Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Allah Türklere yardım ediyor

TÜRKİYE'NİN 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın yarı finale kalma mücadelesinde Hırvatistan'ı eleyerek Almanya ile eşleşmesi dünya medyasında geniş yer aldı.

Macaristan'ın günlük tek spor gazetesi olan 300 bin trajlı Nemzetisport, ilk üç sayfasını tamamen Türklere ayırdı. Gazete attığı manşette ''Yüksek gerilim'' derken, başlığın hemen altında yarı finale kalan Türk futbolcularının sevinç resmine yer verdi. İkinci ve üçüncü sayfada atılan manşet ise ''Allah her zaman onlara yardım ediyor'' sözleri yer alırken, manşetin altında Türk futbolcuların sevinçleri fotoğraflarla verildi. Nemzetisport'ta maçla ilgili yazılarda ise Türkiye'nin şampiyonada toplam sadece 6 dakika önde oynadığı, ancak buna rağmen yarı finale kalmayı başardığı belirtildi. Macaristan'ın en önemli günlük siyasi gazetesi olan Nepszava ise ''Trajedi dönemeçleri, Türkiye yarı finalde'' şeklinde attığı başlığın ardından, ''Türklerin inadı yarı finali getirdi'' diye yazdı. Macaristan medyasındaki diğer başlıklar ise şöyle oldu: Origosport: ''Türkiye'ye karşı önde oynayan yanar'', Mahu: ''Allah ebedi'', Samsungsport: ''Avrupa'da Türk tehlikesi'', Zoon: ''İnanılmaz dirilişin ardından Türkler ilk dörtte'', Figyelönet: ''Viyana'da Türk Zaferi''

HIRVATİSTAN KAN KAYBINDAN ÖLDÜ

Türkiye'nin başarısı İspanyol basınında geniş yer aldı. Spor gazetesi AS ''Taktik gibi mucize'' başlığını atarken, ''Bir maçtan ziyade, traji komik, hüzünlü bir tiyatro gibiydi. Saat ile beslenen Türkiye, 3. mucizesini yaptı. Kahraman bir rol oynayan Rüştü karşısında Hırvatistan kan kaybından öldü'' denildi. Sahanın en iyisini Hırvat Modric olarak seçen AS, en kötüsünü de ''Nihat'' olarak gösterdi. Gazete, Türkiye'nin beraberlik golünü atan Semih için de ''Başa çıkılamayan bir takımın cesaretini ve inancını temsil etti'' yorumunda bulundu. Marca gazetesi, ''Türkiye çiçeği bir bahçe'' ifadesini başlığına çıkartarak, ''Türkiye, Dünya Kupası'nda olduğu gibi tek bildiği yolla kahramanca yarı finale yükseldi. Türk taraftarların takımlarının maçlarında ilk yarıyı izlemelerine gerek yok, istediklerini yapsınlar, son 20 dakika izlesinler yeter. Türkiye'de tek bir kahraman yok. İsviçre maçında Arda, Çek Cumhuriyeti maçında Nihat, Hırvatistan maçında Semih ve Rüştü. Başarıya hepsi katılıyor, bunların hepsi deli!'' değerlendirmesini yaptı.

VİYANA'DA EN DELİ FİNAL OYNANDI

Diğer İspanyol gazetelerinde ise şu başlıklar atıldı: El Pais ''Türk deliliği'', El Mundo ''Viyana en deli finallerden birine sahne oldu. Şanslı Türkiye penaltılarla yarı finalde'', ABC ''Dünya Kupası 3.'lüğünden 6 yıl sonra Türkiye, Avrupa Kupası'nda yarı finale kalarak yine uluslararası arenaya çıktı'', Sport ''Hitchock filmi gibi bir finalin ardından Türkiye penaltılarla yarı finalde'', El Mundo Deportivo ''Yeni bir Türk mucizesi''.

22.06.2008


 

Millîlerin hedefi final oynamak

13. Avrupa Futbol Şampiyonası'nda normal süresi 0-0, uzatma dakikaları 1-1 biten karşılaşmada, penaltı atışları sonucu Hırvatistan'ı 3-1 yenerek adını yarı finale yazdıran Türkiye Milli Takımı'nın başarılı futbolcusu Arda Turan, gol yedikten sonra koşarak topu aldığını ve umudunu yitirmediğini söyledi.

Yarı finalde Almanya karşısında forma giyemeyecek olmasının önemli olmadığının altını çizen Arda Turan, ''Biz 23 kişiyiz, ancak 11 kişi oynuyoruz'' dedi. Takım halinde başarı geldiği zaman, bireysel performanslarının üst düzeye çıkacağını daha önce söylediğini ifade eden Arda, ''Semih ile Nihat attığı goller nedeniyle dikkatleri çekti, ancak biz bir takımız. Gökhan Zan sakat sakat oynadı, Servet'in durumu malum. Çok şükür bir ilki başardık'' diye konuştu.

NİHAT: YETER ARTIK DEMİYORUZ

Çek Cumhuriyeti maçında 2 gol birden atarak Türkiye'nin çeyrek finale yükselmesinde büyük pay sahibi olan Nihat Kahveci de yaptığı açıklamada, ''Herkes galibiyetin keyfini çıkartsın ve bize güvenmeye devam etsinler'' dedi. Ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştıklarını ve yapmaya devam edeceklerini belirten milli futbolcu, son 3 maçta son dakikalarda attıkları gollerle galip gelmelerini de bunun bir göstergesi olduğunu söyledi. Bundan sonra yeter demeyeceklerini belirten Nihat, şunları söyledi: ''Yeter demiyoruz. Buraya kadar geldik. Artık final oynamak istiyoruz. Rakip tam bir turnuva takımı ve çok güçlü bir takım. Bizim eksikliklerimiz var, ama herkes Hırvatistan maçında olduğu gibi Almanya karşısında elinden geleni yapacak. Çok mutlu ve gururluyuz. Türk futbol tarihine geçtiğimiz için çok gururluyuz. bunun keyfini çıkartmalıyız, ama her zaman daha iyisini istemeliyiz.''

GÖKHAN: DUALARINIZI ESİRGEMEYİN

Sakat olmasına rağmen üstün bir oyun ortaya koyan savunmacımız Gökhan Zan da yaptığı açıklamada, finale kadar gideceklerini söyledi. Başarının devamlı olmasının gerektiğinin altını çizen Gökhan, ''Halkımız bizden dualarını esirgemesin. 23 kişiydik 13 kişi kaldık. Biz bir ruh yakaladık. Türkiye'ye yarı final yaşatıyoruz, ama inşallah bunun daha da iyisini yaşatacağız'' şeklinde konuştu.

22.06.2008


 

Türkler nasıl kazandı tarif edemliyorum

HIRVATİSTAN Teknik Direktörü Slaven Biliç yaptığı açıklamada, bu maçın inanılmaz bir sonu olduğunu belirterek, ''Türkiye maçının son 2 dakikasını tarif etmem mümkün değil. Herhalde yaşamım boyunca da tarif edemem'' dedi.

Biliç, Türkiye maçının inanılmaz bir sonunun olduğunu ifade ederek, ''Biz Türkler'den daha iyi rakipleri yendik. Maçın penaltılara kalması bizim için bir şoktu. Herşey bitmiş gibi gözüküyordu. Bütün bunlara karşın elenmeyi haketmedik'' diye konuştu. Biliç, Türkiye nin 3. kez bir maçı geriden gelerek kazandığını belirterek, ''İlginç bir biçimde kazanıyorlar. Hem kaliteleri var hem de başka birşey var. O yalnızca Türkler'de var onun ne olduğunu tarif edemiyorum, anlayamıyorum. Böyle giderlerse final oynarlar. Bu yenilgiyi unutmamız mümkün olmayacak. Yaşamımız boyunca da aklımızda kalacak'' dedi.

22.06.2008


 

İsveçli spiker: Bu Türkler kaç canlı

TÜRKİYE - Hırvatistan çeyrek final maçını naklen yayınlayan İsveç Televizyonu, Türkiye'nin yarı finale yükselmesinden sonra yaptığı yorumda, ''Türkiye yarı finalde, bu Türkler kaç canlı'' ifadesini kullandı.

İsveç'in başkenti Stockholm'de yaşayan Türkler, ellerinde Türk bayraklarıyla sokaklarda sevinç gösterileri yaptılar. Şampiyonadaki maçları naklen yayınlayan İsveç'in özel televizyon kanalı TV4'ün spikeri ''Bu Türkler kaç canlı. Türkler'i kim motive ediyor. Maç sonucunu Hirvatistan için Alfred Hitchcock da yazmış olabilir'' dedi. İsveç gazeteleri de maçtan sonra internet sitelerinde verdikleri ilk haberlerde, ''İnanilmaz Türk zaferi'' yorumunu yaptılar. 2002 Dünya Kupası karşılamalarına da atıfta bulunan İsveç gazeteleri, ''2002'de kahraman olan Rüştü, yeniden kahraman'', ''Türkiye, yeniden imkansızı başardı'' başlıklarını kullandılar.

22.06.2008


 

AVRUPA ŞAMPİYONASI'NDA BUGÜN

Saat: 21.45 İspanya-İtalya (Viyana) Maç ATV ve Lig TV'den naklen yayınlanacak.

22.06.2008


 

Terim: Avrupa'nın büyükleri arasındayız

TÜRKİYE'NİN 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Hırvatistan'ı yenerek yarı finale yükselmesi İtalyan spor gazetelerinde de geniş yankı buldu.

La Gazzetta dello Sport, sonucun penaltılarla belirlendiği maça ilişkin haber başlığında, ''Penaltılar. Hırvatistan'ın yıkılışı. Ve yedi canlı Türkiye'' dedi. Karşılaşma, spot cümlelerinde ise ''199. dakikada Klasniç-gol, 121. dakikada Şentürk'ün cevabı. Ardından da şok'' biçiminde özetlendi.

FUTBOL TARİHİNİN UNUTULMAZ MAÇI

Futbol açısından sıkıcı bir karşılaşma sonrasında uzatmaların son bölümünde heyecanın doruk noktasına ulaştığına değinilen haberde, ''Unutulması gereken bir maç, son anda futbol tarihinin unutulmazları arasına giriverdi'' denildi. Teknik direktör Fatih Terim'in maç sonrasındaki değerlendirmeleri ise ''Terim: En büyükler arasındayız'' başlığı altında ayrı bir haber olarak sunuldu. Terim'in, ''Bizim felsefemiz şu: Hakem düdüğü çalmadığı sürece maç henüz bitmemiştir'' dediğini belirten La Gazzetta dello Sport, Hırvat Teknik Direktör Biliç'in ise ''Neler olup bittiğini hayatım boyunca kendime asla izah edemeyeceğim'' dediğini kaydetti.

22.06.2008


 

Bu maç unutulmaz

Milli Takımımız yarı finalde. Buraya gelişimiz gerçektende ilginçlikler silsilesinin son halkası. Adeta kamera şakası gibi. Uzatmaların 119'unda gol yiyip sonrasında uzatmanın uzatmasında beraberlik golü atmak gerçekten çok enteresan.

Daha önce Çek maçında, İsviçre maçlarında olduğu gibi. Ondan da önce baraj maçlarında olduğu gibi. Bu durumu ancak dualarla izah edebilmek mümkün. Maçtan önceki akşam "şeker hoca" diye bir imamızın dua ettiğini, tv haberinde ben izledim. Takımımızın bu badirelerden dönmesinde "dua" argümanının gücü yok sayılmamalı.

Milli Takımımız maça daha önceki maçlarda başlamadığı bir taktikle başladı. Oyunu rakip yarı alanda oynama ve kora kor bir mücadele anlayışıydı bu. Hırvatlar bu cesaretli başlangıç karşısında ister istemez kontrollü oyunu tercih etti. Oyunun ikinci yarısında ise bizim takımımız konrollü oynayan taraftı. Uzatmalarda ise oyunu forse eden taraf biz olduk. Fatih Terim değişiklikleriyle maçı kazanmayı isteyen teknik adamdı. Mehmet Topal'ı çıkarıp Semih'i almak bunu gösteriyordu. Ayrıca İki ön libero Tuncay ve Hamit hücum düşüncesinin dışa vurumuydu.

Defans eksiklerimiz soru işaretiyken, Hakan Balta'nın toparlayıcı futbolu, kademelere iyi girmesi bu sıkıntıyı berteraf etti. Sabri maça iyi başlayamadı ve kötü oyununu maç boyu sürdürdü. Fatih Terim'in önünde değil de ters tarafta olsaydı, belki çabuk toparlayabilirdi. Arda geçen maçki kadar etkili değildi. Ama Semih ve Nihat'a gollük asistleri çok iyiydi.

Hamit'in gerçek yerinde oynadığı zaman ne kadar etkili ve istekli olduğunu gördük. Gerçekten Milli Takım için önemli bir oyuncu. Rüştü inanılmaz bir firikik kurtarışı yaptıktan sonra son saniyelerde yaptığı akıl almaz hata inanılır gibi değildi. Ancak penaltılarda kendini affettirdi. F.Bahçe'nin Sevilla'da oynadığı ve Volkan'ın yaptığı acemice hataları ve penaltılarda devleştiği maçı hatırlattı.

Son söz; sevinmeyi hâlâ silahla yapmak üzerine. Bu sebepten bazen keşke kazanmasak diyesi geliyor insanın. Bir canın değeri, bu dünyadaki hangi güzellik olabilir? Hâlâ neden bu yolu seçiyoruz anlaşılır gibi değil. Bunca ikaza rağmen. Teknik direktör ve oyuncularımızın bu ikazı israrla yapmasına rağmen ders almıyoruz.

Said OKUR

22.06.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Gezi Eki Pdf

Bütün haberler

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır