Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

İşitme engellilerin “Vatan aşkı”

ANKARA İşitme Engelliler Derneği Tiyatro Atölyesi oyuncuları, “Vatan Aşkı” adlı oyunu Adana’da sahneledi. Çukurova İşitme ve Konuşma Engelliler Derneği Başkanı Burcu Pişkin, Türkiye’de ilk defa sessizlerin tiyatrosu olarak adlandırılan “Vatan Aşkı” oyununu, dernekleri ve Ankara İşitme Engelliler Derneği işbirliğiyle Adanalılara sunduklarını söyledi.

Çukurova İşitme ve Konuşma Engelliler Derneği Başkanı Burcu Pişkin, Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda düzenlenen faaliyet öncesi yaptığı açıklamada, Türkiye’de ilk defa sessizlerin tiyatrosu olarak adlandırılan “Vatan Aşkı” oyununu, dernekleri ve Ankara İşitme Engelliler Derneği işbirliğiyle Adanalılara sunduklarını söyledi.

Oyuncuların tamamının işitme engelli ve her birinin profesyonel tiyatro oyuncusu kadar başarılı olduğunu belirten Pişkin, faaliyetin gerçekleşmesinde katkıda bulunanlara ve değer verip izlemeye gelenlere teşekkür etti.

Konuşmanın ardından Çukurova İşitme ve Konuşma Engelliler Derneği üyelerinin oluşturduğu dans grubu Vals gösterisi sundu.

Daha sonra Arif Server Güner’in yazıp, yönettiği “Vatan Aşkı” adlı tiyatro oyunu Ankara İşitme Engelliler Derneği Tiyatro Atölyesi oyuncuları tarafından sahnelendi.

Oyunda işitme engelli Ahmet ile İbrahim’in ülkeyi işgalden kurtarmak için Kurtuluş Savaşı’na katılmaları ve savaş sırasında yaşadıkları olaylar anlatıldı.

/ ADANA

23.06.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Gezi Eki Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  Türkiye kitapla buluşuyor

  İşitme engellilerin “Vatan aşkı”

  “Sıkılmışlık duygusu"nu resmetti

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır