"Gerçekten" haber verir 01 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Demokrasi için dâvâyı reddedin

İngiltere’de yayınlanan Times gazetesi, dünkü başyazısında AKP aleyhindeki kapatma dâvasını değerlendirdi. Yazıda, Türkiye’nin yargıçlarından, ülkenin iktidar partisini ve onun önde gelen politikacılarını yasaklamamaları istendi, “Yargıçlar eğer demokrasiyi korumak istiyorlarsa, bunu reddedecekler” denildi.

Times: Demokrasi için bu dâvâ reddedilmeli

İngiliz Times gazetesi, AKP hakkındaki kapatma dâvâsını değerlendirirken “Hakimler eğer demokrasiyi korumak istiyorlarsa, bunu

reddedecekler” yorumunda bulundu.

İNGİLTERE'DE yayınlanan Times gazetesi, dünkü başyazısında AKP aleyhindeki kapatma davasını değerlendirdi. “Türklerin mahkeme felaketi” başlıklı yazıda, “Türkiye’nin hakimlerinden, ülkenin iktidar partisini ve onun önde gelen politikacılarını yasaklamamaları istendi. Hakimler eğer demokrasiyi korumak isti-yorlarsa, bunu reddedecekler” denildi.

Davanın sadece Türkiye’de değil, Müslüman dünyanın birçoğu için de feci sonuçlara sebep olacağı uyarısını yapan Times, “Dava, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne üyelik ümitlerini de sonsuza kadar bitirebilir” yorumunda bulundu.

AKP yönetimini, “Türkiye’nin en popüler ve başarılı hükümetlerinden biri” olarak değerlendiren gazete, davanın kapatmayla sonuçlanması halinde diğer Müslüman ülkelerdeki İslami kökenli partilerin, “laikler bizi asla kabul etmeyecek” endişesiyle demokratik süreçlerle bağlarını koparabileceğini savundu. Times, açılan dava için ise, “Bu kadar siyasi ve haksız dava az bulunur” ifadelerini kullandı. Gazete, dava sürecinde generallerin de etkili olduğunu iddia ederek, partinin kapatılması halinde AB’yle müzakerelerin kesileceğini, ordunun da bundan memnuniyet duyacağını iddia etti.

/ Londra

01.07.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Gezi Eki Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  Enver İbrahim’e siyasî tuzak mı kuruldu?

  Demokrasi için dâvâyı reddedin

  Afrika Birliği Güvenlik Toplantısı sona erdi

  Casusluk suçundan idam

  Downer, BM'nin Kıbrıs özel temsilcisi olacak

  Sudan'da uçak yere çakıldı: 4 ölü

  ABD, Çin'î Zimbabve'ye karşı önlem almaya çağırdı

  Kosova, ABD'ye müteşekkir

  Pakistan'da büyük patlama

  Kaliforniya yanıyor

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır