"Gerçekten" haber verir 07 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Doğan bugün toprağa veriliyor

BODRUM'DA GEÇİRDİĞİ KALP KRİZİ SONUCU VEFAT EDEN FUTBOL FEDERASYONU BAŞKANI HASAN DOĞAN'IN CENAZESİ BUGÜN FATİH CAMİİ'NDE KILINACAK ÖĞLE NAMAZINDAN SONRA TOPKAPI'DAKİ AİLE MEZARLIĞINDA TOPRAĞA VERİLECEK. CUMHURBAŞKANI ABDULLAH GÜL VE BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN CENAZE İÇİN BUGÜN İSTANBUL'A GELECEK.

BODRUM'DA geçirdiği ani kalp krizi sonucu önceki akşam saat 19.00 sularında hayatını kaybeden Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan'ın cenazesi bugün Fatih Camii'nde kılınacak öğle namazı sonrasındaki cenaze namazının ardından toprağa verilecek. Konuyla ilgili bir açıklama yapan İstanbul Valisi Muammer Güler, cenazenin gece geç saatlerde İstanbul'a getirildiğini belirtirken, merhum Hasan Doğan'ın kardeşi de cenazenin bugün İstanbul Bahçelievler'deki özel bir hastanede kalacağını, Hasan Doğan'ın oğlunun ABD'den gelmesinin ardından bugün Fatih Camii'den öğle namazından sonra kaldırılacağını ve Topkapı'daki aile mezarlığında toprağa verileceğini söyledi. Bu arada merhum Hasan Doğan'ın cenazesinin öğleden önce Futbol Federasyonu'nun Levent'teki binasına getirileceği ve burada bir tören düzenleneceği, ailesinin ise naş-ı Hasan Doğan'ın doğum yeri olan ve anne-babasının yaşadığı Kastamonu'nun Abana ilçesine götürmeyi planladığı belirtiliyor. Cenezaye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılması bekleniyor.

DOĞAN'IN EVİNE ZİYARETÇİ AKINI

Hasan Doğan'ın İstanbul'daki evine taziye için çok sayıda ziyaretçi geldi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da taziye ziyaretinde bulunacağı öğrenildi. Hasan Doğan'ın Bahçelievler Ömür Sitesi'ndeki evine sabah saatlerinden itibaren çok sayıda araç giriş yaptı. Galatasaray eski Başkanı Özhan Canaydın, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, eski futbolcu Arif Erdem, Star Medya Grup Başkanı Mustafa Karaalioğlu'nun yanısıra Doğan'ın akraba ve yakın dostları geldi. Galatasaray'ın eski başkanı Özhan Canaydın, yaptığı açıklamada, "Üzüntülüyüz, yapılacak çok işler vardı. Spor dünyası çok önemli bir ismini yitirdi." dedi. Sitenin içerisinde ayırca, "Türkiye'nin gururu büyük başkan evine hoşgeldin" yazılı pankart asıldı.

UEFA: TÜRKİYE

HASAN DOĞAN'A AĞLIYOR

UEFA'nın resmi internet sitesi haberi "Türkiye Hasan Doğan'a ağlıyor" başlığıyla duyurdu Site, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan'ın kalp krizi nedeniyle hayata veda etmesini manşetine taşıdı. "Türkiye, Hasan Doğan'a ağlıyor" başlığıyla verilen haberde, 52 yaşındaki Doğan'ın tatil için gittiği Bodrum'da, Fatih Terim ve Levent Kızıl ile kaldığı otelde yaşamını yitirdiği belirtildi. Haberde, UEFA Başkanı Michel Platini'nin de görüşlerine yer verildi. Platini, "Türkiye ve Avrupa futbol ailesi için çok kötü bir haber. Doğan'ın ailesi ve Türk futbol dostlarına en içten taziyelerimi bildiriyorum" dedi.

07.07.2008


 

Erdoğan: Kalp rahatsızlığı vardı

FUTBOL Federasyonu Başkanı Hasan Doğan'ın vefatı üzerine Bodrum'a giden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Öncelikle çok sevdiğim dostumu kaybetmenin acısını yaşıyorum'' dedi.

Erdoğan, şöyle konuştu: ''Öncelikle çok sevdiğim dostumu ve kardeşimi kaybetmenin acısını yaşıyorum. Takdir planı içinde ne varsa o olacaktır. Ancak Hasan beyle Türk spor camiasında birliğin, beraberliğin ve dayanışmanın olduğu bir dönemi yaşamaya başladık. Altyapıya varıncaya kadar bütün düşündüklerini bana sürekli açtı. Özellikle değerli bakanımız Murat beyle beraber görüşmelerde bunlara vurgu yaptık ve çok kısa zamanda bir sinerji meydana geldi. Bu sinerjiyle malum bu Avrupa Şampiyonası'nda gerek teknik kadroyla, gerek futbolcularımızla bu başarıyı sürdürdüler. Ve bu sinerji, futbol dünyasında yeni döneme bir milat bugün. İnanıyorum ki bu anlayış, bu dayanışma bundan sonraki süreçte Hasan kardeşimin arkasından da devam edecektir. Ben kendisine Allah'tan rahmet diliyorum, ailesine, çocuklarına ve yakınlarına sabırlar diliyorum. Türk milletinin başı sağolsun'' diye konuştu.

HERŞEY BAHANE, VAKİT SAAT

Başbakan Erdoğan, ''Hasan beyin daha önce bilinen bir kalp rahatsızlığı var mıydı?'' sorusuna, ''Daha önceden böyle birşeyi vardı'' cevabını verdi'' Avrupa Şampiyonası'nda alınan başarıdan dolayı bir heyecan olmuş olabilir mi?'' biçimindeki bir başka soruyu ise Erdoğan, ''Bana göre bunların hepsi bir bahanedir. Muhakkak olacaktı o da oldu. Ama cidden kendini bu işe çok çok farklı bir şekilde veren insandı. Ama vakit saat. Allah'tan rahmet diliyorum'' diye cevapladı. ''Cenaze ne zaman defnedilecek?'' sorusunu ise Erdoğan, şöyle cevapladı: ''Yaptığımız görüşmelere göre zannediyorum pazartesi günü öğle namazını müteakip, Fatih Camii'nden kaldırılıp, Topkapı'daki aile mezarlığına defnedilecek.''

07.07.2008


 

Federasyonda 3 ay içinde seçim var

TÜRKİYE, Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan'ın ani vefatının şokunu yaşarken bundan sonraki sürecin ne olacağı da konuşulmaya başladı. Federasyon, Doğan'ın ölümünün ardından üç ay içinde seçime gitmesi gerekiyor.

Federasyonun çalışma biçimini belirleyen yasanın 7. maddesine göre, Futbol Federasyonu Başkanı'nın ölümü veya istifası durumunda, 3 ay içinde yeniden seçim yapılması koşuluyla birinci başkanvekili, yoksa ikinci başkanvekili, başkanvekillerinin olmaması durumunda da yönetim kurulunun üyeleri arasından belirleyeceği kişi başkanlığa vekalet edecek.Yasaya göre, seçim yapılana dek başkanvekilleri Lütfi Arıboğan veya Mahmut Özgener, başkanlığa vekalet edecek. Öte yandan Futbol Federasyonu yönetim kurulu dün olağanüstü toplandı. Futbol Federasyonu'nun Levent'te bulunan binasında öğlen saatlerinde bir araya gelen yönetim kurulu üyeleri, yaklaşık 1,5 saat süren bir toplantı gerçekleştirdiler.

07.07.2008


 

Sivasspor Avrupa'daki ilk sınavında beğenildi

UEFA Intertoto Kupası 2. tur ilk maçında Karadağ ekibi OFK Grbalj ile deplasmanda 2-2 berabere kalan Sivasspor, Avrupa kupalarındaki ilk sınavında beğeni topladı.

OFK Grbalj maçı ile tarihinde ilk kez Avrupa Kupaları'nda mücadele eden Sivasspor, kaleci Michael Petkoviç ile Sezer Badur, İvan Petrov Cvetkov, Mohammed Ali Kurtuluş, Abdurrahman Dereli, Sedat Bayrak gibi önemli oyuncularının yanı sıra yeni transferler Fabio Alves Da Silva Bilica, Eyüp Kadri, Murat Yılmaz ve Faruk Bayar'dan yoksun bir kadroyla mücadele etmesine rağmen sahadan 2-2'lik skorla ayrılarak Karadağ deplasmanından avantajlı bir skorla dönmeyi başardı. OFK Grbalj karşısında Sivasspor'un 2 golüne imza atan Mehmet Yıldız, kırmızı-beyazlı ekibin forması altında Avrupa Kupalarında ilk golü atan futbolcu olarak kayıtlara geçti.

07.07.2008


 

Fenerbahçe 15 günlük kamp için Avusturya'ya gitti

FENERBAHÇE Futbol Takımı, 20082009 sezonu hazırlıkları kapsamında 15 günlük kamp için Avusturya'ya gitti.

Teknik direktör Luis Aragones yönetimindeki sarılacivertliler, Atatürk Havalimanı'ndan kalkan tarifeli uçakla Almanya'nın Münih kentine gitti. Sarılacivertliler buradan karayoluyla Kitzbuhel kasabasına geçti. Kamp süresince hazırlık maçları da yapacak Fenerbahçe, 20 Temmuz Pazar günü İstanbul'a dönecek.

07.07.2008


 

Kura sistemi yağlı güreşe heyecan getirdi

EDİRNE Valisi Mustafa Büyük, yağlı güreşlerde değişen kuralların, güreşlere heyecan getirdiğini söyledi. Büyük, yaptığı açıklamada, güreşlerde yapılan kural değişikliklerinin amacına ulaştığını söyledi.

Özellikle başaltı pehlivanlarının güreşlerinin zevkle izlendiğini ifade eden Büyük, ''Yağlı güreşlerde değişen kurallar, güreşlere heyecan getirdi. Bu nedenle güreşler çok uzun sürmüyor. Pehlivanlar kura sistemine kalmamak için rakibini en kısa zamanda yenmek istiyor. Bu da güreşlere olan ilgiyi arttırıyor'' dedi. Kırkpınar'ın ulusal bir festivale dönüştürmek istediklerini belirten Büyük, serhat şehri Edirne'nin güreşleriyle tüm dünyada tanınacağını belirtti.

07.07.2008


 

Hasan Doğan..

Tatil için gittiği Muğla'nın Bodrum ilçesinde geçirdiği kalp krizi sonucu vefat eden Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan, dürüst ve uzlaştırıcı kişiliğiyle daima sevgi ve saygıyla hatırlanacak. 14 Şubat 2008'de başkanlık görevine seçilmesiyle birlikte Türk futbolundaki karmaşayı sona erdirerek, federasyona huzur getirdi. Güven veren kişiliği ile her kesime kendisini sevdirdi. Onun döneminde tribünlerdeki kötü tezahüratlar bile bıçak gibi kesildi. Türkiye çok geç kazandığı önemli bir spor adamını maalesef çok erken kaybetti. Kısa dönemde Türk sporuna son derece önemli katkılarda bulundu, spor camiasını bir araya getirmeyi başardı ve Avrupa Futbol Şampiyonası'nda milli takımımızın başarısında büyük emeği geçti. Başkan Hasan Doğan'ın aramızdan ayrılışının derin üzüntüsünü basın olarak bizler de yaşıyoruz. Yeni Asya Spor Servisi olarak merhuma Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve spor camiasına başsağlığı dileriz.

EROL DOYURAN

07.07.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Gezi Eki Pdf

Bütün haberler

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır