"Gerçekten" haber verir 22 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Korkutan yangın

İzmir’in Menderes ilçesi Dereköy mevkiindeki ormanlık alanda çıkan ve hızla büyüyen yangın endişeye sebep oldu. Önceki gün akşam saatlerinde başlayan yangın rüzgârın da etkisiyle Seferihisar yönüne ilerledi. Büyüyen yangın sebebiyle Şaşal köyü ve iki mahalle tahliye edildi. Söndürme çalışmalarına 6 helikopter ve 5 uçakla devam edilen yangın için İstanbul’dan da bir amfibi uçak gönderildi.


Anayasa Mahkemesi gün belirliyor

Raportörün raporunu ince-leyen Anayasa Mahkemesi heyeti, bugün yapacağı gündem toplantısının ardından AKP hakkında açılan kapatma dâvâsı için gün beli

Bilgi geldiğini hatırlamıyorum

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesiyle ilgili Trabzon 2. Sulh Ceza Mahkemesinin isteği ile dönemin Trabzon İl Jandarma Komut


  Hollanda mahallelerinde Mesnevî tanıtım turu

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği Hollanda Başkanı Veyis Güngör, 2010 yılına kadar uzatılan Hollanda Mevlânâ faaliyetleri kapsamında, talep doğrultusunda Hollanda’nın mahallelerinde Mevlânâ’nın ünlü eseri Mesnevî’yi anlatacaklarını söyledi.


  Engelleri AB ile aşacaklar

ROMANYA'NIN koordinatörlüğünde ‘’Engellilere İş Bulma Yollarını Öğretme’’ projesi kapsamında, engellilere, halı dokuma, deri işleme, ahşap boyama ve rölev gibi el işlerinin yanı sıra güzel ifade, diksiyon, iş arama yolları ve işe başvururken dikkat edilmesi gereken konularda eğitim veriliyor.


  Havacılığa taze kan

ULAŞTIRMA Bakanlığına bağlı Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru, Türkiye’nin pilot istihdamında kendine yeter noktaya geldiğini belirterek, 2007’de Türkiye’deki uçuş okullarından mezun olduktan sonra lisans alan pilotlardan 300’ünün işe yerleştiğini söyledi.


  Ürküten ishal salgını

MANİSA'NIN Kırkağaç ilçesinde ishal ve kusma şikayetiyle hastaneye başvuranların sayısı 800’e ulaştı.


  Eğitim ve teknoloji müzesi açılacak

ÇORUM’DA, Eğitim ve Teknoloji Müzesi olarak düzenlenecek eski İstiklal İlköğretim Okulunda restorasyon çalışmalarına başlandı.


  ‘Köye dönüş’ için 68 milyon YTL harcandı

TERÖR sebebiyle yaşadığı yerden ayrılan 386 bin 360 kişiden 151 bin 469’u geri döndü. Boşalan 945 köyün altyapısı için şimdiye kadar 68 milyon 283 bin YTL harcandı.


  Hristofyas, Erdoğan’ın ziyaretinden rahatsız oldu

KIBRIS Rum kesimi lideri Dimitris Hristofyas, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın KKTC ziyaretini eleştirerek, bu ziyaretin ve Erdoğan’ın açıklamalarının Kıbrıs sorununun çözümüne katkı yapmayacağını savundu.


  Dişli: Kapatılma durumunda B ve C planlarımız var

AKP Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli, ‘’Kapatılma durumunda B ve C planları var ama bunlar ihtiyaç duyulduğu zaman devreye sokulacak. Aksi halde bir plan olarak kalacak şeylerdir’’ dedi.


  4 yılda 2.3 milyon hektar alan ağaçlandırılacak

ÇEVRE ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, 2012 yılına kadar 2 milyon 300 bin hektar sahada ağaçlandırma, erozyon kontrolü ve rehabilitasyon çalışması yapılmasının planlandığını belirterek, ‘’Bir hektar alanın ağaçlandırma maliyeti, 3 yıllık bakım giderleri de dahil 2 bin YTL’’ dedi.


  Afganistan’da kaçırılan mühendisler Türkiye'de

AFGANİSTAN’DA kaçırılan ve bu sabah serbest bırakılan Türk mühendisler, özel uçakla Türkiye’ye getirildi.


  “70 Milyon Adım” bu kez Ankara’da yürüyecek

İLKİ İstanbul’da düzenlenen ve topumun her kesiminden binlerce kişinin katıldığı “Darbeye Karşı 70 Milyon Adım” yürüyüşünün ikincisi 26 Temmuz’da Ankara’da gerçekleştirilecek.


  DP, yurt çapında anket yaptırıyor

DEMOKRAT Parti (DP) kamuoyu araştırmalarından aldığı olumsuz sonuçlar üzerine kendisi bütün illerde geniş bir anket çalışması başlattı.


  YÖK, adayları belirliyor

YÜKSEKÖĞRETİM Kurulu (YÖK) Genel Kurulu, 21 üniversitenin rektör adaylarını belirlemek üzere toplandı.


  TMYK, bugün toplanacak

TERÖRLE Mücadele Yüksek Kurulu bugün toplanacak.


  Ankara ve İstanbul’un içme suyu Meclis gündeminde

CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a, Ankara ve İstanbul’un içme suyundaki arsenik oranını sordu.


  Antalya'ya hava yoluyla 4,5 milyon turist geldi

ANTALYA'YA yıl başından bu yana hava yoluyla gelen turist sayısı 4,5 milyonu geçti. Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Antalya Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, 18-20 Temmuzda Antalya Havalimanı Dış Hatlar Terminali’ne 1702 uçak iniş ve kalkış yaptı.


  TBMM, Yıldırım hakkındaki gensoruyu görüşecek

CHP'NİN, Türk işçilerini taşırken 9 Ocak 2007 tarihinde Bağdat’ta düşen uçakla ilgili Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım hakkında verdiği gensoru önergesi, TBMM Genel Kurulunda ele alınacak.


  DTP kongresine soruşturmA

ANKARA Cumhuriyet Başsavcılığı, önceki gün yapılan Demokratik Toplum Partisi (DTP) 2. Olağan Kongresi’nde, bazı parti yöneticilerinin yaptıkları konuşmalar ve atılan sloganlarla ilgili soruşturma başlattı.


  Alman Yeşillerden PKK’ya tepki

ALMAN Yeşiller Partisinin Meclis Grubu Başkan Vekili Jürgen Trittin, Türkiye’de Alman dağcıları kaçıran teröristlerin eylemini sert dille eleştirerek, terör örgütü PKK’nın Türkiye’de yaşayan Kürtlerin çıkarlarına zarar verdiğini belirtti.


  Korku havası estirmeden ‘kene eğitimi’ verilmeli

KARADENİZ Teknik Üniversitesi (KTÜ) Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şağdan Başkaya, dünyada bilinen 850 kene türünden ülkemizde yaşadığı bilinen 32 tür bulunduğunu belirterek,"Ülkemiz karantinaya alınacak bir yer olarak tanıtılmamalıdır. Ülkede büyük bir korku havası estirilmeden, bu konuda ilkokul seviyesinden başlanarak ciddî ve sürekli eğitim verilmeye başlanmalıdır" dedi.


  Tatbikat gerçeği aratmadı

ŞANLIURFA'DA aralarında İl Sivil Savunma Müdürlüğü, Belediye, Emniyet Müdürlüğü ve Sağlık İl Müdürlüğüne bağlı Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi’nin (UMKE) bulunduğu deprem tatbikatı yapıldı.


  Yollar yine kangölüne döndü

AMASYA'NIN Merzifon ilçesindeki kazada 5 kişi öldü, 5 kişi yaralandı. yaralılar Merzifon Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.


  Yerli turist Kapadokya’yı keşfetti

NEVŞEHİR Valisi Mehmet Asım Hacımustafaoğlu, Kapadokya’da yabancı ve yerli turist sayısının bugüne kadar hep yarı yarıya olduğunu, bu yıl ise yerli turist sayısının arttığını belirterek, ‘’Bunun nedeni, Kapadokya’nın Türkler tarafından son yıllarda keşfedilmiş olmasıdır’’ dedi.


  Orta Toroslar ardıçla buluşacak

ADANA'NIN Saimbeyli ilçesinde, suni yolla toksinlenmesi sağlanarak tüplerde elde edilen ardıç fidanlarının, toprakla buluşmaya hazır hale geldiği bildirildi.


  Güneşe çıkmamak da zararlı

YENİ bir araştırmanın sonucuna göre, deri kanserine yakalanma korkusu yüzünden güneşe hiç çıkılmaması kemiklere zarar verebilir.


  70 metrelik obruktan kar çıkarıyorlar

Antalya’nın Akseki ilçesine bağlı 2 bin 400 rakımlı Çimi Yaylası’na giden vatandaşlar, Kuyu mevkiindeki yaklaşık 70 metrelik obruktan kar çıkararak, bununla yiyeceklerini sıcaktan koruyorlar.


  16 yıllık kan dâvâsında mutlu son

Muş’un Korkut ilçesinde iki aile arasında 16 yıldır devam eden kan dâvâsı, ailelerin Bitlis’in Güroymak ilçesinde bir araya geldiği barış toplantısında sonlandırıldı.


  Ucuza masaüstü PC rekabeti

MSI, ucuz ve ultra taşınabilir dizüstü modeli Wind’in ardından şimdi de masaüstü bilgisayarlarla ASUS’un açtığı yolda ilerliyor.



 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır