Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Güven ve yatırım ortamı karanlığa mahkûm edildi

MÜSİAD Yönetim Kurulu yaptığı yazılı açıklamada, “Anayasa mahkemesinin kararıyla kilitlenen parlamenter sistemin, kilitleri en kısa sürede açılmalıdır” dedi.

MÜSİAD Yönetim Kurulu yaptığı yazılı açıklamada, “Anayasa Mahkemesi’nin aldığı son kararla derinleştirilen kilitlenme, belirsizlik ve kaos ortamı Türk ekonomisine derin ve büyük zararlar vermektedir. İşadamları önünü göremez hale getirilmiş, kalkınma ve gelişmenin vazgeçilmez unsuru olan güven ve yatırım ortamı yerli ve yabancı yatırımcılar açısından kararmıştır” dedi.

MÜSİAD Yönetim Kurulu adına yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi: “Anayasa Mahkemesi, TBMM tarafından aralarında AK Parti, MHP ve DTP milletvekillerinin de bulunduğu 411 Milletvekilinin, bir başka deyişle TBMM’in yaklaşık %75’inin kabul oyuyla gerçekleşen anayasa değişikliğinin, anayasanın 148. maddesinin açık hükümlerine rağmen iptal edilmesi şaşırtıcı, hayret verici ve akıl almazdır. Kanunen Anayasa Mahkemesinin TBMM’nce yapılan anayasa değişikliğini sadece şeklen inceleme yetkisine sahip olmasına rağmen, esastan inceleyip, Cumhurbaşkanlığı seçimleri sürecinde vicdanları yaralayan 367 kararının etkisi henüz geçmemişken, yeni bir kilitlenmeye sebep olacak bir karara imza atmıştır. Bu karar hukuki değil, maalesef siyasi ve ideolojik bir karardır. Bu kararla Meclis iradesi yok sayılmıştır, dolayısıyla halk ve halkın iradesi yok sayılmıştır. TBMM’nin anayasadan kaynaklanan “anayasa değişikliği” yapma yetkisi elinden alınmıştır ve bu şekilde kuvvetler ayrılığı prensibi çiğnenmiştir. Yasa koyucu, yani halkın temsilcileri bundan sonra yapacakları her işlemde verilen bu kararla yasama, yürütme, yargı dengesi bozulduğundan vesayet makamı haline gelen Anayasa Mahkemesi’nin onayını almadan hiçbir işlem yapamayacak hale gelmiştir. Bundan sonra, TBMM’nin var oluş sebebine dair sorulacak sorulara cevap bulmak artık imkansız bir durum almıştır."

TBMM sürece müdahale etmeli!

"Anayasa Mahkemesinin bu tartışmalı ve bazı kimi hukukçulara göre yok hükmünde olan bu siyasi kararının telafisi yönünde TBMM’nde bulunan tüm partiler derhal harekete geçmeli, ülkemizi tekrar tartışmalara sürükleyecek bu durumu ortadan kaldırmalıdır. Anayasa mahkemesinin kararıyla kilitlenen parlamenter sistemin, kilitleri en kısa sürede açılmalıdır."

Yeni Asya / İstanbul

07.06.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  Kanunsuz yasak, insan hakkı ihlâli

  ÖZGÜRLÜKLER GÜVENCE ALTINA ALINMALI

  Halka karşı bir hareket

  Millet iradesi yok sayıldı

  Mahkemeler de anayasaya saygılı olmalı

  Mahkeme yetkisini aştı

  Yargıçlar millete meydan okudu

  YÖK: REKTÖR SEÇİMİNDE TARAF DEĞİLİZ

  Tarihi bir fırsat kaçtı

  Avukatlar çevreyi hukuk yoluyla koruyacak

  Planateryum izdihamı

  100 bin çocuk sağlıklı dişlerle büyüyecek

  Semt pazarları binaların içine taşınıyor

  Güven ve yatırım ortamı karanlığa mahkûm edildi

  Mahkeme ayrımcılığın devamına karar verdi

  ABD: BU, KARAR TÜRKİYE’NİN İÇ MESELESİ

  Anayasa Mahkemesi 2’ye karşı 9 oyla iptal dedi

  Halil Necati Coşan duâlarla uğurlandı

  Yeni bir anayasa istiyoruz

  En tehlikeli web siteleri!

  Gökyüzünde Jüpiter şöleni

  Küresel ısınmanın yeni hedefi: Tropik türlern

  Kendinizi güneşten koruyun

  Sigarayı bırakan altını kapıyor

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır