Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

 

Buğday tarlada satıldı

Buğdayın dünya genelinde değerlenmesi sebebiyle yaklaşık 1000 çiftçi, ürününü narenciye ve karpuzda olduğu gibi tüccara tarlada sattı.

Tahmini rekolteye göre anlaşma yapılarak kaparo verilen Ceyhan’daki üreticiler, yaklaşık 20 bin ton ürünün karşılığını hasadın ardından tahsil etti.

Adana’nın Ceyhan ilçesi Ziraat Odası Başkanı Yavuz Tezcan, yaptığı açıklamada, Türkiye’nin tahıl ürünlerinin önemli bölümünün üretildiği Çukurova yöresinde bu yıl buğdayda kalite ve verimin yüksek olduğunu söyledi.

Tezcan, geçen yıl 260 bin hektar olan ekim alanının bu yıl da yaklaşık aynı düzeyde kaldığını, ancak rekoltenin ise 2 milyon tona ulaşmasını beklediklerini ifade etti. Yağışların istenen düzeyde olması sebebiyle kuraklık korkusu yaşamadıklarını belirten Tezcan, ‘’Geçen yıl kuraklık nedeniyle 1 milyon 300 bin ton olması gereken rekolten 1 milyon 150 bin ton düzeyinde kalmıştı. Bu dönem ise yöre üreticisinin korktuğu başına gelmedi’’ dedi. Tezcan Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin, Çukurova yöresi gibi şanslı olmadığını belirterek, şöyle konuştu: ‘’Güneydoğu’da bu sezon üreticiler yağışların yetersiz olması nedeniyle buğday rekoltesinde beklediği seviyeyi yakalayamadı. Umarız gelecek sezon da benzer durum yaşamazlar. Hasat, Çukurova’dan sonra Trakya’da devam edecek. Bu bölgemizdeki verimin de yüksek olduğunu söyleniyor. İç Anadolu Bölgesi’nde yüksek verim rakamlarına ulaşılırsa bu yıl buğday ithalatına hiç gerek kalmayacak. Ancak, TMO rehavete kapılmayarak 3 milyon ton buğdayı stok yapmalı. Gelecek yıl ne olacağı belli değil.’’

Tezcan, bu yıl, Çukurova yöresinde buğdayın dünya genelinde değerlenmesi sebebiyle üreticilerin ilk kez narenciye ve karpuzda olduğu gibi ürünü tarlada satmaya başladığını belirtti.

Bu yöntemle sadece Ceyhan’da yaklaşık 500 üreticinin toplam 40 bin dekar alandaki 20 bin ton tutarında ürünü tarlada sattığını belirten Tezcan, tahmini rekolteye göre anlaşma yapılarak kaparo verilen üreticinin, hasattan sonra alacağının tamamını tahsil ettiğini bildirdi. Tüccarın, piyasa şartlarının oluşmasıyla buğdayın kilosuna 5560 YKr ödediğini belirterek, ‘’Yaklaşık bin üretici, tarlada ürününü satarak bir ilki gerçekleştirdi. Narenciye ve karpuz gibi buğdayın tarlada satılması da gelenek haline dönüşebilir’’ dedi.

Tezcan, yüksek verimin yanı sıra ürünün fiyatının da üreticileri sevindirdiğini söyledi. Bu arada, hasat yapılan tarlalarda ikinci ürün ekimine başladığı ve yörede yaklaşık 20 bin dekar alanda mısır üretimi yapılmasının beklendiği bildirildi.

/ Konya

22.06.2008


 

Hangar, Avrupa'ya açılıyor

SON yıllarda her türlü üründe Türkiye’yi kasıp kavuran Çin malı ürünlerden bazılarına “dur” demeye başladık. Hangar Ayakkabı, üretimini yaptığı düşük fiyatlı ürünleriyle pazardaki yerine aldı.

Türkiye’nin yılda 3 milyon çift ayakkabı üretimiyle en büyük şirketi olan Hangar Ayakkabı artık dışa açılıyor. Ucuza ürettiği ayakkabıları sadece 50 Ykr kâr marjıyla tüketiciyle buluşturan Hangar Ayakkabı hedefini büyüttü, artık Avrupa’da şubeleşmeye başlayacak. Sonbaharda ilk olarak Almanya’da başlayacak olan şubeleşmeyle Avrupa’nın tümüne yayılmayı hedefleyen şirket, unvanını dünyaya duyurmaya kararlı.

Hangar Ayakkabı, bayileriyle buluştu. İstanbul Radison SAS Otel’de düzenlenen Bayi Toplantısında konuşan Hangar Ayakkabı Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Selçuk, “Her zaman yerli malını tercih ettik. Her zaman güçlü bir ayakkabı altyapısına sahip Türkiye’de bunu başardık. 12 yıldır ayakkabı üretiyoruz. Ucuz mal kötü mal değildir. ‘Ucuz etin yahnisi pek olur’ sözünü değiştirdik.” dedi. Hangar Ayakkabı Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Selçuk, Avrupa’ya açılma fikriyle ilgili olarak da şöyle konuştu: “Bir Avrupa hülyası içindeyiz. Avrupa’nın her ülkesinde Hangar olacak. Dünya markası olma yolunda ilerleyeceğiz. Her çalışanımız canla başla çalışıyor. Aynı zamanda pazarlamacı, aynı zamanda amele, aynı zamanda işçi olarak çalışan tüm personelimizle bunu başardık. Bu ekiple Avrupa’yı fethedeceğiz.”

/ İstanbul

22.06.2008


 

Papua Yeni Gine Ticaret Bakanı Samsun'da

TUSKON tarafından ikincisi düzenlenen Türkiye AsyaPasifik Dış Ticaret Köprüsü kapsamında Türkiye’ye gelen Papua Yeni Gine Ticaret Bakanı Gabriel Kapris, KASİAD’ın ziyareti üzerine geldiği Samsun’da Canik Belediye Başkanı Osman Genç’in misafir oldu.

Canik Belediyesi Meşe Kültür Tesislerinde bir araya gelen Bakan Kapris ile Başkan Genç, özellikle eğitim konusunda işbirliği mesajı verdi.

KASİAD Başkanı Ömür Öziç ve yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu kahvaltıda Kapris, Papua Yeni Gine ile ilgili genel bilgiler aktardı. Ülkesinin yer altı zenginlikleri bakamından altından bir ülke olduğunu vurgulayan Papua Yeni Gine Ticaret Bakanı Gabriel Kapris, Dünya Bankası ve IMF‘in de yatırım bakımından 1. derecedeki ülkeler statüsüne koyduğunu belirtti.

Nurullah ÖZEN / Samsun

22.06.2008


 

Dedeman, 8 yeni otel yapacak

AZERBAYCAN ve İran’daki yeni otel projeleri ve Türkiye’de 6 yeni otelle büyümesine hız veren Dedeman Turizm Yatırımları A.Ş., 2009 yılı sonunda otel sayısını 20’den 28’e çıkarmayı hedefliyor

Dedeman Turizm Yatırımları A.Ş., otelcilik alanında yeni projelerin tanıtılması amacıyla Dedeman İstanbul’da bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Dedeman Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Dedeman, Dedeman Holding A.Ş. İcra Kurulu Başkanı/Dedeman Turizm Yatırımları A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Eroğlu ve Dedeman Turizm Yatırımları A.Ş. Genel Müdürü Tamer Yürükoğlu ile birlikte çok sayıda basın mensubu katıldı. Düzenlenen basın toplantısında bir konuşma yapan Dedeman Turizm Yatırımları A.Ş. Genel Müdürü Tamer Yürükoğlu, Dedeman misafirperverliğiyle uluslararası standartlarda hizmet veren oteller zincirine İran, Azerbaycan ve Türkiye’de toplam 8 yeni halka daha ekleneceğini duyurdu.

22.06.2008


 

EGEUROPA Ege bölgesini dünyaya açacak

EGE Avrupa Çalışma Grubu (EGEUROPA) hedeflerini ve çalışma programını tanıttı.

Türkiye Araştırmalar Merkezi (TAM) Vakfı ve EgeKoop öncülüğünde hayata geçirilen “İzmir EXPO 2015 için Avrupa İnsiyatifi” kimlik değiştirerek, EgeAvrupa Çalışma Grubu (EGEUROPA) adını aldı. İnsiyatifin bir araya getirdiği 30’a yakın sivil kuruluş, İzmir´in EXPO adaylığı sürecinde başlattığı çalışmalarını EGEUROPA çatısı altında sürdürecek. EGEUROPA´nın hedefleri ve faaliyet programı çalışma grubunun Avrupa eşbaşkanı TAM VAkfı direktörü Prof. Dr. Faruk Şen ve çalışma grubu Türkiye eşbaşkanı EgeKoop Başkanı Hüseyin Aslan tarafından İstanbul Antik Otel´de gerçekleştirilen bir toplantı ile kamuoyuna tanıtıldı. EXPO 2015´in kazanılması için Mayıs 2007´de oluşturulan İzmir EXPO 2015 için Avrupa İnsiyatifi, kentin dünyaya tanıtımında resmi otoriteleri desteklemek üzere oluşturulmuş bir sivil birliktelik olarak ortaya çıktı. 2008 Mart ayında BIE´nin yaptığı oylama ile EXPO organizasyonun Milano şehrine verilmesinin ardından muhafaza edilen yapı, İzmir´in dünyaya açılması hedefinden şaşmayarak, yeniden kimliklendirilerek İzmir ve Ege Bölgesi için çalışmalarını sürdürecek.

22.06.2008


 

Hazine, 227,3 milyon dolar borç ödeyecek

HAZİNE gelecek hafta, 227,3 milyon dolar genel bütçe ve hazine garantili dış borç ödemesinde bulunacak. Haftanın en büyük dış borç ödemesi, 206,5 milyon dolar ile 26 Haziran Perşembe günü yapılacak.

Hazine bu çerçevede, 23 Haziranda 11,8 milyon dolar, 24 Haziranda 0,7 milyon dolar, 25 Haziranda 1,9 milyon dolar, 26 Haziranda 6,3 milyon dolar ödeme yerine getirecek. Hazine, bu arada, bu yılın Ocak ayında 2 milyar 465,6 milyon dolar, Şubat ayında 1 milyar 260,1 milyon dolar, Martta 2 milyar 308,5 milyon dolar, Nisanda 800,1 milyon dolar, Mayıs ayında da 485 milyon dolar dış borç ödemesinde bulundu. Haziran ayının ilk üç haftasında 704,3 mil-yon dolar dış borç ödemesinden bulunan Hazinenin yılbaşından bu yana yaptığı ödeme tutarı 8 milyar 23,6 milyon doları buldu. Hazine, 2002 yılında 9 milyar 567,9 milyon dolar, 2003’de 11 milyar 498,3 mil-yon dolar, 2004’de 11 milyar 749 milyon dolar ve 2005 yılında 16 milyar 23,4 milyon dolar, 2006 yılında 18 milyar 7,6 milyon dolar ve 2007 yılında da 17 milyar 102 milyon dolar ödeme gerçekleştirdi.

/ Ankara

22.06.2008


 

Anadolujet sefer arttırdı

ANADOLUJET, haftalık 304 olan sefer sayısını 370 sefere çıkartacak.

Türk Hava Yolları (THY) Basın Müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 23 Nisan 2008 tarihinde Ankara merkezli uçuşlara başlayan AnadoluJet, yoğun ilgi nedeniyle 23 Haziran’dan itibaren sefer sayılarını arttırma ve AnkaraDenizli hattında uçma kararı aldı.AnadoluJet, 23 Nisan 2008’de haftalık 304 seferle başladığı operasyonuna, 23 Haziran’dan sonra 20 şehir ve toplam 370 seferle devam edecek.

Yeni tarifeye göre haftada, İzmir’e 21 olan sefer sayısı 28’e, Antalya’ya 21 olan sefer sayısı 26’ya, Van’a 7 olan sefer sayısı 14’e, Erzurum’a 7 olan sefer sayısı 12’ye, Batman ve Mardin’e 4’er olan sefer sayısı 5’e, Muş, Samsun, Adıyaman’a 3’er olan sefer sayısı 4’e, Kahramanmaraş’a 2 olan sefer sayısı 3’e çıkartıldı. 1 Temmuz 2008 tarihinde başlayacak AnkaraDenizli seferleri ise haftada 3 kez karşılıklı olarak yapılacak. Buna göre, Ankara’dan Denizli’ye salı, Perşembe ve Cuma günleri saat 08.00’de kalkacak uçak, 09.00’da Denizli’ye varacak. Denizli’den Ankara’ya ise Salı, Perşembe ve Cuma günleri saat 09.35’de kalkacak uçak, Ankara’ya 10.35’de varacak. Öte yandan, ilk yıl için 2 milyon yolcu hedefi belirleyen Anadolujet, bir aylık verilere göre Ankara merkezli seyahat eden yolcu sayısında yüzde 65 artış yakaladı. Ankara çıkışlı iç hat seferlerindeki doluluk oranı da yüzde 85’e ulaştı.

AnadoluJet uçuşlarıyla ilgili detaylı bilgi 444 25 38 numaralı çağrı merkezi veya ‘’www.anadolujet.com’’ internet adresinden öğrenilebilecek.

22.06.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Gezi Eki Pdf

Bütün haberler

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır