Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

AB, anketle zihnimizi ölçecek

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi ve Avrupa Topluluğu Uluslararası Ekonomik İlişkiler Araştırma ve Uygulama Merkezi (ATMER) görevlisi Doç. Dr. Oğul Zengingönül, AB’nin ‘’Türklerin zihnindeki AB’yi ölçeceğini’’ bildirdi.

Doç. Dr. Zengingönül, yaptığı açıklamada, DEÜ Avrupa Topluluğu Uluslararası Ekonomik İlişkiler Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin (ATMER), Avrupa Birliği’nin (AB) Yedinci Çerçeve Programı kapsamında 10 ayrı ülkede uygulayacağı, ‘’Dışarıdan Görünen Avrupa Projesi’’nin Türkiye ayağını yürüteceğini belirtti. Doç. Dr. Zengingönül, ATMER’in 1.5 milyon avro hibe alacağı projenin 3 yıl süreli olacağını ve ‘’AB’nin dünyada nasıl algılandığının’’ ölçüleceğini kaydetti.

Projenin birbiriyle bağlantılı iki önemli hedefe sahip olduğunu anlatan Doç.Dr. Zengingönül, dünya içinde Avrupa’ya dair farklı görüşlerin mevcut olduğunu belirtti. Doç. Dr. Zengingönül, şu bilgiyi verdi: ‘’Proje, dünya genelinde ve Avrupa özelinde, Avrupa’nın nasıl algılandığını ölçmeye yönelik bir anket çalışmasını içermektedir. Hem Avrupa ülkelerinin hem de Avrupa dışındaki diğer ülkelerin üniversite öğrencilerine yaptırılacak bu anketlerde, bir dünya haritası çizdirilecek ve dünyada Avrupa’nın yeri konusunda zihinlerde var olan düşünce ortaya konacak. Dünya genelinde ve Avrupa’da zihinsel haritalar oluşturarak, Avrupa’nın bireylerin zihnindeki görüntüsüne yönelik, dijital platform gerçekleştirilecek. Proje sonunda, Avrupa’nın coğrafi sınırları ve siyasi bir güç olarak nasıl algılandığı belirginleşecek. Bu çalışmadaki hedef, geleceğin AB’sini belirlerken farklılıkları ortaya koymak ve AB’nin şekillenmesini sağlamak.’’

Koordinatörlüğünü Fransız Centre National de la Recherche Scientifique’in yapacağı projenin 10 ayrı ülkeden on bir ayrı kurumun ortaklığında yürütüleceğini anlatan Doç. Dr. Zengingönül, ‘’Büyük hacimli’’ projenin tek Türk ortağı olan ATMER’de yapılacak çalışmada kendisinin yanı sıra Yrd. Doç. Dr. Hamdi Emeç, araştırma görevlileri Burcu Güler ve Nihal Kırkpınar Acar’ın görev aldığını ifade etti.

/ İzmir

05.06.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  Gözler AYM’de

  SADECE EKONOMİK PLAN YETMEZ

  Dinleme izni anayasa ihlâli

  Kapkaç azaldı, gasp ve yağma arttı

  Uzak Doğu ülkeleri bize uygun bir zemin

  “Gökyüzü”nde yıldızlar yarıştı

  Öğrenciler temizlik yaptı

  Bir ödül de Genç Yaklaşım’a

  Terlemeye kesin çözüm

  İsveç’ten tam üyelik desteği

  AB, anketle zihnimizi ölçecek

  Gençler ‘kırat’ı iktidara taşıyacak

  Kyoto Protokolü tatilden önce çıkar

  "Eşit işe eşit ücret” dâvâsı

  Vatandaşın gerçek gündemi yapılan zamlar

  Her 8 kişiden biri silâhların hedefi oldu

  Mumcu ameliyat oldu

  Erdoğan Nahçıvan’da resmî törenle karşılandı

  Babacan: Karar ne olursa olsun uyulacak

  TGC, Sultanahmet'te ‘Babıali Şenliği’ düzenliyor

  Araştırma önergesi Meclis’te kabul edildi

  Buyurun Kur’ân sofrasına

  Ş.Urfa ve Mardin cezbetti

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır