Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

YÜZÜMÜZÜN AKIYLA ÇIKTIK

DÜNYA Ralli Şampiyonası'nın 8. ayağı olan 5. Türkiye Rallisi'nin galibi, BP Ford Abu Dhabi DÜNYA Ralli Takımı Pilotu Mikko Hirvonen oldu. Şampiyonanın son etabı olan 31.03 kilometrelik Olympos2 etabını, BP Ford Abu Dhabi Dünya Ralli Takımı Pilotu Jari Matti Latvala Mikka Anttila ikilisi 24.48.9 derece ile birinci bitirdi. Aynı takımdan Mikko Hirvonen ise bu etapta 24.53.7'lik derecesiyle ikinci sırada yer aldı. Citroen Total Dünya Ralli Takımı Pilotu Sebastien Loeb ise bu etapta 24.53.9'luk derece elde ederek üçüncü sıraya yerleşti.

ESKİ ŞAMPİYON LOEB ÜÇÜNCÜ SIRADA

Şampiyonada bugüne kadar yapılan toplam 19 etap sonunda WRC 5. Türkiye Rallisi'nin galibi BP Ford Abu Dhabi Dünya Ralli Takımı Pilotu Mikko HirvonenJarmo Lehtinen ikilisi oldu. Hirvonen, genel klasmanda 4.42.07.1'lik derece elde etti. Hirvonen'in takım arkadaşı Latvala da genel klasmanda ikinciliğe yerleşti. Latvala'nın genel klasmandaki derecesi 4.42.15.0 oldu. Citroen Total Dünya Ralli Takımı Pilotu Sebastien Loeb Daniel Elena ikilisi ise 4.42.32.8'lik dereceleriyle üçüncü sırada yer aldı.

İLK ETABI AAVA BİRİNCİ BİTİRDİ

Öte yandan dün koşulan ilk etabın birincisi Estonya Dünya Ralli Takımı pilotu Urmo Aava oldu. Şampiyonanın son gününün ilk etabı olan 31.03 kilometrelik Olympos 1 etabı koşuldu. Bu etabı, Citroen C4 WRC kullanan Estonya Dünya Ralli Takımı pilotu Aava, 25.07.5'lik derecesiyle birinci bitirdi. Etapta Ramsport adına yarışan Andreas Mikkelsen-Ola Floene ikilisi ise Ford Focus RS WRC ile 25.11.4'lük derecesiyle en iyi ikinci derece yapan ekip oldu. Citroen Total Dünya Ralli Takımı pilotu Dani Sordo da Olympos 1 etabını üçüncü sırada bitirdi. Sordo'nun derecesi 25.13.3 oldu.

BÜTÜN VİRAJLARA SERT GİRDİ

Genel klasman birincisi Mikko Hirvonen, yaptığı yazılı açıklamada, bu etapta cesur davrandığını ve bütün virajlara sert girdiğini bildirdi. Bu etapta çok yoğun bir mücadele yaşandığına dikkati çeken Hirvonen, startta ise 6-7 saniye kaybettiğini anlattı. Buna rağmen bir sorununun olmadığını ve kendinden emin olduğunu belirten Hirvonen, ''Loeb ile aramızdaki süre farkından dolayı mutluyum, ancak Jari Matti Latvala hala bana yakın'' dedi.

YOLLAR ÇAKIL YÜZÜNDEN KAYGANLAŞTI

ETAPTA Hirvonen'i yakalamak için ataklarını sürdürdüğünü, bundan sonraki etaplarda da ataklarının süreceğini belirten Latvala, ''Şimdi daha fazla risk alacağım'' dedi. Jari Matti Latvala, etapta ilk 15 kilometrenin yokuş aşağı ve çakıllar yüzünden kaygan olduğunu da belirterek, bu etapta iyi bir iş çıkardığına inandığını kaydetti.

YARALI TURİSTİN HAYATİ

TEHLİKESİ DEVAM EDİYOR

DÜNYA Ralli Şampiyonası'nın 8. ayağı olan 5. Türkiye Rallisi'nde Chimera 2 etabında Red Bull Ralli Takımı pilotu Bernardo Sousa'nın çarpması sonucu ağır yaralanan Belçikalı izleyicinin hayati tehlikesi devam ediyor. Belçikalı Lucho Goldig, kaldırıldığı Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde ameliyattan sonra ortopedi servisine alındı. Doktorlar, hayati tehlikesi devam eden Belçikalı izleyici için ikinci bir ameliyat düşünüldüğünü belirttiler. Şampiyonada önceki gün Chimera 2 etabında yarışan Red Bull Ralli Takımı Pilotu Bernardo Sousa, startın ardından yaklaşık 200 metre sonra, yolun sağ tarafında bir kayanın üzerinden yarışı izleyen Belçikalı Lucho Goldig'e çarpmıştı.

16.06.2008


 

Olaylı hentbol maçı yarıda kaldı

DÜNYA Erkekler Hentbol Şampiyonası finallerine katılabilmek için Bosna Hersek ile Macaristan arasında oynanan karşılaşma, çıkan olaylar nedeniyle tamamlanamadı.

Başkent Saraybosna'da yapılan maçın 49. dakikasında konuk ekip Macaristan'ın 27-24 üstünlüğü sürürken, evsahibi ekibin taraftarları oyun alanına şemsiye, çakmak ve şişe attı. Bunun üzerine maçın İzlandalı hakemleri, mücadeleye bir süre ara verdi.

Yaşanan olaylar sırasında Macar hentbolcüler Gyula Gyal ve Nikola Eklemoviç, atılan sert cisimler nedeniyle başlarından yaralandı. Karşılaşmanın İsveçli gözlemcisi Björn Ericsson ve İzlandalı hakem çifti Hlynur Leifsson-Anton Palsson, taraftarların sadece Macar takımına değil, kendilerine de sert cisimler attığını görünce, karşılaşmayı tatil ettiler. Karşılaşma ile ilgili son kararı, Avrupa Hentbol Federasyonu (EHF) Disiplin Kurulu ilerleyen günlerde verecek. İki takım arasında Macaristan'da oynanan play-off'un ilk karşılaşmasında ev sahibi ekip rakibine 27-25 üstünlük sağlamıştı.

16.06.2008


 

Ümit Karan: Takıma takviye şart

SEZON öncesi çalışmalarına başlayan Galatasaray’ın başarılı futbolcusu Ümit Karan, Galatasaray TV’ye açıklamalarda bulundu. Galatasaray’ın yeni teknik direktörü Michael Skkibe’nin gençlere önem veren başarılı bir teknik direktör olduğunu belirten Ümit Karan, takımın da yeni sezonda birkaç takviyeyle çok iyi yerlere geleceğini söyledi.

* Top başı yapılmasına yaklaşık iki hafta var sen sezonu erken açtın, neler söyleyeceksin?

Geçen sene gösterdiğim performansın en az o kadarını bu sezon da göstermek için ve aradaki dinlenme süresi çok uzun olduğundan, kasların çok fazla gerilemesini istemiyorum. Çok yüklemeli bir antrenman yapmıyorum, sadece kaslarımı uyarmaya çalışıyorum. Dediğim gibi, bu sene daha zor olacak bizim için. Bu sefer şampiyon olarak başlayacağız. Şampiyonu herkes yenmek ister.

* Gözler sizin üzerinizde olacak...

Tabi, kesinlikle öyle olacak. Çünkü bir başarı elde etmek istiyorsan şampiyonu yenmen gerekiyor. Biz inşallah bu sezon da şampiyon oluruz. Zor bir sezon bekliyor bizi. Oğlumla beraber hem keyif yapıyorum, hem koşuyorum, hem ter atıyorum.

* Bu sene Galatasaray, yine Alman ekolüne devam edecek. Teknik direktör Skibbe oldu. Neler söyleyeceksin yeni teknik direktörümüzle ilgili?

Öncelikle Galatasaray camiasına hayırlı uğurlu olsun. Genç bir teknik direktör. Benim izlediğim kadarıyla çok da başarılı bir oldu. O kısa dönemde, çok genç yaşta Almanya lig tarihinin en geç teknik direktörü unvanını aldı. 32 yaşında Borussia Dortmund’un başına geçmişti. Dediğim gibi izlediğim maçlarında, Bayer Leverkusen’de oynattığı futbol hakikaten göze hoş geliyordu. Hem genç, hem dinamik bir hoca. İnşallah Galatasaray’a yararlı olur. Ben çok ümitliyim. İyi bir tercih olduğunu düşünüyorum.

* EURO 2008 devam ediyor. Maçları dışarıdan izlemek nasıl bir duygu?

Güzel bir duygu değil tabi. Benim burada, onların orada olması… Bu durum benim hiç hoşuma gitmiyor. Orada olmak isterdim. Ama tercih meselesi. Biz buradan bir şey yapamıyoruz. Elimizden gelen desteği arkadaşlarımızı arayarak, dualarımız sizinle demek. Başka bir şey yapamıyoruz.

* Takımın şu anda oturmuş bir kadrosu var. Bunun size artıları nedir?

Tabi takım zaten uyum sağlamaya başladı. Sahada da zaten iyi anlaşmaya başladık. Bunu sürdürmemiz gerekiyor. Çok fazla takviye mantıksız olur. Şampiyon bir takım kurulmuş. Ve o takımın ana kadrosu zaten barındırdığınız zaman hiçbir problem olacağını sanmıyorum. Hatta 2 ile 4 takviyeyle beraber çok daha iyi yerlere gelebileceğimizi düşünüyorum.

16.06.2008


 

G.Saray'ın yeni hocası Skibbe imza atacak

GALATASARAY'IN yeni teknik direktörü Michael Skibbe, bugün İstanbul'a gelecek.

Sarı-kırımızılı kulübün, 1 yılı opsiyonlu olmak üzere 2 yıllığına anlaştığı Alman teknik adam ile İstanbul'da basın önünde sözleşme imzalaması bekleniyor. Bu arada Galatasaray Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin, transfer çalışmalarının devam ettiğini belirterek, İtalya'nın AC Milan takımında forma giyen Hırvat futbolcu Dario Simic ile görüşmelerinin sürdüğünü bildirdi.

16.06.2008


 

Beşiktaş'tan erken mesai

BEŞİKTAŞ'TA bir bölüm oyuncu yeni sezon hazırlıklarına erken başlayacak.

''Kara kartallar''da başka takımlarda kiralık oynayan siyah-beyazlı futbolcular, gençler ve bazı PAF takım oyuncularının bugünden itibaren BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde teknik direktör Ertuğrul Sağlam yönetiminde çalışmalara başlayacakları bildirildi. Basına kapalı gerçekleştirilecek antrenmanlarda, teknik direktör Sağlam'ın futbolcuların performanslarına bakacağı ve gelecek sezon yararlanıp yararlanmayacaklarına karar vereceği öğrenildi.

16.06.2008


 

Gökhan Güleç Bursa ile anlaştı

BURSASPOR'UN geçen yıl Denizlispor forması giyen Gökhan Güleç ile 3 yıllığına anlaşmaya vardığı bildirildi.

Alınan bilgiye göre, Bursaspor Yönetim Kurulunun bir süredir futbolcunun menajeriyle görüştüğü, her konuda mutabakata vardığı ve prensipte anlaşma sağladığı belirtildi. Genç golcü ile yakın bir zamanda resmi mukavele imzalanacağı öğrenildi.

16.06.2008


 

Kırkpınar provası Körfez'de yapıldı

KÖRFEZ Belediyesi tarafından bu yıl 37'ncisi düzenlenen Yarımca Altın Kiraz Festivali'nde düzenlenen yağlı güreşlerde kıran kırana mücadele yaşandı. Kırkpınar öncesi yapılan güreşlerde sporcular, Körfezlilere heyecan dolu bir gün yaşattılar.

Körfez İlçe Petkim Stadı'nda düzenlenen musabakayı yaklaşık bin kişiden oluşan güreşsever izledi. Müsabakalarda 4 ilden 258 güreşçi 13 boyda mücadele etti. Başpehlivanlık mücadelesi öncesinde sakatlanan Kırkpınar Başpehlivanı Recep Kara, final müsabakasına çıkamadığı için rakibi Şükrü Kazan başpehlivan oldu.

16.06.2008


 

G.Saray Erman Kunter'i bekliyor

GALATASARAY Kulübü Basketbol Şube Sorumlusu Ahmet Dedehayır, antrenör Erman Kunter ile görüştüklerini söyledi.

Dedehayır, Fransa'nın Cholet takımını çalıştıran ve başarılı bir sezon geçiren Kunter ile birkaç gündür görüştüklerini ifade ederek, ''Yeni sezonda hedeflerimiz büyük. Bunun için iyi bir takım kuracağız. Antrenör olarak Erman Kunter ile görüşüyoruz. Ama henüz görüşmelerimizde kesin bir sonuca varamadık. Anlaşma sağladığımızda bunu duyuracağız'' diye konuştu.

16.06.2008


 

Son maçları yönetecek hakemler açıklandı

AVRUPA Futbol Şampiyonası'nda (B), (C) ve (D) gruplarındaki son maçları yönetecek hakemler açıklandı. Hakemler şöyle:

Bugün:

POLONYA-HIRVATİSTAN-Hakem: Kyros Vassaras (Yunanistan). Yardımcı hakemler: Dimitris Bozatzidis (Yunanistan), Dimitris Saraidaris (Yunanistan). 4. Hakem: Olegario Benquerenca (Portekiz)

AVUSTURYA-ALMANYA-Hakem: Manuel Mejuto (İspanya). Yardımcı hakemler: Juan Carlos Juste Jimenez (İspanya), Jesus Guadamuro (İspanya). 4. Hakem: Damir Skomina (Slovenya). 17 Haziran Salı:

HOLLANDA-ROMANYA-Hakem: Massimo Busacca (İsviçre). Yardımcı hakemler: Matthias Arnet (İsviçre), Stephane Cuhat (İsviçre). 4. Hakem: Craig Thomson (İskoçya)

FRANSA-İTALYA-Hakem: Lubos Michel (Slovakya) Yardımcı hakemler: Roman Slysko (Slovakya), Martin Balko (Slovakya). 4. Hakem: Viktor Kassai (Macaristan). 18 Haziran Çarşamba

YUNANİSTAN-İSPANYA-Hakem: Howard Webb (İngiltere). Yardımcı hakemler: Darren Cann (İngiltere), Michael Mullarkey (İngiltere). 4. Hakem: Stephane Lannoy (Fransa)

RUSYA-İSVEÇ- Hakem: Frank De Bleeckere (Belçika). Yardımcı hakemler: Peter Hermans (Belçika), Alex Verstraeten (Belçika). 4. Hakem: Kristinn Jakobsson (İzlanda)

AVRUPA ŞAMPİYONASI'NDA BUGÜN

Saat: 21.45 Polonya Hırvatistan (Klagenfurt)

Saat: 21.45 Avusturya-Almanya (Viyana)

16.06.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır