Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Toptan: Mahkeme yetkisini aştı

Cumhurbaşkanı Vekili ve TBMM Başkanı Köksal Toptan, “Yüksek mahkeme ilgili anayasa maddesini yorumlayarak bir sonuca varma yetkisinin ötesine geçmiştir” dedi. Toptan, Anayasa Mahkemesinin, TBMM’nin, 411 milletvekilinin oyuyla çıkardığı kanunu, Anayasanın 148. maddesine göre sadece şekil bakımından inceleyebileceğinin açıkça belirtilmiş olmasına rağmen, mahkemenin esasla ilgili bir karar verdiğini söyledi.


TÖRENE KATILMASINA İZİN VERİLDİ, AMA...

Kafkas Üniversitesi 2007-2008 eğitim öğretim yılı mezunlarını, Prof. Dr. Necdet Leloğlu Konferans Salonunda düzenlediği veda programı ile uğurlarke

Temel haklara darbe vuruldu

İnsan Hakları İzleme Örgütü, Anayasa Mahkemesinin başörtüsü hakkında verdiği kararı “din özgürlüğü ve diğer temel haklara darbe” olarak değerlendirdi.


  Tek çözüm yargı reformu

Yeni Asya’ya konuşan Gaziosmanpaşa Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim üyesi Doç. Dr. Bekir Berat Özipek, Türkiye’de yargı, oluşumu ve işlevleri bakımından “demokratik meşruluğa” kavuşturulmadığı sürece normalleşmenin gerçekleşemeyeceğini söyledi.


  2008’i de kaybediyoruz

ODTÜ Avrupa Çalışmaları Merkezi Başkanı ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atila Eralp, “Kısır iç çekişmelerimiz AB’ye girmemizi istemeyen ülkelerin eline koz veriyor. Boşa geçen bir yılın ardından 2009 yılı AB için kritik eşik konumunda” dedi.


  AKP, başörtüsünü çözmek isterken yasaklatan parti oldu

Yaklaşik 6 yıl sonunda, “Başörtüsüne serbesti’’ diye yola çıkan AKP, öngörmediği biçimde “Türbana yasak getiren’’ parti oldu.


  OKS SON KEZ YAPILACAK

Fen, Anadolu ve Sosyal Bilimler liseleri, Polis Koleji ve özel okullarda okumak isteyen öğrencilere yönelik olarak son kez düzenlenecek Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (OKS) bugün yapılıyor.


  ‘300 gram’ ile tüketici kazandı

Ekmeğe 300 gram standardı getirilmesiyle tüketicinin alacağı ekmeğin gramının belirgin hale geldiği belirtiliyor.


  Konyalı fırıncılar ‘belediye ekmeği’ne tepkili

Konya Ekmek Sanayi İşverenler Sendikası Başkanı Ferhat Tekin, Türkiye’nin her yerinde 300 gram belediye ekmeğinin fiyatı 60 ile 80 YKr arasında değişirken, Konya’da 300 gram ekmeğin 45 YKr’den satıldığını, artan girdi maliyetleri dolayısıyla birçok ekmek üreticisinin iflâs ettiğini savundu.


  Erbakan’a ilk ziyaret

Hakkında açılan dava gereği ev hapsi cezasını geçirmek üzere 26 Mayıs’tan buyana Balıkesir’in Edremit ilçesine bağlı Altınoluk beldesindeki yazlığında bulunan 54. Hükümetin Başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan, Saadet Partili bir grup yetkili tarafından ziyaret edildi.


  AKŞENER: TÜRKİYE’DE YENİ BİR DÖNEM BAŞLADI

Karar, umarız uzun zamandır ortaya çıkan kutuplaşmanın derinleşmesine ve insanların birbirinin karşısına dikilmesine, ruhen bölünmesine katkıda bulunmaz.


  Kimlik ve adres bilgileri YSK'dan sorulamayacak

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), mahkemeler ve Cumhuriyet savcılıklarının seçim konularını kapsayan ‘’belge’’ istemleri dışında hiçbir kamu kurum ve kuruluşunun kimlik numarası ve adres tespitine ilişkin taleplerin karşılamayacak.


  Babacan: Hükümet, güçlü meşrûiyet zemininde

DIŞİŞLERİ Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, AKP’nin ve hükümetin, çok güçlü bir meşrûiyet zemini üzerinde hareket ettiğini söyledi.


  Yazıcıoğlu Bolu Dağı Tüneli'nde kaza geçirdi

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, İstanbul’dan Ankara’ya giderken Bolu’da kaza geçirdi.


  Sağlık hizmetlerinde engellilere kolaylık

Sağlık Bakanlığı’nın genelgesi ile engellilere sağlık hizmetlerinin sunumunda birçok kolaylık sağlanacak.


  KÖPRÜLERİ DEPREMDE ‘DAMPERLER’ KURTARACAK

Köprülerin ayaklarına monte edilen sönümleyiciler deprem esnasında oluşan enerjiyi emerek köprünün zarar görmesini engelleyecek.


  4 AB ülkesinde kayısı reklâmı yapılacak

MALATYA Ticaret Borsası’nın, Avrupa Birliği (AB) hibe desteği ile yürüteceği bir projede, Hollanda, İtalya, Fransa ve İspanya’da Malatya kayısısının reklâmı yapılacağı bildirildi.


  İstanbul, havası en temiz metropollerden biri oldu

İGDAŞ Genel Müdürü Bilal Aslan, ‘’Doğal gaz kullanımının yaygınlaşmasıyla İstanbul’un hava kalitesi hızla iyileşti ve bugün artık dünyanın havası en temiz metropollerinden biri haline geldi’’ dedi.


  8 bin genç BEGEV’de meslek sahibi oldu

SANAYİCİLERİN ‘kalifiye eleman’ sıkıntısını çözmek amacıyla kurulan Bursa Eğitimi Geliştirme Vakfı (BEGEV) tarafından verilen ‘meslek edindirme ve meslek geliştirme kursları’ sayesinde bugüne kadar 3 bin civarında genç meslek sahibi oldu.


  59 yaşında, üniversite diploması aldı

KONYA’NIN Doğanhisar ilçesinde, Halk Eğitim Merkezi’nde memur olarak çalışan 4 torun sahibi 59 yaşındaki Mustafa Kocabaş, Selçuk Üniversitesi Doğanhisar Meslek Yüksek Okulu Bilgisayar Bölümü’nden başarıyla mezun oldu.


  Manavgat’ta oteller doldu

MANAVGAT-Side Turizm İşletmeciler Derneği (Manavgat-Side Tuder) Başkanı Cengiz Haydar Barut, Manavgat’taki otellerin ortalama doluluk oranının yüzde 90’lara ulaştığını söyledi.


  Öğrenciler, 4.2 ton kâğıdı geri kazandırdı

BURSA’DA, ilköğretim okullarında geri dönüşüm bilincini yaygınlaştırmak maksadıyla düzenlenen Geri Dönüşüm Dostu Okullar Projesi’ni topladığı 4,2 ton kullanılmış kâğıt ile Sönmez İlköğretim Okulu kazandı.


  2 bin 450 bin kayıt altına alındı

OSMANİYE Belediyesi ile Korkutata Üniversitesi arasında imzalanan protokol gereği gerçekleştirilen Harita Revizyonu çalışması kapsamında 2 bin 450 bina daha kayıt altına alındı.


  İzmir, Eylül’e kadar havadan ilâçlanacak

İZMİR Büyükşehir Belediyesi tarafından havadan yürütülen haşere mücadelesinin Eylül ayına kadar süreceği bildirildi.


  Sivas’ta kanatlı kedi şaşkınlığı

SİVAS’IN Zara ilçesindeki bir sokak kedisinin vücudunda bulunan kanata benzeyen çıkıntılar, görenleri şaşırtıyor.



 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır