"Gerçekten" haber verir 18 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

PKK’nın askerî kanat sorumlusu ağır yaralandı

Irak’ın kuzey kesimine düzenlenen son hava harekâtında terör örgütünün sözde silâhlı kanadı sorumlusu Suriye uyruklu Behoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin’in ağır yaralandığı bildirildi.


Yağmura rağmen barajlardaki doluluk oranı azaldı

İstanbul’da etkili olan sağanak yağmura rağmen, şehrin su ihtiyacını karşılayan barajlardaki doluluk oranı yüzde 29,71’e düştü.

Tuzla raporu hazır

Tuzla tersanelerindeki işçi ölümlerinin araştırılması amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu, taslak raporunu hazırladı. Taslak raporun öneriler


  Atalay: Türkiye, faili meçhuller ülkesi değil

İÇİŞLERİ Bakanı Beşir Atalay, Türkiye artık faili meçhulleri olan bir ülke olmadığı ifade ederek, “faili bulunamamış suç türü neredeyse yok” dedi.


  İstanbul'un yeni ilçelerinin ilk yöneticileri atandı

İSTANBUL'UN yeni ilçeleri Ataşehir, Başakşehir, Çekmeköy, Beylikdüzü, Esenyurt, Sancaktepe, Arnavutköy ve Sultangazi’nin ilk yöneticileri atandı.


  “Ekmek mi, hürriyet mi?”

DEMOKRAT Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, “ekmek mi hürriyet mi” sorusunun cevabını ilginç bir yöntemle anlattı.


  “Ergenekon” sulandırılmasın

Hukukçular Birliği Vakfı Başkanı Avukat Sinan Kılıçkaya, “Ergenekon” iddianamesinin mahkemeye sunulması ile birlikte yoğun bir şekilde kamuoyunda soruşturmayı ve dâvâyı hafifletme, sulandırma kampanyası açıldığını belirterek, yazılı ve görsel medya kuruluşlarının sulandırma kampanyasına alet olmaması konusunda uyardı.


  Bakan Yıldırım hakkındaki gensoru önergesi TBMM’de

CHP, Adana’dan Irak’a Türk işçilerini taşırken 9 Ocak 2007 tarihinde Bağdat’ta düşen uçağın, ‘’malî mesuliyet sigortası olmadan Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde iniş ve kalkış yapmasına izin verdiği, rüşvet aldığı iddia edilen yöneticileri himaye ederek sağlıklı soruşturma yürütülmesini engellediği’’ iddiasıyla Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım hakkında hazırladığı gensoru önergesini, TBMM Başkanlığına sundu.


  Polisi de gözetleyen var

EMNİYET Genel Müdür Yardımcısı ve Trafik Hizmetleri Daire Başkanı Celal Uzunkaya, ülke genelinde 55 polis başmüfettişinin değişik illerde trafik polislerini ve sürücüleri denetlediğini bildirdi.


  “Gönül Köprüsü” gönülleri fethetti

MİLLÎ Eğitim Bakanlığı ve Turkcell işbirliğiyle gerçekleştirilen ‘’Gönül Köprüsü’ projesi kapsamında Muş’tan Trabzon’a gelen öğrencilerden bazıları ilk kez denizi görmenin, balıkla tanışmanın mutluluğunu yaşarken, arkadaşlarına bıraktıkları mektuplarda ise kentten ayrılmanın verdiği hüzün ve kurdukları dostluklara yer verdi.


  Gülnar’da yaralar sarılıyor

Mersin Gülnar’da, Çanakçı mevkiindeki makilik alanda çıkan orman yangını 11 hektarlık alana yayılarak çok sayıda hayvanı telef etmiş, iki vatandaşımızın hayatına, 40 vatandaşımızın ise yaralanmasına sebep olmuştu.


  Muğla'daki orman yangınları kontrol altına alındı

BODRUM'UN Kuyucak mevkiindeki orman yangının söndürüldüğü, Mumcular beldesindeki yangını söndürme çalışmalarının devam ettiği bildirildi.


  Gelibolu'nun tarihî takaları maketlerde

ÇANAKKALE'NİN Gelibolu ilçesinde emekli öğretmen İsmail Hakkı Uygun (57), 1950’li yıllara kadar Gelibolu Limanı’nda bulunan tarihî teknelerin maketlerini yaparak bir dönemi canlandırmaya çalışıyor.


  İhlas Koleji'nden başarılı öğrencilere eğitim bursu

2007 ve 2008 yılları OKS ve Özel Okullar sınavlarında Türkiye birincilerini çıkaran İhlas Koleji, sınavlarda başarı gösteren öğrencileri bursla ödüllendiriyor.


  Otomatik geçiş kuyruk çilesini bitirdi

Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolunda, özellikle hafta sonu tatilciler sebebiyle Adana ve Mersin çıkışlarında yaşanan ve bazen kilometrelerce uzayan kuyrukların, bu yıl oluşmadığı bildirildi.


  Yol çalışması sırasında mağara bulundu

MALATYA'NIN Akçadağ ilçesinde, Karayolları 8. Bölge Müdürlüğünün yaptığı bölünmüş yol çalışmaları sırasında Antalya’daki Damlataş Mağarası’na benzediği bildirilen mağara bulundu.


  TCDD’de yenileme atağı

TÜRKİYE Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü (TCDD), 2008 sonuna kadar 390 kilometre demiryolunu yenileyecek ve 5863 rayı değiştirecek.


  Fabrika temelinde tarihî mezar bulundu

OSMANİYE'NİN Bahçe ilçesinde bir fabrika için yapılan kazı çalışmalarında 3 oda mezar bulundu. Bölge, sit alanı ilân edildi.


  Sürücü adaylarına sağlık raporu kolaylığı

SÜRÜCÜ adaylarının genel sağlık muayenelerinin ardından verilen raporlarda hekimin kaşe ve imzasının bulunması yeterli sayılacak.


  Kuşların nesli tehdit altında

Dünyada oran olarak en çok tehdit altında bulunan canlı grupların başında kuşların geldiği bildirildi.


  ‘Hıristiyanlık kanlı geçmişiyle yüzleşmeli’

İngiltere’deki Anglikan Kilisesi’nin ruhani lideri Canterbury Başpiskoposu Dr. Rowan Williams, şaşırtan açıklamalarını sürdüyor. “Müslümanlar kendi şeriatını uygularsa, bunun ülkede sosyal uyuma faydası olur” sözleriyle gündeme oturan Başpiskopos, bu kez “Hıristiyanlık kanlı geçmişiyle yüzleşmeli” diye konuştu.


  Gençlerin tercihi fast food

Hacettepe Üniversitesi (HÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Perihan Arslan, ‘’Yapılan araştırmalar, hafta sonları gençlerin yüzde 70’inin alış veriş merkezlerindeki fast food gıdalarla beslendiğini ortaya koyuyor’’ dedi.


  Phoenix, Mars’tan buz numunesi topladı

NASA’nın Mars’ta bilimsel araştırmalarını sürdüren Phoenix uzay aracı, Kızıl Gezegen’in yüzey tabakasının altındaki kaya gibi sert buz katmanını başarıyla delerek, robot kol kepçesiyle buz ve donmuş toprak numunesi topladı.


  Ağrı Dağı’nın belgeseli çekimleri sürüyor

Iğdır Valisi Saffet Karahisarlı, Ağrı Dağı ile ilgili belgesel çekimlerinin sürdüğünü bildirdi.


  Dizüstü bilgisayarlarda 3G yaygınlaşıyor

Dünyanın önde gelen iletişim şirketlerinden Vodafone, IBM ile yaptığı anlaşma doğrultusunda şirketin Lenovo serisi bilgisayarlarına 3G (Üçüncü nesil) iletişim bağlantısı koyacak.



 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır | Site yöneticisi | Editör