Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

 

Rusya, ABD’yi uyardı

Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev, ABD’nin dünyadaki mâlî krizi tek başına çözebilecek kadar güçlü olmadığını belirterek, konuyla ilgili Moskova’da uluslararası konferans düzenlemesini teklif etti.

RUSYA Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev, ABD’nin dünyadaki mali krizi tek başına çözebilecek kadar güçlü olmadığını belirterek, konuyla ilgili Moskova’da uluslararası konferans düzenlemesini önerdi. 12’inci Uluslararası St.Petersburg Ekonomik Forumu’nun açılışında konuşan Medvedev, ABD’nin dünya ekonomik sistemindeki öncü rolü ile “bu konudaki gerçek yeteneği” arasındaki uçurumun mevcut küresel ekonomik krizin en önemli nedenlerinden biri olduğunu söyledi. “Amerikan piyasalarının büyüklüğü ne olursa olsun ve mali sistemi ne kadar güçlü olursa olsun, küresel mali piyasaları idare edecek kadar yeterli değil” diyen Medvedev, Rusya’nın artık küresel bir “oyuncu” olduğunu ve uluslararası topluluğu desteklemesi gerektiği rolünün bilincinde bulunduğunu vurguladı. Medvedev, küresel ekonomik krizden çıkış yolları bulmak için Moskova’da uluslararası bir konferans düzenlenmesi önerisinde bulunarak, “Dünyanın en büyük mali şirketlerinin başkanları ve önde gelen ekonomi analistlerinin de katılacağı temsil niteliği fazla olan bir konferansın hemen bu yıl içinde düzenlemesini öneriyorum” dedi.

Rusya’nın küresel mali merkezlerden biri haline gelmek için yakında bir eylem planını yürürlüğe koyacağını ifade eden Medvedev, Rus rublesini bölgenin en önemli para birimi yapmayı hedeflediklerini kaydetti. Medvedev, Kremlin’in iç gaz piyasasını liberize etme ve petrol sektörü üzerindeki vergileri azaltma yönünde attığı adımların küresel enerji piyasalarında istikrarın sağlanmasına yardımcı olacağını da sözlerine ekledi.

/ Moskova

08.06.2008


 

Clinton başkanlık yarışına son veriyor

ABD’DE kasım ayında yapılacak başkanlık seçimine Demokrat Parti’den aday adayı olan Hillary Clinton’ın, diğer aday Barack Obama karşısındaki yenilgisinin ardından, dün başkanlık kampanyasına son vereceği açıklandı.

Clinton’ın kampanya ekibinden yapılan açıklamada, eski “First Lady”nin yerel saatle öğleden sonra (TSİ 19.00) kampanyasına son vereceğini açıklayacağı belirtildi. Açıklamada, Clinton’ın kendisine destek verenlere teşekkür edeceği ve rakibi Obama’ya resmen desteğini ifade edeceği kaydedildi. Clinton’ın, Demokrat seçmenlere de kasım ayındaki başkanlık seçiminde Cumhuriyetçi Parti’nin adayı JohnMcCain’i yenebilmek üzere Obama’nın arkasında birleşmeleri çağrısında bulunacağı belirtiliyor.

08.06.2008


 

Bob Dylan: Obama Amerika’yı değiştiriyor

DÜNYACA ünlü söz yazarı ve şarkıcı Bob Dylan, Barack Obama’yı desteklediğini açıkladı.

Dylan, İngiliz The Times gazetesine verdiği demeçte, Obama’nın, Amerika’da “politikayı tepeden tırnağa yeniden değiştirdiğini” söyledi. 67 yaşındaki efsane şarkıcı, “Bir şeylerin değişeceği konusunda umutluyum. Bir şeylerin değişmesi gerekiyor” diye konuştu. Bu arada Temsilciler Meclisi eski başkanlarından Cumhuriyetçi Partili Tom DeLay ise Obama’nın “Marxist” olduğunu iddia etti. DeLay, katıldığı radyo programında, Obama’nın seçilmesinin McCain için avantaj olduğunu savundu. Öte yandan, ‘birleşik Kudüs’ün İsrail’in başkenti olarak kalması gerektiği yönündeki sözleri, Filistin ve Arap ülkelerinde tepki gören Obama, bu görüşünü yineledi. CNN televizyonuna konuşan Obama, Kudüs’ün bölünmemesini pratik sebeplerle istediğini ifade ederek, sadece eski Kudüs’e bütün din mensuplarının ulaşma kolaylığı olması gerektiğini söyledi. Obama, bu konuda nihai kararın ise, görüşmeleri yöneten İsrail ve Filistin taraflarına ait olacağını vurguladı.

/ New York

08.06.2008


 

Azeri-Ermeni liderler ilk kez bir araya geldi

AZERBAYCAN Cumhubaşkanı İlham Aliyev ile Ermenistan’ın yeni devlet başkanı Serj Sarkisyan, ilk resmi görüşmelerini Rusya’da gerçekleştirdi.

St. Petersburg’daki “Birleşik Devletler Topluluğu” gayriresmi zirvesi sırasında yapılan görüşmede, Yukarı Karabağ sorunu masadaydı.

Görüşmeye katılan Azerbaycan ve Ermenistan Dışişleri Bakanları, ilk temasın olumlu geçtiğini söyledi. Görüşmede, Yukarı Karabağ çözüm müzakerelerinin, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’nın (AGİT) Minsk grubunun arabuluculuğunda sürdürülmesi iradesi tekrarlandı. Görüşmeye, Minsk grubu eşbaşkanlarından Amerikan Dışişleri’nin Avrasya bölgesinden sorumlu müsteşar yardımcısı Matt Bryza da katıldı.

Minsk grubu eşbaşkanlarının, ay sonunda bölgeyi ziyaret edeceği açıklandı. Yukarı Karabağ, 1990’lı yılların başından bu yana nüfus dengelerini öne sürerek, bölgede hak iddia eden Ermenistan’ın işgali altında.

/ St. Petersburg

08.06.2008


 

Cezayir ve Yunanistan’da deprem

CEZAYİR'DE önceki gece meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki depremin ardından, Yunanistan’da da dün sabah 3,7 büyüklüğünde bir deprem oldu.

Cezayir devlet radyosunun haberinde başkent Cezayir’in 430 kilometre batısındaki Oran bölgesinde TSİ 23.02 meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki depremde, paniğe kapılarak evlerini hızla terk eden Oran sakinlerinden 11’inin yaralandığı belirtildi. Depremde maddi hasar meydana gelmediği kaydedildi. Cezayir’de geçen Ocak ayında da Richter ölçeğine göre 5,3 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiş, bu depremde can ya da mal kaybı meydana gelmemişti.

08.06.2008


 

Pakistan’da bombalı saldırı: 5 ölü

PAKİSTAN'DA önceki gece bir bisiklete konulan bombanın patlaması sonucu 3’ü polis 5 kişi öldü. Polis yetkilileri, kuzeybatıdaki Dera İsmail Han kentinde meydana gelen patlamada, bombanın uzaktan kumandayla patlatıldığını söyledi.

Yetkililer, bölgede önce kimsenin yaralanmadığı küçük bir patlamanın meydana geldiğini, bölgeye polis ekiplerinin gelmesinden hemen sonra bisikletteki bombanın patlatıldığını belirtti. Bisikletteki bombanın patlaması sonucu 3 polis ve 2 sivilin öldüğü, çoğu polis yaklaşık 10 kişinin yaralandığı kaydedildi. İkinci patlamada, polis ekiplerinin hedeflendiği sanılıyor. Saldırının sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı.

/ Peşaver

08.06.2008


 

Müşeffer, liderlikten ayrılacağı iddialarını yalanladı

PAKİSTAN Devlet Başkanı Pervez Müşerref, görevinden ayrılıp ülke dışına çıkacağı iddialarını yalanladı.

Geçtiğimiz Şubat ayındaki genel seçimlerde siyasi tablonun değişmesi sebebiyle ülkede siyasi gerginlik yaşanıyor. Pakistan basını, Müşerref’in istifa etmek ve ülkeden ayrılma konusunda karar verdiğini ileri sürmüştü. Gazetecilere açıklama yapan Müşerref, halihazırdaki hükümeti desteklediğini ve desteklemeye devam edeceğini söyledi.

/ İslamabad

08.06.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır