"Gerçekten" haber verir 03 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

PKK’nın bitirilmesi için dış borç kadar para harcandı

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün resmi internet sitesinde yayınlanan “Terörizmin Türkiye’nin kalkınmasına etkisi” konulu makalede, son 20 yılda PKK terör örgütünün bitirilmesi için yaklaşık olarak Türkiye’nin dış borcu kadar bir para harcandığı belirtildi.

Terörle Mücadele ve Harekât Dairesi Başkanlığı’ndan (TEMÜH) Kasım Varol’un kaleme aldığı makalede, terörün 21. yüzyılda bir çok ülkenin ulusal bütünlüklerini hedef alan ve bir çok ülkedeki demokratik sistemin karşı karşıya bulunduğu en önemli sorunlardan biri olduğuna dikkat çekildi. Bazen beklenmeyen, arzu edilmeyen olayların ülkenin kalkınmasını engelleyebildiği kaydedilen makalede, “Türkiye, yıllarca ülkede yaşanan terör olayları istikrarsızlıklar, üretimin artırılmasına yönelik yatırımlara ağırlık verilememesi ve bütçesinin önemli bir bölümünün terör olaylarının önlenmesi amacıyla harcanması sonucunda kalkınmasını tamamlayamamıştır. Türkiye, yıllarca terörün her çeşidiyle son olarak da PKK/KONGRA GEL gibi sivil insanları ve küçük çocukları dahi katleden bir terör örgütü ile mücadele etmek zorunda kalmıştır. GAP’ın başlaması ile Türkiye’deki terör olayları da artmaya başlamış ülkede giderek artan terör olayları nedeniyle Türkiye bu kadar büyük bir projeye yıllarca yeterli kaynağı aktaramamış bu yüzden de proje halen bitirilememiştir. Oysa Türkiye’nin sadece PKK terörü ile mücadele etmek için harcadığı 120-130 milyar dolarla 4 tane GAP’ın bitirilmesi mümkün olabilirdi. 1960’lı yılların sonundan itibaren son 35 yılını sağ-sol ideolojik çatışmaları, Ermeni terörü, bölücü terör ve dini motifli terörle mücadele ederek geçiren Türkiye, 1984 yılından günümüze kadar PKK terör örgütüne karşı yürüttüğü mücadelede sonucunda 30-35 bin insanını ve kalkınma için kullanabileceği 120-130 milyar dolarını kaybetmiştir. 2000’li yılların başında, Türkiye’nin dış borcu yaklaşık 120 milyar dolara, iç borcu ise 100 katrilyona ulaşmıştır. Son 20 yılda PKK terör örgütünün bitirilmesi için yaklaşık olarak Türkiye’nin dış borcu kadar bir para harcanmıştır” ifadeleri kullanıldı.

EĞİTİM DÜZEYİ YÜKSELTİLMELİ

PKK terör örgütü ile yıllardır devam eden mücadele Türkiye’nin bütçesine yılda ortalama 6 milyar dolarlık ek bir yük getirdiği belirtilen makalede, terörizm tehdidini ortadan kaldırabilmesi için, “Terör örgütlerinin hedef kitlesi durumunda bulunan gençleri örgütlerin propagandalarına karşı korumak için ülkedeki eğitim düzeyinin yükseltilmesi ve terör örgütlerinin zararlı faaliyetlerine karşı gençlerin bilinçlendirilmesi, terör örgütlerinin istismar ettiği önemli konulardan birisi de ülkedeki işsizlik oranının yüksekliğidir. Ülkedeki işsizliğin azaltılması için yatırımlara ağırlık verilerek üniversite mezunu olan çalışma çağındaki gençlere yeni istihdam sahalarının açılarak işsizliğin azaltılması; ülkedeki sanayii yatırımlarının geliştirilmesi, sanayiinin gelişimine bağlı olarak yan sanayii de gelişecek ve yeni istihdam sahaları açılacaktır. Yeni istihdamla insanların gelir seviyelerinin ve yaşam şartlarının yükseltilmesi” gibi öneriler yapılıyor.

/ Diyarbakır

03.07.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Gezi Eki Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  Operasyondan bilgimiz var

  YENİ BİR DÖNEMİN BAŞLANGICI

  AKP savunma yapacak

  İnsan hakları raporunda başörtüsü yasağı yok

  Sağduyulu ve soğukkanlı olalım

  TOBB Aygün’e sahip çıktı

  Mahkemeye başka dâvâ yok

  CHP: Gözaltılar yanlış

  Güneydoğu’da kuraklık göçü

  Önce insan haklarına saygı

  Fındık işçilerine yasak yok

  ‘Bal’ı da pahalıya yiyeceğiz

  Yardım etmek isterken öldü

  Balbay susma hakkını kullanacak

  AB: Soruşturma uluslararası standartlara uygun olsun

  Başbakanlık da açıklama yaptı

  DOĞRU İSE DE ÇOK VAHİM, DOĞRU DEĞİLSE DE ÇOK VAHİM

  Elektrik zammına dava

  ‘Kaza tespit tutanağı'na alıştık

  PKK’nın bitirilmesi için dış borç kadar para harcandı

  Cumhurbaşkanı Gül, Kazakistan’a gidecek

  ‘Kürt Sorunu’ Abant’ta tartışılacak

  Kan davalılarını bakan bile barıştıramadı

  ‘Astronomi’k mirasımız

  Dünyanın en zengin köpeği

  ‘Katlanabilen’ televizyonlar yaygınlaşacak

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır