Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Darbeye karşı binlerce adım

Çeşitli sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu “DurDe Girişimi” tarafından Beyoğlu’nda gerçekleştirilen “Darbeye Karşı 70 Milyon Adım Yürüyüşü”ne binlerce kişi katıldı. ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras’ın sanatçı eşi Zeynep Tanbay tarafından okunan basın açıklamasında, “Bundan sonra yaz günü, kış günü, sonbahar akşamı, kış sabahı fark etmeden darbeye karşı ses çıkarmaya devam edeceğiz. Darbeye karşı Türkiye’nin her yerinde sokaklarda olacağız” denildi.


HERŞEY FUTBOLDAN İBARET DEĞİL

Euro-2008 elemelerinde İsviçre ve Çek takımlarından sonra Hırvatistan millî takımını da, beraberlikle sonuçlanan uzatmalı maçın ardından yapılan penal

Halk bu sistemi artık reddediyor

Yargıtay Onursal Başkanı Prof. Dr. Selçuk, Türkiye’de kapalı bir sistemle idare edilen bir demokrasi anlayışının geçerli olduğunu belirterek, “Halk bu


  Elini öpenler hocalarını hapse mahkûm ediyorlar

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ömer Vehbi Hatipoğlu, ‘’Elini öpenler Cumhurbaşkanı, Başbakan olmuş ama hocalarını hapse mahkûm etmişler’’ dedi.


  “Ordu’nun dereleri” taştı

Ordu'nun merkez ve Kabadüz ilçesinde etkili olan şiddetli yağış sonucu Melet Irmağı’nda taşkın meydana geldi. Irmağın yakınındaki 2 ev ile tarım alanlarını su bastı.


  Konya Ovası'nda yağış ''çöl iklimi'' sınırına yaklaştı

Uzun yıllar yağış ortalaması 323 milimetre olan Konya’nın son 3 yıldaki ortalaması çöl iklimi yağış sınırı olan 250 milimetreye yaklaştı.


  Makedonya’da sünnet şöleni

Deniz Feneri Derneğince Makedonya ve Karadağ’da sünnet ettirilen 600 çocuk için şölen düzenlendi.


  Beşinci kıt'ada sıcak bir program

Avustralya Nur Vakfı tarafından organize edilen “Çiçekler üşümesin” adlı programda “Çocuğun dünyevî ve uhrevî eğitiminde anne-babanın rolü” bir seminer verildi.


  Tarihî cezaevi ‘Adalet Müzesi’ oluyor

Tarihî Sinop Cezaevinin kültür kompleksi haline getirilmesi amacıyla 5 yıldır süren master planı kapsamında Deniz Müzesi ve Adalet Müzesi çalışmalarına başlandığı bildirildi.


  Kemalistler demokrasiden korkuyor

Yeni Asya’ya konuşan yazar Murat Belge, “Türkiye Cumhuriyeti paranoya temeli üzerine oturur. Bu paranoyalar mahşerin dört atlısı gibi dört düşünce üzerine oturtulur. Bugüne kadar hep irtica, bölücülük, komünizm gibi üç tehlikeden bahsedilse de perdenin arkasındaki asıl tehlikenin demokrasi olduğunu görüyoruz. Yavaş yavaş ortaya çıkıyor ki rejimin korktuğu şey demokrasi” dedi.


  Turisti rahatsız eden taksiciye 30 gün ceza

Dalyan'da bir turisti rahatsız ettiği iddia edilen taksi sürücüsüne çalıştığı kooperatif tarafından 30 gün süreyle taksi kullanmama cezası verildi.


  Kansere karşı karpuz

Karpuzda bulunan laykopen maddesinin kansere karşı koruyucu olduğu bildirildi. Erciyes Üniversitesi Atatürk Sağlık Yüksek Okulu Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Betül Çiçek karpuzda bulunan laykopenin kansere karşı koruyuculuğunun A vitamininden 2 kat, E vitamininden 10 kat daha fazla olduğunu ifade etti.


  Sivrisineklere karşı gambusya balığı

Adana'nın Merkez Seyhan ilçe belediyesi, sivrisinek sorununun çözümü için ilâçlı mücadele yanında larvalarla beslenen “Gambusya” balıklarını da değerlendiriyor.


  Bilgisayar oyunları çocuklara zararlı

Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Üre, ‘’Bilgisayar oyunları, çocukları, sağlıklı gelişmelerinde önemli rol oynayan sosyal oyunlardan uzaklaştırıyor’’ dedi.



 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Gezi Eki Pdf

Bütün haberler

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır