"Gerçekten" haber verir 18 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Cârî açık 80 kat arttı

Adana Ticaret Odası Başkanı Şaban Baş, ülke ekonomisindeki temel sorunların, 2002’de 626 milyon dolar olan cârî açığın, 2008’de yaklaşık 80 kat artarak 51 milyar dolara ulaşmasından kaynaklandığını belirterek, âcilen önlem alınması gerektiğini söyledi.


Helâl gıda pazar 2.1 trilyon $

Araştırmalara göre dünyada helâl ürünlere ilgi duyan tüketici sayısı 2 milyarı aşarken bu artan talep neticesinde yıllık 2.1 trilyon dolarlık bir paza

Esnaf mercek altında

“Sanayi Stratejisi ve Envanter’’ çalışmasını sürdüren Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, şimdi de ‘’Esnaf Stratejisi”ni hazırlıyor. Esnaf dendiğinde ilk akl


  Satılan her 3 otomobilden 2’si ithal

TÜRKİYE'NİN en çok ihracat gerçekleştiren sektörü otomotiv olurken, iç pazardaki hakimiyet ise ithal otomobillerin elinde bulunuyor.


  Nükleer santral ihalesi için 8 firma şartname aldı

MERSİNAKARSU'DA kurulması planlanan Türkiye’nin ilk nükleer santral inşaatı için Mart ayında açılan yarışma çerçevesinde, önceki gün itibariyle 8 firmanın şartname aldığı bildirildi.


  TİSK: Elektrikte otomatik zam yapılmasın

İŞ dünyası elektrik fiyatlarına yapılan zamla otomatik fiyatlandırma sisteminin tekrar değerlendirilmesini istedi.


  Borçluların KEY alacakları haczedilecek

DEVLET Bakanı Mehmet Şimşek, Konut Edindirme Yardımı (KEY) ödemelerine ilişkin sürecin tasarı yasalaştıktan hemen sonra başlatılacağını açıkladı.


  50 milyar dolar dış borç risk oluşturuyor

BÜYÜK bölümü bankalar ve şirketler olmak üzere özel sektöre ait olan Türkiye’nin kısa vadeli dış borç stoku, Ocak-Mayıs döneminde 7.3 milyar dolar büyüyerek 49.1 dolara ulaştı.


  OECD: Yapısal reformları ve malî disiplini sürdürün

EKONOMİK İşbirliği ve Kalkınma Örgütü OECD, başarılı bir geçiş sürecinde bulunan Türkiye’nin, malî istikrar ve ekonomik büyümeyi devam ettirebilmesi için yapısal reformlar ve kamu maliye politikasındaki disiplini sürdürmesi gerektiğini açıkladı.


  SGK, kayıtdışıyla mücadeleye başladı

SOSYAL Güvenlik Kurumu (SGK), kayıtdışılıkla mücadele kapsamında, turizm bölgelerinde tatil köyü, otel, restoran ve turistik olanların da aralarında bulunduğu işletmelerde denetimlere başladı.


  Kayıtlı işçilerin yarıdan fazlası sendikalı

TÜRKİYE'DE kayıtlı 5 milyon 414 bin 423 işçinin yüzde 58,72’si sendikalara üye bulunuyor.



 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır | Site yöneticisi | Editör