Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Her sınıfta sınav var

İlköğretim 6 ve 7. sınıf öğrencilerinin gireceği Seviye Belirleme Sınavları (SBS), 21-22 Haziranda gerçekleştirilecek. Sınavda, ilköğretim 6. sınıf öğrencilerinden 991 bin 573, ilköğretim 7. sınıf öğrencilerinden ise 990 bin 774 olmak üzere 1 milyon 982 bin 347 aday ter dökecek. Öğrencilere Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler, Yabancı Dil derslerinden sorular yöneltilecek.


RANTİYE PARADAN PARA KAZANIYOR

İşadamları son faiz artışı kararına büyük tepki gösterdi. ASKON Genel Başkanı Mustafa Koca, Merkez Bankasının faiz arttırımı konusunda, önce artış ist

MAZLUMDER: Sevmeme hakkı var

MAZLUMDER Genel Başkanı Gergerlioğlu, M. Kemal’i sevmediğini söyleyen N. Canan Bezirgan’ın bir medya lincine tabi tutulduğunu hatırlatarak, “Kişisel b


  İki fasıl daha açıldı

Türkiye, AB ile 3 Ekim 2005 tarihinde başlayan müzakere sürecinde bugün düzenlenen 5’inci Hükümetler Arası Konferans’la Şirketler Hukuku ve Fikri Mülkiyet Hukuku fasıllarında üyelik görüşmelerini başlattı.


  Başbakan Erdoğan: Bize tatil yok

Başbakan Erdoğan, “Okullar tatil oluyor ama hükümetimiz tatile çıkmıyor. Aynı hızla yatırımlara devam ediyor, gece gündüz demeden milletimizin huzur ve refahı için emek sarf ediyor” dedi. Bu arada Erdoğan, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası kapsamında Türkiye-Hırvatistan maçını izlemek üzere Avusturya’ya gidecek.


  AKP’nin savunması Başsavcılıkta

Anayasa Mahkemesi, AKP’nin kapatılması talebiyle açılan dâvâda, partinin esas hakkındaki savunmasını, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi. Parti yetkilileri, önceki gün partinin 402 sayfalık esas hakkındaki savunmasını Anayasa Mahkemesine sunmuştu.


  Dershanesiz il yok

Türkiye’de, 2002 yılında 2 bin 122 olan dershane sayısının, 2007 yılında 3 bin 897’ye ulaştığı bildirildi.


  Temsilcilerimiz Şanlıurfa’da buluştu

Gazetemiz tarafından düzenlenen Temsilci Buluşmalarının Üçüncüsü Şanlıurfa’da gerçekleştirildi.


  ÖSS şebekesi adliyeye sevk edildi

Şanliurfa Emniyet Müdürlüğünce Öğrenci Seçme Sınavı’nda (ÖSS) sahtecilik olaylarına karıştığı iddia edilen şebekeye yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınanlar, adliyeye sevk edildi.


  Demokrasi raydan çıkarıldı

Millî Eğitim Bakanı (MEB) Hüseyin Çelik, demokrasiye “tren” benzetmesi yaparak, “Bir kaç kere bu demokrasi treni raydan çıkarılmıştır, demokrasi trenine karşı suikast yapılmıştır” dedi.


  “Savunma” yerine “cevap” tanımlaması

AKP, hakkında açılan kapatma davasını, delillerin birçoğunun internet ortamından indirilmesi sebebiyle “Google davası” olarak tanımladı.


  Üniversite mezunları işsiz

İş bulmak için üniversite mezunu olmak da yetmiyor. Türkiye İş Kurumu Samsun İl Müdürü Tahsin Bayar, “İş piyasası nitelikli eleman bulmakta sıkıntı çekerken, üniversite mezunları iş bulmakta zorlanıyor. Meslek lisesi ve meslek yüksek okulu mezunları kolayca iş bulabilirken, binlerce üniversiteli genç işsiz geziyor” dedi


  Yeni üniversiteler kadro bekliyor

GEÇEN yıl kurulan Batman, Siirt, Mardin, Muş ve Bingöl’deki üniversiteler, kuruluşlarını tamamlayabilmek için kadro verilmesini bekliyor. Batman, Siirt ve Mardin’deki üniversitelerin akademik kadrolarında henüz profesör bulunmuyor.


  Soylu, bugün Balıkesir’de

DEMOKRAT Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, bugün Balıkesir’e gelecek. DP Balıkesir İl Başkanlığı’ından yapılan açıklamada, Soylu’nun “Güçlü ve Modern Tükiye için Beyaz Yürüyüş” programı kapsamında bugün şehre geleceği bildirildi.


  Ormanları insanlar yakıyor

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölümü Orman Entomolojisi ve Koruma Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ertuğrul Bilgili, Türkiye’de ormanlarda çıkan yangınların yüzde 95-97’lik kısmının insan kaynaklı olduğunu söyledi.


  Kayseri, sağlıkta bölgesinin gözdesi

KAYSERİ'DE, 2003 yılına kadar 2 olan özel hastane sayısı, son 5 yılda 12’ye yükseldi.


  Tarihî Işıklar Lisesi Hava Kuvvetlerine geçiyor

IŞIKLAR Askerî Lisesi, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na devrediliyor.


  Dalgıç, boğularak öldü

İZMİR'İN Aliağa ilçesinde gemi söküm bölgesinde dalgıç olarak çalışan kişi, geminin zincirine şamandıra bağlamak için denize daldığı sırada boğuldu.


  Balıklar, gen bankasında korunacak

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Su ürünleri Fakültesi’nce yürütülen bir projeyle Türkiye’de nesli tükenmekle karşı karşıya olan balık türlerinin korunması ve gelecek nesillere aktarılabilmesi için ‘balık gen bankası’ oluşturulacak.


  Ne olacak YouTube’un hali?

İnternet dünyasının son dönemde en çok tartıştığı konuların başında internet sitelerine uygulanan erişimin engellenmesi kararları geliyor.


  Alternatif turizmi keşfedelim

Rize'nin Ayder yaylasında düzenlenen sempozyumda, Türkiye'de kitle turizminin tabiat ve kültür üzerindeki yıkıcı etkilerini ortadan kaldırmak için "alternatif turizmin" yol haritası çizildi.


  Honda’dan ilk hidrojen otomobil

Japon otomobil şirketi Honda, sıfır karbon salımlı, hidrojen yakıtlı ilk otomobilin ticarî üretimine başladı.


  Yetim kuşlara CD ile eğitim

İngiltere’deki yetim kuşlara, şafak zamanındaki kuş şarkılarından oluşan ‘şafak korosu’ CD’leri dinletilerek gerektiği gibi ötmeleri öğretiliyor. Yetim kuşlar CD’den şarkı söylemeyi öğrenerek hayata hazırlanıyor.



 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Gezi Eki Pdf

Bütün haberler

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır