Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

DÜNYA ONLARA GÜVENMİYOR

ABD'DEKİ World Public Opinion (Dünya Kamuoyu) adlı bir düşünce kuruluşunun yaptığı araştırmada, dünyada en az güven duyulan liderler; Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ve ABD Başkanı George W. Bush çıktı.


Ukrayna’da NATO karşıtı eylem

UKRAYNA'DA NATO Genel Sekreteri Jaap de Hoop Scheffer’in ülkeyi ziyaretiyle birlikte başşehir Kiev’de başlayan NATO karşıtlarının eylemleri devam ediy

İsveç’te telekulak yasası

İSVEÇ hükümeti, telefon konuşmalarının dinlenmesine, elektronik posta ve kısa mesajların okunabilmesine olanak sağlayan yasa teklifi hazırladı.


  İngiltere’de, başörtülü kuaföre tazminat

İNGİLTERE'DE bir kuaför salonu, başörtülü olduğu için çalıştırmak istemediği Müslüman genç kıza 4000 sterlin (yaklaşık 10.000 YTL) tazminat ödemeye mahkûm edildi.


  Barış için karikatürler

BİRİNDE füzenin yarısı, ağzında zeytin dalı tutan güvercine dönüşmüş, başka birinde cami ve kilisenin aylı ve haçlı minareleri kalpten mahyalarla birbirine tutturulmuş, bir diğerinde İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad, ABD Başkanı George Bush ya da Gazze’deki fiilî hükümetin başkanı İsmail Haniye çizilmiş.


  İran, uranyumdan vazgeçmeyecek

BM Güvenlik Konseyinin 5 daimî üyesi va Almanya’nın uranyum zenginleştirme faaliyetlerini askıya alması için teşvik paketi sunduğu İran, nükleer programda ‘’kırmızı çizgi’’ olarak gördüğü uranyum zenginleştirme faaliyetlerinden vazgeçmeyeceğini açıkladı.


  İnsana kuş gribi aşısına onay

Avustralya, insanları öldürücü kuş gribi virüsü H5N1’den korumak üzere geliştirilen aşının üretimine izin verdi.


  Yoğurt adam geliyor

Amerikalı bir İngilizce öğretmeninin, Türkiye’de geçirdiği bir yılını anlattığı “The Yogurt Man Cometh” (Yoğurt Adam Geliyor) adlı kitabın tanıtımı, New York’ta yapıldı.


  Ölen başkan seçimi kazandı

Romanya’nın bir köyünde yapılan belediye başkanlığı seçiminde seçmenler, yeniden aday olan ancak seçim günü ölen belediye başkanını vefat ettiğini bilmelerine rağmen yeniden seçtiler.


  Gürcü profesör çok eşlilik teklif etti

Gürcü Profesör Genari Kristesaşvili, ülkede nüfusun giderek azaldığını ve doğum oranında ciddî düşüş yaşandığını belirterek, nüfusun azalmasını önlemek için çok eşliliğe izin verilmesini önerdi.


  Uzay, dipsiz kuyu gibi

İsviçreli ve Fransız astrofizikçiler, Güneş Sisteminin dışında, Dünyadan biraz büyük 3 dış gezegen keşfettiklerini açıkladı.


  New York’ta, trans yağ yasak

ABD’nin New York şehrindeki restoranlarda, 1 Temmuz’dan itibaren, trans yağ kullanımı tamamen yasaklanıyor.


  İsveçli kadınlar depresyonda

İsveç Sosyal Sağlık Genel Müdürlüğü’nün yaptığı bir araştırmaya göre, İsveçli kızlar arasında psikolojik sorunları olanların sayısında artış var.



 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Gezi Eki Pdf

Bütün haberler

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır