"Gerçekten" haber verir 15 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Neden bu kadar uzadı?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, iddianamenin hazırlanmasının bu kadar uzun sürmesini, “soruşturmanın çok kapsamlı olması ve şüpheli sayısının fazlalığı, teknik ve fizikî takipler ve aramalarda elde edilen yüz binlerce sayfa belge ve dokümanların yeni operasyonları gerektirmesi, bunların incelenmesi ve tasnifi, elde edilen belgelerle ilgili olarak yazışma yapılan kurumlardan cevapların beklenmesi” gibi sebeplerle açıkladı.


DANIŞTAY SALDIRISI DA VAR

Ergenekon iddianamesinde 48 tutuklu, 38 tutuksuz toplam 86 şüpheliye yöneltilen suçlamalar: silâhlı terör örgütü kurmak ve yönetmek; terör örgütüne üy

Şimdi sıra mahkemede

Başsavcı Engin, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesine sevk edilen 2 bin 455 sayfalık iddianamenin 15 günlük yasal inceleme süresi olduğunu belirterek, ma


  Askerî savcı belge istedi

Ergenekon iddianamesinin açıklanmasından sonra Genelkurmay Askerî Savcılığının harekete geçerek, tutuklu sanıklar Emekli Orgeneral Şener Eruygur ve Emekli Orgeneral Hurşit Tolon'la ilgili belgeleri İstanbul Cumhuriyet Savcılığından talep ettiği bildirildi.


  Üç tersaneye kilit vuruldu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müfettişlerinin tesbitleri sonucu, Tuzla Tersaneler Bölgesinde faaliyet gösteren, işçi ölümleriyle gündeme gelen üç tersane eksikliklerini giderene kadar kapatıldı. Müfettişler söz konusu tersanelerde, “tesis ve tertiplerinde, çalışma yöntem ve şekillerinde, makine ve cihazlarında işçilerin hayatı için tehlikeli hususlar” tesbit ettiler.


  301’den 3 ayda 32 mahkûmiyet

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, TCK’nın 301. maddesiyle ilgili 2008 yılının ilk üç ayında sonuçlandırılan 103 dâvâda, 32 kişi hakkında mahkûmiyet, 74 kişi hakkında ise beraat kararı verildiğini bildirdi.


  Aşırı yüklü minibüs devrildi: 3 ölü 30 yaralı

Malatya’da tarım işçilerini taşıyan minibüsün devrilmesi sonucu yaralananların sayısının 30 olduğu, kazada ölen 3 çocuk ile yaralıların kimliklerinin belirlendiği bildirildi.


  112 sapıkları kara listede

ACİL Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Merkezi (ASKOM) Başkanı Dr. Mehmet Akif Güleç, 112 Acil servis hattını sürekli arayarak meşgul edenlere yönelik ‘’kara liste’’ oluşturduklarını bildirdi.


  Klimalar elektrik tüketimini arttırıyor

KLİMA kullanımının yaygınlaşması sonucu enerji sarfiyatının artması ve kuraklığa bağlı olarak barajlarda enerji üretimi azalması Türkiye’yi elektrik kesintilerine doğru götürüyor.


  Şırnak’ta çatışma: 2 şehit daha

ŞIRNAK'IN Silopi ilçesi kırsalında terör örgütü PKK mensupları ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 1 astsubay ile 1 asker şehit oldu.


  Devlet, şehitlerine de gazilerine de sahip çıkar

İSTANBUL Valisi Muammer Güler, ‘’Türkiye Cumhuriyeti devleti güçlü bir devlettir, şehitlerine de gazilerine de sahip çıkar’’ dedi.


  Sınırda mayın temizliği sürüyor

MARDİN'İN Nusaybin ilçesinin sınır kesiminde, Suriye’ye açılacak sınır kapısı için mayın temizleme çalışmaları sürüyor.


  “Genelkurmay Başkanı orduyu hizaya sokmalı”

ADALETİ Savunanlar Derneği (ASDER) Genel Başkanı emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi, Genelkurmay Başkanlarının birinci görevinin, milleti değil, orduyu hizaya sokmak olduğunu söyledi.


  Bozdağ: Hükümetin müdahalesi yok

ERGENEKON iddianamesini siyasi partiler farklı değerlendirdi.


  Abdüllatif Şener: Başarının ölçüsü oy değil

YENİ bir siyasi oluşum içinde olduğunu açıklayan eski Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, “Sorunların çözümüne ne kadar katkı sağlarsam kendimi o kadar başarılı göreceğim.Başarının ölçüsü oy potansiyeli değildir” dedi.


  Gül, Türmen ile yemekte bir araya geldi

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) eski hakimi, emekli büyükelçi Rıza Türmen ile öğle yemeğinde bir araya geldi.


  DP Gediz İlçe Başkanlığına Tüysüz seçildi

DEMOKRAT Parti (DP) Gediz İlçe Başkanlığına Hüseyin Tüysüz seçildi. DP Gediz İlçe Kongresi, Halk Eğitim Merkezi Salonu’unda partililerin yoğun katılımıyla yapıldı.


  Adana’da çocuklar yüzme öğreniyor, analar ağlamıyor

Adana Büyükşehir ve merkez ilçe Seyhan Belediyesi tarafından oluşturulan yüzme havuzlarının, kentte yaz aylarında meydana gelen boğulma olaylarını büyük ölçüde azalttığı belirtildi.


  Cezaevinden aşçı olarak çıkıyorlar

Osmaniye C Tipi Ceza İnfaz Kurumunda, tutuklu ve hükümlülere yönelik düzenlenen ‘’aşçılık’’ kurslarıyla, mahkûmlar cezaevinden meslek sahibi olarak çıkıyor.


  28 bin ağaç kesilecek

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğünün (TİGEM) Dalaman’daki işletmesinde 28 bin 50 okaliptüs ağacının kesilerek elde edilecek alanın tarım arazisi olarak kullanılacağı bildirildi.


  Geyve’deki orman yangını kontrol altına alındı

Sakarya’nın Geyve ilçesine bağlı Halidiye köyünde çıkan orman yangınının kontrol altına alındığı bildirildi.


  Güzelhisar suyu şehir şebekesine verilecek

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Petkim Güzelhisar Barajı’ndan getirilecek 4,5 milyon metreküp suyun yarından (bugün) itibaren şehir şebekesine verileceği bildirildi.


  Küresel ısınma, çim keyfini de bozdu

Uzmanlar, özellikle yaz aylarında her gün sulanması gereken çim yerine, yaz kış yeşil kalabilen ve haftada iki kez sulamanın yeterli olabildiği cezayir menekşesi, dam koruğu gibi alternatif yer örtücü bitkilerin kullanılabileceğini belirtiyor.


  Gençler Babil Kulesi’ni yeniden inşa edecek

Türkiye Gençlik Federasyonuna bağlı Türkiye Gençlik Birliği Derneği üyesi gençler, geliştirdikleri ‘’Babil’i Yeniden İnşa Ediyoruz’’ projesiyle Türkiye’deki İngilizce eğitimini geliştirmeyi amaçlıyor.


  Yaban keçileri köylere iniyor

Mersin’de nesli tehlike altında iken koruma altına alınan dağ keçileri, sayıları arttığı için köylere kadar inmeye başladı.


  Mutluluk seviyesi sabit

Evlenmek ya da çocuk sahibi olmak insanı aşırı mutlu kılarken eşin kaybı ya da boşanmak insanı çok mutsuz kılabiliyor.



 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır | Site yöneticisi | Editör