalp, beyin ve böbrek ile bütün atardamarlarda hasarlar oluşturarak, ölümlere ya da sakatlıklara yol açabildiği bildirildi.


  Asıl başarı “insan” olabilmek

ANKARA'DA faaliyet gösteren Muraş Öğretim Kurumları Genel Müdürü Hayrullah Karakuş, asıl başarının ‘insan’ olabilmek olduğuna dikkat çekti.


  Her köye bir ahır

VETERİNER Burak Çakır, Rize il ve ilçelerinde uygulanmak üzere başlatılan “her köye bir ahır” projesi ile ilgili bilgi verdi.


  Anadolu Lisesi Sınavına hazırlık semineri

EĞİTİM-BİR SEN İzmir Şubesi, Fen ve Anadolu liseleri öğretmenleri seçme sınavına yönelik olarak hazırlık seminer programına 17 Mayıs Cumartesi günü start verdi.


  DİYANET YURT DIŞINA SINAVLA DİN ADAMI GÖNDERECEK

ALINAN bilgiye göre, Diyanet İşleri Başkanlığı, yurt dışı teşkilâtında halen boş bulunan ve 2008 ve 2009 yılı sonuna kadar boşalacak ABD, Almanya, Avustralya, Avusturya, Fransa, İngiltere ve Suudi Arabistan’daki Din Hizmetleri Müşavirlikleri ve Ataşeliklerine sürekli görevle atanacak personeli belirlemek üzere 7 Temmuz 2008 Pazartesi günü sınav düzenleyecek.


  CHP de GAP’a sarıldı

Cumhurıyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, ‘’GAP kapsamındaki sulama kanalları eğer zamanında yapılsa ve tarım alanları tamamen suya kavuşturulmuş olsaydı, belki de şu anda dünya ülkeleri arasında küresel ısınmadan en az zararla çıkan ülke Türkiye olacaktı’’ dedi.


  Şimdi de işkence gemileri

İngiltere’de yayımlanan The Guardian gazetesi, Başkan Bush’un ‘’Artık bu uygulamaya son verildi’’ açıklamasına rağmen, ABD’nin terör zanlılarını ‘’yüzer hapishane’’ olarak kullanılan gemilerde tuttuğuna dair iddialara yer verdi.


  Adım adım Kıyamete

Dünyada son yıllarda meydana gelen afetler milyonlarca kişiyi aç ya da evsiz bıraktı. Son 5 yılda, can kayıpları dışında milyonlarca kişiyi evsiz bırakan ya da açlıkla karşı karşıya getiren afetlerin bir kısmı şöyle:


  Tarımsal girdi fiyatları düşürülsün

ŞANLIURFA Ziraat Odası Başkanı Halil Dolap, GAP Eylem Planına sonuna kadar destek verdiklerini ancak, projenin tamamlanmasına kadar geçecek sürede tarımsal girdi fiyatlarının düşürülmesi gerektiğini söyledi.


  Alevilerden MEB’e iki bin dâvâ

VİYANA Türk Alevi Birliğinin düzenlediği “Aleviliğin dünü, bugünü ve yarını” konulu konferansta konuşan Cem Vakfı Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan, “Aleviliğin İslam dışı olduğunu söyleyen zihniyet çağ dışıdır” dedi.


  Günde 74 dakika gazete okuyoruz

TÜRKLERİN, günde 74 dakikayla gazete okumaya en çok zaman ayıran ulus olduğu bildirildi.


  CHP, AKP’NİN SORUŞTURMA ÖNERGESİNE “EVET” DİYECEK

CHP Grup Başkanvekili Kılıçdaroğlu, AKP’nin yasa dışı dinlemeyle ilgili araştırma komisyonu kurulması önerisine ‘’evet’’ diyeceklerini, AKP’nin samimiyetini de verecekleri soruşturma önergesiyle test edeceklerini söyledi.


   Vatandaşı muhtaç bırakmak sosyal devlet ile bağdaşmaz

MHP, Türkiye’de yoksulluk sınırı, boyutları ve bunun ortadan kaldırılması, açlık ve yoksulluk sınırındaki insanların tespiti için alınan tedbirlerin belirlenmesi amacıyla, Meclis araştırması açılmasını istedi.


  İktidar prenslerine astronomik maaş

BASK Genel Başkanı Resul Akay, bazı üst düzey bürokratların yüksek maaş almalarını eleştirerek, ‘’Astronomik maaşlara dayanak teşkil eden düzenlemelerin tümü Bakanlar Kurulunda ve TBMM’de müzakere edildikten sonra yürürlüğe girmiştir’’ dedi.


  Dinleme operasyonu devam ediyor mu?

CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, İçişleri Bakanı Beşir Atalay’a, ‘’Terör örgütlerini takip bahanesiyle tüm vatandaşları kapsayan genel izleme, dinleme ve fişleme operasyonu halen devam ediyor mu?’’ diye sordu.


  Yasa dışı dinleme son derece ayıp

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, yasa dışı dinlemenin, ‘’son derece ayıp ve demokrasiye yakışmayacağını’’ belirtti.


  ‘’Banker Kastelli’’ intihar etti

“Banker Kastelli” olarak bilinen Abidin Cevher Özden, Kadıköy’deki işyerinde silahla intihar etti.


  Gül, Birden'i kabul etti

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, Danıştay Başkanı Mustafa Birden’i kabul etti. Çankaya Köşkü’nde basına kapalı gerçekleşen kabul, bir saat sürdü.


  Türkiye, Avusturya ve İzlanda ile yarışacak

TÜRKİYE, 2009-2010 BM Güvenlik Konseyi geçici üyelik adaylığı için hazırlıklarını sürdürürken, Türkiye’nin sonuca hiç olmadığı kadar yakın olduğu belirtiliyor.


  HEZEYAN OLARAK YORUMLANDI

Son yıllarda iş hayatına yönetici konumunda aktif olarak katılan kadınların alkol tüketiminde ciddî bir artış gözlendiğini öne süren Mey İçki CEO'su Galip Yorgancıoğlu'nun “Kadınlar artık kendilerine daha çok güveniyor. İş dünyasında da başarıları artıyor” deyip, rakı içen iş kadını sayısındaki artışı bununla irtibatlandırması şaşkınlıkla karşılandı ve “hezeyan” olarak değerlendirildi.


  DÜNYAYI AYAĞA KALDIRAN BULUŞ

Bu günlerde dünya devletleri ve otomotiv üreticileri, akaryakıt tüketiminde yüzde 30'lara varan tasarruf sağlayan, egsoz gazını sıfıra yaklaştıran EKO66 cihazını almak için yarışıyor.



 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır