Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Herkes Portekiz'i konuşuyor

AVRUPA Futbol Şampiyonası'nda Portekiz'in Türkiye karşısında aldığı 2-0'lık galibiyet İngiliz basınında geniş yer buldu. The Times, turnuvanın favorileri arasında yer alan Portekiz'in futbolunu, Türkiye karşısındaki performansına bakarak ''gerçek kalite'' şeklinde yorumlarken, Ronaldo'nun takımın parlayan yıldızı olduğunu yazdı.

Ronaldo'nun bu maçta gol atmadığını, ancak yine de ortaya koyduğu futbolla gerçek bir yıldız olduğunu kanıtladığını yazan Times, Portekiz Milli Takımı'nın dünkü performansıyla bir bütün olarak da turnuvanın gerçek taraflarından biri olduğunu ispat ettiğini okurlarına duyurdu. Gazetenin spor ekine manşet yaptığı maç eleştirisinde, ''Luiz Felipe Scolari ve ''altın jenerasyonu''nun Türkiye karşısında üstünlük sağladığı belirtildi. Pepe'ye de övgüler yağdıran gazete, Portekizli oyuncudan ''Gecenin olağanüstü ismi'' diye söz ederken, söz konusu futbolcunun çok önemli ilk golü atan isim olduğunu hatırlattı.

RONALDO HER ZAMAN TEHLİKE

Observer Gazetesi de Portekiz'in, Türkiye karşısında aldığı 2-0'lık galibiyetle müthiş bir başlangıç yaptığına dikkati çekti. Ronaldo ve Pepe'nin, elde edilen başarıdaki büyük ortaklar olduğunu yazan gazete, Pepe'nin usta Portekiz'in yolunu açan ilk golü attığına işaret etti. Scolari'nin takımını, ''saldırmak'' üzere sahaya gönderdiğine dikkati çeken Observer, Ronaldo'nun her pozisyonda büyük bir tehdit oluşturduğunu bildirdi.

DECO MAÇIN ADAMI SEÇİLDİ

Observer, Deco'yu ''maçın adamı'' ilan ederken, söz konusu futbolcunun Barcelona tarafından yanlış kullanıldığını, oysa son derece zeki, hareketli ve iyi oyun kuran bir futbolcu görünümü sergilediği yorumu yaptı. Aynı gazete, Deco'nun Cumartesi akşamı, ''en iyi performansına'' yaklaştığını belirtirken, bunun uzun süreli olup, olmayacağının görüleceğini yazdı. The Sunday Telegraph Gazetesi de Portekiz'in bu maçta Pepe ile mükemmel bir başlangıç yaptığını bildirdi. Ronaldo'yu öven gazete, Türk Milli Takımı'nın ise sahanın her yerinde pozisyona girmek için çabaladığını, ancak şans yakalamak konusunda Portekiz'e yetişemediği şeklinde yorumlarda bulundu.

PORTEKİZ HALKI GALİBİYETİ

SOKAKLARDA KUTLADI

AVRUPA Futbol Şampiyonası'nda (A) Grubu'ndaki ilk maçında Portekiz'in Türkiye'yi 2-0 yenmesiyle ilgili Portekiz basını, ''Daha iyi bir başlangıç istenemezdi'' değerlendirmesinde bulundu. Publico gazetesi, ''İyi bir gösteri yapan ve turnuvadaki ilk maçında yıldızlaşan Portekiz, kupanın adaylarından biri olduğunu hakkında en ufak bir şüphe bile bırakmadı'' ifadesini kullanırken, Portekiz Milli Takımı'nın bundan sonra sadece Türkiye karşısındaki futbolunun ''ilk gün ateşi'' olmadığını göstermesi gerekeceği kaydedildi. A Bola gazetesi de ''Portekiz, Türkiye galibiyeti ile yıldızlaşıyor'' derken, ''2 gol ve 3 direkten dönen topla Portekiz'in turnuvada final oynaması için ikna edici bir futbol ortaya koyduğu'' belirtildi. Record gazetesi de, ''Milli takım, büyük bir stille yola çıktı'' başlığını atarken, Portekiz'in baştan sona kadar sahanın tek egemeni olduğu savunuldu.

PEPE VE RONALDO SAHANIN YILDIZI

Bu arada tüm Portekiz gazeteleri, Türkiye'ye karşı ilk golü atan defans oyuncusu Pepe'nin sahanın en iyisi olup, Cristiano Ronaldo'dan daha da yıldızlaştığını yazdı. Haberlerde ayrıca, Türkiye karşısında alınan galibiyetten sonra tüm Portekiz'de ve Portekiz vatandaşlarının yaşadığı ülkelerde sokaklara çıkan Portekizlilerin büyük sevinç gösterileri yaptıkları ifade edildi. Öte yandan, İspanyol basını da ''Portekiz, Türkiye karşısında sorun yaşamayarak iyi bir başlangıç yaptı'' derken, Real Madrid'de oynayan ve Portekiz Milli Takımı'nda 2. kez resmi bir maçta forma giyen Pepe'ye övgüler yağdırdı.

09.06.2008


 

Terim: Sonuna kadar kovalayacağız

EURO 2008'in ilk maçında Portekiz'e 2-0 yenilen A Milli Takım'da moraller bozuk. Teknik Direktör Fatih Terim, istedikleri oyunu oynayamadıklarını belirterek, "Şampiyonaya iyi başlayamadık. Sonuç olarak Portekiz'e yenildik.'' dedi.

Takım olarak iyi mücadele ettiklerini, özellikle ilk yarıda rakiplerini iyi durdurduklarını belirten Terim, ''Oyunun ilk yarısı dengede geçti. Belki biraz Portekiz'in topla oynaması fazlaydı. İkinci yarı kanatları da dikkatlice kapatıp oyuna tam dengeyi getirdiğimiz an kötü bir gol yedik. Yemememiz gereken bir goldü. İki stoperimizin aynı anda sakatlanması ve Gökhan'ın oyundan çıkması biraz da konsantrasyonumuzu bozdu. İşte bu dakikada golü yedik. Tam beraberlik beklerken faulle karışık ikinci golü yedik. Şimdi İsviçre maçı hem bizim için hem de onlar için büyük önem kazandı" diye konuştu.

TOP BİZDEYKEN GOLÜ YEDİK

Terim, Portekiz'le oynamanın çok kolay bir şey olmadığını belirterek, ''Dünyaca ünlü oyuncuları var. Turnuvanın da Avrupa'nın da iddialı takımlarının başında geliyor. Buna rağmen onlara karşı cevap vermeye, gol atmaya aynı zamanda oyunu tutmaya çalışmak kolay bir şey değil. Ama oyunun bazı bölümlerinde bunu başardık. Beni üzen, top bizim ayağımızdayken yediğimiz goldü. O pozisyon öncesi Nihat vursa ya da Tuncay vursa puan alabilirdik. Zaman zaman ortaya koyduğumuz oyunu beğendim. Zaman zaman ise çok eksiklerimiz vardı. Emre'nin oynamadan burada oynaması, Hamit'in yeni sakatlıktan çıkması, iki stoperin de sakat sakat oynaması kurulu düzenimizi bozdu. Önümüzde iki maç var. Biz sonuna kadar kovalayacağız." dedi.

İSVİÇRE MAÇI FİNAL GİBİ

Terim, grupta oynanan diğer maçla ilgili bir soru üzerine ise, ''İsviçre Çek Cumhuriyeti'den daha iyi oynamasına rağmen veya daha çok pozisyon bulmasına rağmen mağlup oldu. Şimdi İsviçre ile final gibi bir karşılaşma oynayacağız. Frei'in sakatlığını duydum. Ona da geçmiş olsun diyorum. Güzel bir maç olacak. Bakalım iki mağlup takım ne yapacak." diye cevap verdi.

HATALARIMIZI DÜZELTECEĞİZ

Türk Milli Takımı'nın genç bir ekip olduğunu, bunun da oyun düzenlerini etkilediğini belirten Terim, ''Saldırgan oynamak için çok uzun süre bu işi beraberce yapmak lazım. Herkesin de net olması lazım. Oyunu ekonomik oynayıp yerinde yapmak daha önemli. Portekiz kolay bir rakip değil. Buna rağmen oyuncular ellerinden geleni yaptı. Buradaki hataları düzeltip çok daha sağlıklı ve daha iyi daha beğeni toplayan bir takım olacağız. İsviçre-Çek Cumhuriyeti maçından daha zevkli olduğu ortada. Bom boş pozisyonda iki oyuncumuz birbirine girerse yapacak bir şeyimiz yok tabi." dedi.

09.06.2008


 

Servet: İlk golde hata yaptım

A Milli takımın portekize 2-0 yenilmesinin ardından, defansın başarılı oyuncularından Servet Çetin, ilk golde sakatlığının nüksetmesi yüzünden hatalı olduğunu söyledi.

Servet Çetin, karşılaşma sonrası basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Avrupa Futbol Şampiyonası'na kötü bir başlangıç yaptıklarını, ancak ilk golde yan bağlarında esneme nedeniyle müdahaleyi zamanında yapamadığını belirterek, ''Şayet sakatlığım nüksetmeseydi ilk gole engel olabilirdim. Durumum iyi değil. Yarın çekilecek MR'dan sonra net birşey söyleyebilirim. Ancak İsviçre maçında forma giymemin zor olduğunu düşünüyorum. Sakat sakat oynadım. Riske etmemem lazımdı, ama maalesef oynamak durumundaydım ve yan bağlarımda bir hayli esneme oldu'' diye konuştu.

09.06.2008


 

Çin basını: Türkiye Hakan Şükür'ü aradı

AVRUPA Futbol Şampiyonası'ndaki ilk maçında Portekiz'e 2-0 mağlup olan Türkiye, Çinli spor yorumcularını da hayal kırıklığına uğrattı.

Çin'in devlet televizyonu CCTV'nin spor kanalında canlı verilen maçla ilgili olarak yorumcular, hücumda etkisiz olan Türkiye'nin Hakan Şükür'ün yokluğunu hissettiğini ve zihinlerdeki Türkiye'yi bu maçta tanıyamadıklarını dile getirdi. Maçı anlatan üç yorumcu da Portekiz'e karşı maçın tamamına yakınında savunma ağırlıklı bir oyun ortaya koyan Türkiye'nin, açık ve hücuma dayalı futbolunu bu maçta göremediklerini ifade etti. Tuncay ve Emre Aşık'ın yakaladıkları gol pozisyonlarını değerlendiremediğini anlatan yorumcular, Türkiye'nin orta sahayı kullanmak yerine uzun toplarla sonuca gitmek istemesinin, fizik gücü ve oyun kalitesi yüksek Portekiz karşısında yenilgiyi getirdiğini savundu.

09.06.2008


 

Macar teknik adam Türkiye'ye güveniyor

TÜRKİYE'NİN Portekiz önünde aldığı 2-0'lık yenilgi, Macaristan medyasında geniş yer aldı.

Karşılaşmayı naklen yayınlayan devlet televizyonu MTV-1'in spikeri, Yıldıray Baştürk ve Halil Altıntop'un kadroda olmayışını sürpriz olarak değerlendirirken, ''Portekiz finallerin en güçlü takımı. Türkiye golü yedikten sonra toparlandı, ancak çok önemli gol pozisyonları yakalayamadı. Türkiye iyi bir takım'' şeklinde yorumda bulundu. Maçın yorumcusu eski Macaristan Milli Takım Teknik Direktörü Peter Bozsik ise bu gruptan Portekiz ve Türkiye'nin çıkacağını iddia etti. Bozsik, Fatih Terim'in, Portekiz takımının gücünü bildiği için defans ağırlıklı bir taktik verdiğini, şampiyonanın en favori takımı karşısında bunun da çok doğal olduğunu söyledi. AVRUPA ŞAMPİYONASI'NDA BUGÜN Saat: 19.00 Romanya-Fransa (Zürih) Saat: 21.45 Hollanda -İtalya (Berne) Maçlar Lig TV ve ATV'den naklen yayınlanacak.

09.06.2008


 

Terim ders çıkarmalı

Portekiz önünde alınan 2-0'lık yenilgi umutlarımızı hemen söndürmesin. Çünkü Portekiz bu turnuvada final oynayacak ekipler arasında gösteriliyor.

Biz bu maçta galibiyetten çok, bir puan bile bize yeter anlayışı ile oynadık. Bizim açımızdan önemli sınav Çarşamba akşamı. Evsahibi İsviçre ile adeta bir final maçına çıkacağız. İki mağlup takımın karşılaşması büyük bir ilgi çekecek. Bu maçtan alınacak bir galibiyet Milli Takımımızı yeniden havaya sokabilir.

Ancak, teknik direktör Fatih Terim Portekiz önünde yapılan hatalardan ders almalı. Bir defa bu savunma ile İsviçre karşısına çıkamayız. Servet Çetin ve Gökhan Zan'ın sakatlığı yüzünden Fatih Terim mecburen değişikliğe gidecektir. İki bek Hakan Balta ve Hamit Altıntop Portekiz önündeki başarısız oldu ve hayal kırıklığı meydana getirdi. Terim, Mehmet Topal'a fırsat vermeli. Onu savunmanın son adamı olarak kullanabilir. Ayrıca, Ayhan'a görev verip, savunmadan hızlı ve isabetli toplarla orta sahayı besleyebilir.

Kaptan Emre Belözoğlu'ndan çok şeyler bekliyorduk. Ama İngiltere'de sezon boyunca kendi takımında çok az oynadığı için fizik ve kondisyon açısından etkisiz bir görüntü çizdi. İsviçre maçında Emre'nin top tutmak yerine, hızla forveti hücuma kaldıracak isabetli paslar atmasını bekliyoruz. Mehmet Aurelio geriye oynadığı toplar yüzünden oyun tempomuzu yavaşlatıyor. Hamit ise hem orta sahaya, hem de sağ kanada yardım etmesi yüzünden istediği performansı sergileyemedi. Sakatlıktan yeni kurtulduğu için ikili mücadelelerde pasif kaldı. İsviçre maçı Hamit'in silkişinişi açısından bir fırsat olabilir.

Forvetimiz ise tam bir fiyasko. Ne Tuncay, ne Mevlut, ne de Nihat hiç etkili olamadı. 90 dakika boyunca rakip kalede bir tehlikeli atağımızın olmaması bizim açımızdan kötü bir puan oldu. Terim, İsviçre karşısında yepyeni bir kadro ile sahaya çıkacak. Arda Turan gibi bir yeteneği Portekiz maçında yedeğe çekerek hatalı bir karar verdi. Arda bugün hem ayağında iyi top saklayan, hem de arkadaşlarına gollük asistler yapan çok kurnaz bir futbolcu. Terim, turnuvada son kozumuzu oynayacağı İsviçre önünde Arda'ya mutlaka görev vermelidir.

Erol DOYURAN

09.06.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır