Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Tarihi bir fırsat kaçtı

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Anayasa Mahkemesi’nin kararı ile yükseköğretimde özgürlük ortamının sağlanabilmesi fırsatının kaçırıldığını söyledi.

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Anayasa Mahkemesi’nin iptal kararını değerlendirdi. Anayasa değişikliğinin iptal kararına saygı duyduklarını belirten Koncuk, bununla birlikte tarihi bir fırsatın da kaçtığını kaydetti. Koncuk, “Başörtülü, başörtüsüz yükseköğretimdeki eğitim - öğretim özgürlük ortamının sağlanabilme fırsatını en azından şimdilik kaçırmış bulunuyoruz” diye konuştu. Koncuk, kararın üzücü olduğunu belirtti. “Türkiye’de bazı kararların nasıl verildiğini hepimiz yakından biliyoruz, o yüzden çok da şaşırdığımı söyleyemem” diyen Koncuk, şunları dile getirdi: “Ben yine de başörtüsü konusunda bir aklı selimin yakalanacağı umudunu taşıyordum ama maalesef bu umudumuz gerçekleşmedi. Tüm siyasî partilere ve kurum- kuruluşlara şu mesajı vermek istiyorum: Her problemimizi çözeriz. Birbirimizin varlığına saygı duymak zorundayız. Bu ülkede birlikte yaşamanın en temel gereği olan insana saygıyı ortaya koymak zorundayız. Başka türlü bir tavır, ülkede huzursuzluğu artırmadan başka bir işe yaramayacaktır.”

ŞAŞIRMAMAK MÜMKÜN DEĞİL

Memur Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu da, Anayasa Mahkemesi’nin kararını şaşırtıcı bulduğunu söyledi. Gündoğdu, “Acaba bu kararda, başörtüsünden rahatsızlık duyanların beklentisi ve baskısı mı etkili oldu, yoksa üniversitedeki kızların eğitim öğretim hakkı ve inanç hürriyeti birlikte ele alınarak mı verildi ?” diye sordu. Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Anayasa değişikliğinin iptali kararını değerlendirdi. Gündoğdu, “Yüzde 99 Müslüman olan ve Müslümanlığa ait bir inanç ile ilgili Anayasa Mahkemesi’nde verilen kararın; yargıçları Müslüman olmayan AİHM’in verdiği karar ile örtüşüyor olması bir soru işareti, hayret uyandırıcı” diye konuştu. Gündoğdu; hukukun işlediği ülkenin örfünü, adetini, inancını, değerlerini, dikkate alması gerektiğinin evrensel ilkelerde de yer aldığını söyledi. “Acaba bu kararda, başörtüsünden rahatsızlık duyanların beklentisi ve baskısı mı etkili oldu, yoksa üniversitedeki kızların eğitim öğretim hakkı ve inanç hürriyeti birlikte ele alınarak mı verildi ?” diye soran Gündoğdu, kararı şaşırtıcı olarak nitelendirdi. Gündoğdu şöyle devam etti: “Demek ki siyasetin, Meclis’in, sivil toplum örgütlerinin, milletin, başörtülü okumak isteyen kızların ve velilerin yargının bu bakışını aşması lâzım. Yargının, bunu inanç hürriyeti olarak görmesini sağlayıncaya kadar bunu ifade etmemiz lâzım. Karara, insanın şaşırmaması mümkün değil. Laikliğin doğduğu Fransa’da laiklik ünversitelerde kızların başörtüsü ile okumasının teminatı ama bizde laikliğe dayandırılarak başörtüsü yasaklanıyor.”

/ Ankara

07.06.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  Kanunsuz yasak, insan hakkı ihlâli

  ÖZGÜRLÜKLER GÜVENCE ALTINA ALINMALI

  Halka karşı bir hareket

  Millet iradesi yok sayıldı

  Mahkemeler de anayasaya saygılı olmalı

  Mahkeme yetkisini aştı

  Yargıçlar millete meydan okudu

  YÖK: REKTÖR SEÇİMİNDE TARAF DEĞİLİZ

  Tarihi bir fırsat kaçtı

  Avukatlar çevreyi hukuk yoluyla koruyacak

  Planateryum izdihamı

  100 bin çocuk sağlıklı dişlerle büyüyecek

  Semt pazarları binaların içine taşınıyor

  Güven ve yatırım ortamı karanlığa mahkûm edildi

  Mahkeme ayrımcılığın devamına karar verdi

  ABD: BU, KARAR TÜRKİYE’NİN İÇ MESELESİ

  Anayasa Mahkemesi 2’ye karşı 9 oyla iptal dedi

  Halil Necati Coşan duâlarla uğurlandı

  Yeni bir anayasa istiyoruz

  En tehlikeli web siteleri!

  Gökyüzünde Jüpiter şöleni

  Küresel ısınmanın yeni hedefi: Tropik türlern

  Kendinizi güneşten koruyun

  Sigarayı bırakan altını kapıyor

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır