Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Özgürlükler herkes için olmalı

Yeni Asya’ya konuşan Aydın Menderes, “Müslümanların istifadesi için demokrasi getirilmez, lâkin demokrasi getirildiği, özgürlükler sağlandığı vakit, elbette Müslümanlar da, mütedeyyin vatandaşlar da istifade ederler. Başarının sırrı bu tesbite bağlı” dedi.


BAŞINI AÇANLAR SINAVA MORALSİZ GİRDİLER

1 milyon 530 bin adayın ter döktüğü ÖSS dün yapıldı. Anayasa Mahkemesinin iptal kararının ardından yapılan sınav, yine ayıplı başörtüsü yasağı görüntü

Cevapları ‘cep’ten gönderen 26 kişi gözaltına alındı

MARDİN’DE ÖSS sınavında cep telefonu üzerinden mesajla soruların cevaplarını gönderen toplam 26 kişi polis tarafından gözaltına alındı.


  ÖSS’ye girecek öğrencilerin minibüsünde kaza: 3 ölü

YOZGAT’IN Saraykent ilçesi yakınlarında, ÖSS’ye girecek öğrencilerin bulunduğu minibüs ile karşı yönden gelen otomobilin çarpışması sonucunda 3 kişi öldü, 7’si öğrenci 14 kişi yaralandı.


  Ulusalcılar hukuk tanımıyor

Yazar Talip Doğan Karlıbel, Bugün faşistliğe doğru giden bir sistem istenmektedir. Anayasal düzeni bozarak,demokrasiyi ve hukuk devletini yıkarak ulusalcı milliyetçi bir devlet kurulmak isteniyor. Ulusalcılık; milliyetçilik faşizmin üst mertebesidir” dedi.


  Adalet Bakanlığı: Savcılara emir verme yetkimiz yok

Adalet Bakanlığı, ‘’Adalet Bakanı’nın, hazırlık soruşturması başlatılması ve kamu davası açılması için Cumhuriyet savcılarına emir ve talimat verme gibi bir yetkisi bulunmadığını’’ bildirdi.


  Darbeye “dur” de

Genç Siviller, yılın en uzun günü olan 21 Haziran’da herkesi darbeye karşı “ses vermeye” çağırdı.


  Laiklik dinin alternatifi değil, din özgürlüğünün bir imkânı

DİYANET İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, laiklikliğin her zaman için dinin alternatifi, dinin karşıtı değil din özgürlüğünün de bir imkanı olduğunu söyledi.


  Diyarbakır’da hastanede KKKA hastalığı

DİYARBAKIR Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesinde görev yapan 2 doktor ile 1 yardımcı sağlık personelinin, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) Hastalığı şüphesiyle tedavi altına alındığı bildirildi.


  “Takdir sizden, tatil belediyeden’’

ANKARA Büyükşehir Belediyesinin başarıyı özendirmek ve eğitime destek vermek amacıyla düzenlediği faaliyetlerden, ‘’Takdir, Teşekkür Sizden, Tatil Bizden’’ kampları için başvurular bugün başlıyor.


  "Yabancı vakıflar, üniversite kuramaz, mal edinemez"

DEVLET Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, yasalara göre, yabancı vakıfların Türkiye’de üniversite kuramayacaklarını, mal edinemeyeceklerini ve şirket açamayacaklarını belirtti. Yazıcı, MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay’ın yabancı vakıflara ilişkin soru önergelerini cevaplandırdı.


  Yeni üniversitelere rektör atamaları Meclis gündeminde

TBMM, gündemindeki tasarı ve teklifleri görüşmek üzere yine yoğun bir haftaya giriyor.


  Ufuk Uras: İki ayaklı kenelerle uğraşıyoruz

ÖZGÜRLÜK ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Genel Başkanı Ufuk Uras, ‘’Bugün piknikte olanlar 7-8 ayaklı kenelerle uğraşıyorlar biz ise 2 ayaklı kenelerle uğraşıyoruz’’ dedi.


  Gönül: Petroldeki artış, tarıma ilgiyi artırdı

MİLLİ Savunma Bakanı Vecdi Gönül, petrol fiyatlarındaki artışın tarım sektörüne olan ilgiyi artırdığını söyledi.


  Şırnak’ta operasyonlar sürdürülüyor

Şırnak’ın Gabar Dağı ile Bestler-Dereler bölgesinde terör örgütü PKK mensuplarına karşı başlatılan hava destekli operasyonlar sürdürülüyor.


  Üniversite mezunlarından Diyanet’e soru yağmuru

Diyanet İşleri Başkanlığının Dinî Soruları Cevaplandırma Komisyonu Bilgi Sistemine en fazla soru üniversite mezunu erkeklerden geldi.


  İmamlar yarışında Hatay birinci

Camiler ve Din Görevlileri Haftası faaliyetleri çerçevesinde Osmaniye’de yapılan Kur’ân-ı Kerim’i güzel okuma bölge yarışmasını Hatay ilinden katılan Mehmet Bilir kazandı.


  Müftüler Pazar’da toplandı

Rize ve ilçelerindeki müftüler Pazar ilçesinde bir araya geldiler. Rize İl Müftüsü Zeki Sayar başkanlığındaki toplantıda yaz Kur’ân kursları konuşuldu.


  Babalar Gününde babalara duâ

Babalar Gününde aile büyüklerini kaybedenler mezarlıklara akın ederek, duâlar ettiler.


  Erzincan’a süt otu diktiler

Doğa Derneği tarafından Erzincan Ekşisu sazlığı mevkiinde yaklaşık 1 yıldır sürdürülen çalışmalar neticesinde yetiştirilen 3 bin adet Sonchus Erzincanicus (Sütotu) bitkisi Ekşisu Sazlığında toprakla buluşturuldu.



 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır