"Gerçekten" haber verir 01 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Bu yaz neler izlenebilir?

AYLIK GENÇ YAKLAŞIM DERGİSİNDE BU AY KADİR KARACA, SİNEMASEVERLER İÇİN BİR FİLM SEPETİ HAZIRLAMIŞ. BAKALIM SEPETTE NELER VAR?

Genç Yaklaşım’ın Temmuz sayısı yine dopdolu. “Tefekkür” konusuyla okuyucularının karşısına çıkan dergide sinemaseverler de unutulmamış.

Dergide sinema yazarları yazan Kadir Karaca’nın “Sinema sepeti”ndeki filmlere bir göz atalım:

“Film çeşnimizde ki ilk tercihimiz lezzetli bir animasyon filmi. Disney ve Pixar stüdyolarının beraber hazırladığı inanç, azim, aşk ve hayalinin peşinde koşan; Paris’in dışındaki kolonisiyle birlikte bir çiftlikte yaşayan küçük fare Remy’in maceraları anlatılır. Başarılı görselliğiyle, animasyon ve grafiklerinden sıyrılıp ete kemiğe bürünen ‘Ratatouille’ Mickey Mouse’dan sonra sımsıcak hikâyesiyle, insanların gönlünde yer edinen ikinci fare iken hâsılatı ile de yapımcıların yüzünü bir hayli güldüren başarılı bir canlandırma.

2006 yapımı ‘Bitirim karınca’ ikinci animasyon filmimiz. 10 yaşında ki Lucas Nice gerek ailesinin ilgisizliği gerekse mahalledeki belâlısı Steve’in tartaklamasının hıncını bahçedeki karınca yuvalarını ıslamak, hortumuyla onları dağıtmak ve hatta ezmekle almaktadır. ‘Aptal karınca sürüleri’ olarak gördüğü fakat son derece hareketli ve gelişmiş bir toplum hayatı olan bu canlıların kendisine savaş açtığını yakında öğrenecek ve kocaman bir maceraya kapıyı açacaktır.”

Karaca’nın sepetinde hayvan sevgisini anlatan “Arkadaşım tilki” ve “Ayı”, korku ögeleri taşıyan “Canavar ev”, drama olarak “Umudunu kaybetme” ve komedi sevenler için “Neredesin be birader?” de var.

Genç Yaklaşım yine dopdolu

Derginin muhtevasıyla ilgili olarak Editör’ün notlarını da gözden geçirmekte fayda var:

“Üç ayların ilki olan Recep ayına girdiğimiz bu ayda tefekkür dosyamızla sizlerin karşısındayız. Kapak dosyamızda Selim Gündüzalp, ‘Gafletten uzak ol, Allah’a yakın ol’ diyerek, kalbimizin sahibine yakınlaştıracak yolları gösterirken; Süleyman Kösmene, ‘Feyiz mevsimi: Üç aylar’ diyerek, üç ayların hikmetine vurgu yapıyor.

Yusuf Sönmez ise, ‘Musibetler de güzeldir!’ diyerek, neredeyse başımıza musibet gelmesi için duâ ettirecek bir yazıyla çıkıyor karşımıza.

Haber Yaklaşım’da; Genç Yaklaşım’a gelen ödülle başlıyor ilk haberimiz. Ve M. Kemal’i sevmemek suçu olur mu? Örtüden yola çıkarak son zamanlarda yaşanan bir olayın özeti sunuluyor.

Devrik Cümle, Murat Çetin’in bildiğimiz naif üslûbuyla, ‘Beni tanıdığıma memnun oldun mu?’ sorusuyla kendi dünyamızda bir sorgulamaya çıkartıyor bizleri.

Felsefî Yaklaşım’da, ‘Kâinatta tesadüfe yer yok’ diyor Umut Yavuz.

Yazı tahtasında; ‘aykırı(ğı)’ bizi yaşanan bir mûcizenin eşliğinde nefsimizle yüzleştiriyor.

Bu ayki röportajımızda konuğumuz, İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Nevzat Bayhan. Bayhan ile özelde üç aylar, genelde ise kültürü konuştuk.

Kültürel Yaklaşım, Vs…, Mizah, Bilmece, Muha1’in Teybi, ve Tarihi Yaklaşım yine ilgiyle okuyacağınız sayfa başlıklarımızdan bazıları.

Tefekkür yorgunu, ama inşa olmuş bir kalple hayatı yeniden okumanız temennisiyle…”

01.07.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Gezi Eki Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  Bu yaz neler izlenebilir?

  829 yıllık tarihî Ulu Cami restore ediliyor

  Çin’den Osmanlı’ya bir medeniyet gezgini: Katı’

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır