Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

ÖLMEMEK İÇİN GREVE

Limter-İş Genel Başkanı Cem Dinç, “Yönetmelik gereği Cumartesi ve Pazar günleri çalışmamamız gerekiyor. Yönetmelikler uygulansaydı şu an İhsan Turhan aramızda olurdu. Başka arkadaşlarımızın ölmemesi için 16 Haziran’da grev kararı aldık” şeklinde konuştu.


LAİK CUMHURİYET TEHLİKEDE DEĞİL

Laikliğin “yeniden yorumlanamaz” bir kavram olmadığını belirten MİT eski Müsteşar Yardımcısı Cevat Öneş, “Gelişmiş demokrasinin, hukukun üstünlüğün

Soylu: Sistem iflâs etti

Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu, “Anayasa Mahkemesinin kararıyla, yasama, yürütme ve yargı arasındaki kuvvetler ayrılığı ilkesi birbirine


  İslâma saldırılara Batı karşı çıkmalı

İslâm Konferansı Teşkilâtı Genel Sekreteri Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, Batılı ülkelerden, İslâmiyete saldırı anlamı taşıyan eylemlere karşı daha sert tutum almalarını istedi. İhsanoğlu, İslâm fobisiyle hareket edenlerden uzak durmanın ya da bunları sadece kınamanın meseleyi çözmeyeceğini söyledi.


   Sağlı sollu yumruklar niye?

TBMM Başkanı Toptan, ‘’Yeni bir anayasa yapımı yanında çift kamaralı sistemi, yani senatoyu da tartışmalıyız’’ fikrini ortaya attığı için, ‘’sağlı sollu yumruk’’ atılmasını anlamadığını söyledi.


  Tam teşekküllü sivil anayasaya ihtiyaç var

Esnaf ve Sanatkârlar Derneği Genel Başkanı Mahmut Çelikus, Anayasa Mahkemesinin başörtüsü kararıyla ilgili olarak, “Bu karardan sonra kamu vicdanı fena halde yara almıştır. Bu yaranın daha fazla büyümemesi için âcilen tam teşekküllü sivil bir anayasaya ihtiyaç vardır” dedi.


  Avrupa’da, fakir zengin uçurumu büyüyor

Avrupa-Türkiye Turizm İş Konseyi Başkanı Hüseyin Baraner, Avrupa’da fakir ve zengin kesimler arasındaki uçurumunun hızla büyüdüğünü, yaşanan ekonomik krize rağmen geçen seneye oranla tatil paketi satışında yüzde 4.3 artış olduğunu bildirdi.


  Bakanlıktan 112’yi arayın çağrısı

Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Turan Buzgan, vatandaşların 112 acil servisini kullanmaları konusunda hâlâ istedikleri noktada olmadıklarını bildirdi.


  Rize’ye beş yıldızlı modern cezaevi

Rize’de hizmete girecek olan Rize L Tipi Cezaevi’nin, kullanılan güvenlik sistemlerinin gelişmişliği, cezaevinde düzenlenecek meslek edindirme kursları, hükümlü ve tutuklulara sunulacak imkânlarla Türkiye’nin en modern cezaevlerinden biri olacağı bildirildi.


  Ilgın kaplıcaları, yatırımcılar bekliyor

2006 yılı sonunda termal turizm alanı ilân edilen, kısa süre önce de master planı hazırlanan Ilgın kaplıcaları, zengin su rezerviyle yeni yatırımcılar bekliyor.


  Afrika’ya Risâle-i Nur reçetesi

Konferans daha önceleri planlanmış olmasına rağmen bu günler Güney Afrika'da yaşanan ve bir çok komşu ülke mültecinin ölümüne sebep olan gençlik olaylarıyla aynı döneme denk gelmesi Nursî’nin fikirlerine olan ilgiyi daha da arttırdı.


  Obezite, bulaşıcı bir hastalık

Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Endokrinoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sait Gönen, ‘’Obezite, bulaşıcı bir hastalıktır’’ dedi. Doç. Dr. Gönen, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, obezitenin, kötü beslenme, aşırı yeme alışkanlığı, genetik yatkınlık ve fiziksel aktivite azlığı sebebiyle arttığını söyledi.


  Sindirim sisteminin dostu: Enginar

Eski çağlarda kralların sofralarını süsleyen ve yazın habercisi olarak adlandırılan enginarın içindeki ‘’ciarin’’ adlı madde sebebiyle karaciğer, safra kesesi, böbrekler ve bağırsakların düzenli çalışmasına yardımcı olduğu bildirildi.


  Karayollarında tekerlek izine son

Türkiye Cumhuriyeti Karayolları Genel Müdürlüğü (TCK), ağır vasıtaların yoğun kullandığı devlet yolları ile otoyollarda çökmelere karşı dayanıklı ve tekerlek izi tutmayan ‘’taş mastik asfalt’’ kullanmaya karar verdi.


  Cumhurbaşkanı Gül, Hırvatistan'a gidecek

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, Hırvatistan Cumhurbaşkanı Stjepan Mesiç’in davetlisi olarak 3 günlük resmî ziyaret için bugün bu ülkeye gidecek.


  Baskın Oran: Başörtüsü kararı yargı darbesi

PROF. Dr. Baskın Oran Anayasa Mahkemesi’nin kararını “yargı darbesi” olarak nitelendirdi.


  Anayasa Mahkemesi üyelerine anayasa kitapçığı

HUKUKÇULAR Birliği Vakfı, Anayasa Mahkemesi’nin başörtüsü kararını, Yüksek Mahkeme üyelerine posta yoluyla Anayasa kitapçığı göndererek protesto etti.


  “Belirsizlikler sebebiyle halk cebindeki parayı harcamıyor”

ESKİŞEHİR Ticaret Odası (ETO) Başkanı Cemalettin Sarar, belirsizlikler sebebiyle halkın cebindeki parayı harcamadığını söyledi.


  Şemdinli’de patlama: 1 şehit, 4 yaralı

Hakkâri’nin Şemdinli ilçesinde, terör örgütü PKK üyeleri tarafından araziye döşenen mayının patlaması sonucu 1 asker şehit oldu, 4 asker yaralandı.


  KKTC Meclis heyeti Brüksel’de

KKTC Cumhuriyet Meclisinden bir heyet, Avrupa Parlamentosu (AP) toplantılarına katılmak için, Brüksel’e gittti.


  Tunceli’de 2 terörist ölü geçirildi

Tuncelİ’de 2 terörist ölü olarak ele geçirildi. Edinilen edindiği bilgiye göre, Tunceli’nin Ovacık ilçesindeki, Torunoba Jandarma Karakolu yakınlarında, güvenlik kuvvetleriyle terör örgütü mensupları arasında çatışma çıktı.


  DO, 16 Haziran'da yaz tarifesine geçecek

İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş (İDO), okulların tatile girmesinin ardından 16 Haziran Pazartesi gününden itibaren yaz tarifesine geçecek.


  Yazıcı: Yolsuzlukla mücadele ediyoruz

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, AKP hükümetinin göreve geldiği günden itibaren yolsuzluklarla mücadele konusunda her türlü çabayı gösterdiğini bildirdi.


  Köye Dönüş Projesi Meclis gündeminde

CHP Adıyaman Milletvekili Şevket Köse ve 38 arkadaşı, Köye Dönüş Projesinin uygulanmasıyla ilgili Meclis Araştırması açılması için önerge verdi.


  İyimaya’nın teklifine CHP’den tepki geldi

CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay, AKP Ankara Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya’nın, Anayasa Mahkemesi kararlarının askıya alınması önerisini, “İyimaya, sağ eliyle sol kulağını, başının üzerinden göstereceğine, doğrudan ‘Anayasa Mahkemesi kuralları uygulanmaz, mahkeme lağvedilmiştir’ diye bir teklifte bulunursa, belki sorunu çok daha kolay aşar” diye değerlendirdi.


  Bakan Çelik: Proje hazırlamasını bilmiyoruz

MİLLÎ Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Türkiye’nin AB Araştırma Fonu’na 2003-2007 yılları arasında 245 milyon avro yatırdığını, ancak bunun geri dönüşümünün yüzde 15 düzeyinde kaldığını belirtti.


  10 ton atık kâğıtla 170 ağaç kurtuldu

KOCAELİ’NDE ilköğretim öğrencilerinin ‘’Çevreni Yaşat, Geleceğini Koru’’ kampanyası kapsamında 8 ayda topladığı 10 ton atık kâğıt sayesinde 170 ağaç kurtuldu.


  Trabzonlu terzilerin yoğun yaz mesaisi

Trabzonlu terziler, gurbetçilerin gelmesi ve yörede şenliklerin başlaması sebebiyle Trabzon’un Şalpazarı ilçesinde giyilen, Çepni kültürünü yansıtan yöresel ‘’Ağasar elbiselerine’’ talebi karşılamakta zorlanıyor.


  Buzluk Mağarası turizme açılacak

SİNOP’UN Durağan ilçesinde bulunan Buzluk Mağarası’nı turizme kazandırma çalışmaları kapsamında bilimsel inceleme yapılıyor.


  İzmir Körfezi canlanıyor

DOKUZ Eylül Üniversitesi (DEÜ) Denizcilik Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Mümtaz Tıraşın, Büyük Kanal Projesi’nin devreye girmesiyle İzmir Körfezi’nde canlılığın arttığını ve bazı balık türlerinin sayısında artış gözlemlendiğini söyledi.


  Buğday tarlası kül oldu

GAZİANTEP’İN Yavuzeli ilçesinde, 100 dönümlük buğday ekili alan yandı.



 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır