"Gerçekten" haber verir 13 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

ÖSS’de 6 birinci, 25 bin sıfırcı

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan’ın açıkladığı ÖSS sonuçlarına göre, tüm puan türlerinde toplam 6 aday birinci oldu. Sınavı geçerli sayılan adaylardan 1 milyon 478 bin 881’inin ÖSS puanı hesaplanırken 25 bin 652 adayın ise ÖSS puanları hesaplanamadı.


SORUMLU HÜKÜMET VE YÖK

Uygulanan eğitim politikalarının eşitsizlik üzerine kurulu olduğunu ve eğitim sistemini çökerttiğini belirten Bağımsız Eğitimciler Sendikası Başkanı G

Ormanlar cayır cayır

Havaların ısınmasıyla birlikte pek çok yerde görülen orman yangınlarına dün de Antalya’nın Kaş ilçesi Kalkan beldesi eklendi. Patara Özel Çevre Koruma


  İran-AB diyaloguna Vatikan desteği

Vatikan’ın, İran ile AB arasında nükleer enerji konularındaki müzakereleri desteklediği bildirildi. Vatikan Başbakanı Kardinal Tarciso Bertone, sorunun barışçı yollarla çözümü için üzerine düşeni yapacaklarını söyledi.


  Boğaz’da yine tanker kazası

Karadeniz'e giden “Singapur” bandıralı, “Aral Sea” adlı boş tanker, Sarıyer açıklarında dümen arızası yaptı. Arıza yüzünden bir süre sürüklenen tanker, durdurulamayınca kıyıya doğru yönelerek Pazarbaşı Parkına çarptı.


  Bu şadırvanda abdest almak yasak

Bursa Ulu Camii'nin içinde bulunan şadırvanlarda artık abdest alınmayacak. Uygulama ile, ıslak ayaklarla halılara basılmasından dolayı yaşanan koku ve kirliliğin önüne geçilebilmesi hedefleniyor.


  Ekmekte gramaj yükseldi, israf arttı

GIDA krizi dünyayı tehdit ediyor ancak ekmek israfının önüne geçilemiyor. Her gün Türkiye’de 6 milyon adet, Kocaeli’nde de 200 bin adet ekmek çöpe gidiyor.


  ‘Fransa’dan âdil bir tutum bekliyoruz’

“AKDENİZ İçin Birlik” zirvesine katılmak üzere Paris’te bulunan Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Fransa Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner ile görüştü.


  “Ergenekon” tutuklusu İstanbul’a nakledildi

“ERGENEKON” soruşturması kapsamında tutuklanan ve epilepsi ile siroz rahatsızlığı olduğu belirtilen Ayşe Asuman Özdemir, tutuklu bulunduğu cezaevinden Bakırköy Kadın ve Çocuk Tutukevine nakledildi.


  Kastamonu’da trafik kazası: 3 ölü 2 yaralı

KASTAMONU'NUN Tosya ilçesinde otomobil traktöre arkadan çarptı. Kazada, 3 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.


  Bitlisliler terörle anılmak istemiyor

İSTANBUL'DA ABD Başkonsolosluğu’na yapılan saldırının ardından bir gazetede, “Bitlislinin intikamı” şeklinde haberin yayınlanması Bitlislilerden büyük tepki gördü.


  Hava sıcaklıkları 3-5 derece artacak

HAVA sıcaklıklarının Türkiye’nin batı kesimlerinden başlayarak tüm yurtta 3-5 derece artacağı bildirildi.


  “Taraf’ın tarafındayız”

BİR GRUP aktivist, darbe iddalarını gündeme taşıdığı gerekçesiyle bazı kesimlerce eleştirilen Taraf gazetesine destek çıktı.


  ‘Biraraya gelme vakti geldi’

KOCAELİ İnanç Özgürlüğü Platformu, İzmit Sabri Yalım Parkı İnsan Hakları anıtı önünde 169. haftasına giren “Başörtüsüne Özgürlük” eylemini gerçekleştirdi.


  BAYKAL, YİNE ‘DİN DERSİ’ VERDİ

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, Trabzon’da yaptığı konuşmada yine ‘din dersi’ verdi.


  Şırnak’ta çatışma: 1 şehit

ŞIRNAK'TA teröristlerle çıkan çatışmada bir er şehit oldu. Terör örgütü PKK’ya yönelik düzenlenen operasyonlarda, teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan er Taha Köroğlu için 23. Jandarma Tümen Komutanlığında tören düzenlendi.


  Kuş, uçağa çarpınca uçuş 7,5 saat gecikti

ATLASJET'İN, Uşak’tan İstanbul’a gelip Siirt’e gidecek uçağının burnuna kuş çarpınca, Siirt uçuşu 7 saat 20 dakika rötarla gerçekleştirildi.


  Avrupa’dan PKK’ya kıskaç

İSVİÇRE ve Almanya terör örgütü yandaşlarının, örgütün propagandasına yönelik çalışmalarının yakın takibe aldığı bildirildi.


  İstanbul’da su kesintisi

İSTANBUL'DA 14-15 Temmuz günlerinde bazı semtlere su verilemeyecek.


  Polis katilleri, cenaze namazı kılınmadan defnedildi

ABD’NİN İstanbul Başkonsolosluğu önünde 3 polis memurunu şehit eden ve çıkan çatışmada ölen, El Kaide militanları olduğu iddia edilen Bülent Çınar ve Erkan Kargın, cenaze namazı kılınmadan defnedildi. Defin sırasında imamın da olmaması dikkat çekti.


  Erzurum’da hafif şiddette deprem

ERZURUM'DA 4.0 büyüklüğünde hafif şiddette bir sarsıntı kaydedildi.


  Bin 500 bitki türü tehdit altında

ONDOKUZ Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Nazmi Polat, küresel ısınmanın tabii hayatı tehdit ettiğini, böyle devam etmesi halinde de gelecek 10 yıl içinde bin 500’e yakın bitki türünün tehdit altına gireceğini söyledi.


  Başarımı okuluma ve düzenli çalışmaya borçluyum

ORTA Öğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (OKS) Türkiye birincisi İhlas Koleji öğrencisi Mustafa Düremez, başarısını düzenli çalışmaya ve okuluna borçlu olduğunu söyledi.


  Asfa’dan OKS’de büyük başarı

OKS'DE 100 sorunun 99’unu doğru cevaplayan İstanbul Özel Asfa Halil Necati İlköğretim Okulu öğrencisi Cem Yıldız, mutluluğunu ailesi ve öğretmenleri ile paylaştı.


  Ünlü kalp cerrahı DeBakey 99 yaşında öldü

Aralarında 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın da bulunduğu birçok dünya liderinin doktoru olan Amerikalı kalp cerrahı Prof. Dr. Michael DeBakey, 99 yaşında öldü.


  Tokat Kebabı’na ilgi artıyor

Tokat yöresinin taze sebzeleriyle yapılan Tokat Kebabı, yöre halkının yanı sıra başka illerde yaşayan vatandaşlardan da talep görüyor.


  Gebe inek ödüllü yarışma

Sivas Tarım Müdürlüğünce düzenlenen ‘’Çiftçiler Yarışıyor’’ adlı bilgi yarışmasında birinci olan çiftçi ‘’gebe inek’’ ile ödüllendirildi.



 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır | Site yöneticisi | Editör