"Gerçekten" haber verir 01 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

“Magandalara dur diyelim”

ANKARA'NIN Haymana ilçesinde düğün ve özel günlerde havaya silâhla ateş edenlerle mücadele için geçen yıl kurulan “Magandalıkla Mücadele Komisyonu”nun bildirisinde “Haydi Türkiye, magandalara dur diyelim” çağrısında bulunuldu.

Haymana Kaymakamı Süleyman Erdoğan tarafından geçen yıl sivil toplum örgütlerinin desteği ile başlatılan “Magandalarla Mücadele Projesi” kapsamında oluşturulan komisyonun değerlendirme toplantısında başarılı çalışmalar yapıldığı belirtildi.

Proje kapsamında halkın bilinçlendirilmesi için çalışmalar yapıldığı, muhtarlar ve sivil toplum örgütleri aracılığıyla hazırlanan broşür ve duyuruların ilçe genelinde dağıtıldığı hatırlatılan toplantıda, geçen yıldan bu yana ilçedeki düğün, asker uğurlama ve çeşitli futbol maçları sonrası kutlamalarda ateşli silâh kullanımının büyük ölçüde azaldığı vurgulandı.

Toplantıda söz alan bazı komisyon üyeleri ise önceki yıllarda önemli oranda kuru sıkı tabanca satışı yapan bir av bayisinin şimdi kapanma noktasına geldiğini öne sürdü.

“Magandalıkla Mücadele Komisyonu”, elde edilen bu başarı ile Haymana’nın ülke genelinde model olması gerektiğini belirterek, projenin bütün yurt genelinde yaygınlaştırılması teklifinde bulunulmasını istedi.

Toplantı sonrası sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, çeşitli siyasî parti başkanları ile dernek ve oda yöneticilerinin imzaladığı bu konudaki bildiri Haymana Kaymakamlığının internet sitesinde yayınlandı.

“Haydi Türkiye, magandalara dur diyelim” başlığını taşıyan bildiride, şu ifadelere yer verildi: “Her gün masum insanlar ‘serseri kurşunların’ kurbanı oluyor. Avrupa Birliği yolundaki Türkiye, maganda terörüne ‘dur’ demeli artık. Düğünler ve diğer kutlamalardaki bu ilkel ve çirkin gösteri anlayışına ‘dur’ diyelim ki gelecekte olması muhtemel nice acı olayları şimdiden önlemiş olalım.

Haymana Kaymakamlığı ve Magandalıkla Mücadele Komisyonu olarak bir yıldır magandalarla mücadele ediyoruz. Düğünlerde silâh atımını önlemenin ve müessir olay yaşamamanın huzurunu yaşıyoruz...

Ancak ülkemizin başka köşelerinde yaşanan olaylar sebebiyle kahroluyoruz. Her gün gazetelerde, televizyonların ana haber bültenlerinde ‘maganda kurşunu’ ile vefat edenlerin haberleri yayınlanırken yüreğimiz parçalanıyor.”

DÜĞÜNDE HAVAYA ATEŞ AÇILDI: 1 ÖLÜ

Bu arada, Sakarya’nın Akyazı ilçesinde düğünde havaya açılan ateş sonucu bir kadın vefat etti. Edinilen bilgiye göre, Yalova’da yaşayan 2 çocuk annesi Necla Çetin (24), Dokurcun beldesi Haydarlar Köyüne yeğeni Zeki Zeybek’in düğününe katılmak üzere geldi. Düğünde kimliği henüz belirlenemeyen bir kişinin açtığı ateş sonucu gelin ve damadın hemen arkasında oturan Necla Çetin, başına isabet eden kurşunla ağır yaralandı. Toyotasa Travmatoloji ve İlkyardım Hastanesine kaldırılan Çetin, kurtarılamadı.

Jandarmanın olay yerinde yaptığı inceleme sonucu yaklaşık 100 tane boşkovan bulundu. Jandarma Çetin’in ölümüne sebep olan kişiyi bulmak için geniş çaplı araştırma başlattı.

Çetin’in cesedi otopsi için İstanbul Adlî Tıp Kurumuna gönderildi.

/ Ankara

01.07.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Gezi Eki Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  Zamma iptal dâvâsı

  ARAŞTIRMA ÖNERGESİ YETERLİ İMZAYI BULAMADI

  Verheugen’e Türkiye tepkisi

  Karadziç hâlâ kayıp

  BAŞSAVCI BUGÜN, AKP PERŞEMBE KONUŞACAK

  “Magandalara dur diyelim”

  Tabuları yıkıp kardeşlik köprüsü kuracaklar

  Trafik kazaları ölümlerde 3’üncü

  Mogan ve Eymir’de su seviyesi yükseldi

  Doğu Akdeniz'de hava sıcaklığı düşecek

  Siyah yeşile dönüşecek

  Şekeri ölçülmeyen kalmasın

  Talat ile Hristofyas görüşücekler

  Fransa, bugün AB dönem başkanı

  “Emeklilerin yaşadıkları insanlık dramı haline geldi”

  Teknik takip yetkilerine ''Kanun yararına'' bozma talebi

  Belçika ile Türkiye arasında bilgi alış verişi

  Siirt’te çatışma: 4 korucu yaralandı

  Rusya Dışişleri Bakanı Türkiye'ye geliyor

  Sosyalist zirve CHP’siz başladı

  Tersane işçisinin sigortası ödenmiyor

  Gümüşhane'de kene faciası

  Habere gitti, oğlunun cesediyle karşılaştı

  Mermer ocağında göçük: 1 ölü, 2 yaralı

  XP’nin perakende satışı durduruldu

  Güneş enerjili şapka serinletiyor

  ‘Acarlar Longozu’ dünyaya açılacak

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır