"Gerçekten" haber verir 28 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

İmamların maaşı Türkiye’den

İHH tarafından yayınlanan İnsanî Yardım dergisinde yer alan habere göre İHH’nın Bosna’daki en önemli çalışmalarından biri, savaş döneminde gösterdiği mukavemet sebebiyle Bosna’nın Çanakkale’si olarak görülen Gorajde’de, Çayniçe, Foça, Rogatitsa, Rudo, Vişegrad ve Zepa bölgelerinde bulunan imamların maaşlarının ödenmesinin üstlenilmesi oldu.

İHH İnsanî Yardım Vakfı, Bosna’daki kültürel yozlaşmanın önüne geçmek için maddî yetersizlikler sebebiyle imamı olmayan 6 camiye yardım elini uzattı. İHH, Doğu Bosna’da bulunan Çayniçe, Foca, Rogatica, Rudo, Visegrad ve Zepa bölgesinde altı camide görev alacak olan imamların maaşını karşılamayı üstlendi. Aylık olarak 500 Euro ödenecek olan altı imama bir sene içerisinde 36 bin Euro ödenmiş olacak. Ayrıca derneğin internet sitesinde yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Doğu Bosna ve özellikle Gorajde, Bosna’nın en fakir bölgelerinden. Halkın ve İslâm Birliği Meclisleri’nin maddî imkânsızlıkları sebebiyle imamların maaşları verilemiyordu. Altı caminin imamsız kalması, Sırpların da bulunduğu bu bölgelerde kültürel asimilasyonu da beraberinde getiriyor. Çünkü bu bölgelerdeki camiler, dinî ve millî değerlerin yaşatıldığı mekânlar olarak önemli bir boşluğu dolduruyor. Çocuklar temel dinî bilgilerini camilerdeki Kur’ân kurslarında öğreniyor. Bu bölgedeki camilerin imam boşluğunun tamamlanmasıyla fakir halkın yaşadığı önemli bir sıkıntı daha giderilmiş olacak. Ayrıca olası kültürel yozlaşmanın da önüne geçilecek.”

KARA KIT'AYA İKİ MESCİT

Öte yandan İHH Afrika’ya iki mescit inşa ettiriyor. İHH İnsanî Yardım Vakfı Somali ve Burkina Faso’da birer mescit inşa ettirdi. Afrika’nın fakir ülkeleri Somali ve Burkina Faso’da iki mescit hizmete girdi. Somali’deki Hz. Muhammed Mescidi’nden 1500 kişi, Burkina Faso’daki Sümer Mescidi’nden ise 2 bin 300 kişi istifade edecek.

SOMALİ’YE, HZ. MUHAMMED MESCİDİ

Uzun süredir süren iç savaş sebebiyle ibadethanelerin zarar gördüğü Somali’de, Müslüman halkın namaz kılabileceği mescit sayısı oldukça sınırlı durumda. Somalili Müslüman halkın ibadethane taleplerini karşılamaya çalışan İHH, Somali’nin Orta Şabella bölgesinde bir mescit inşa ettirdi. 140 metrekarelik alan üzerine bina edilen Hz. Muhammed Mescidi’nde aynı anda 300 kişi namaz kalıbilecek.

BURKİNA FASO’YA SÜMER MESCİDİ

Geçtiğimiz Nisan ayında Burkina Faso’nun Tevbulo bölgesinin Sisavuba Köyünde 100 metrekarelik bir alan üzerine Sümer Mescidi inşa edildi. Mescit, nüfusunun tamamı Müslümanlardan oluşan bölgede 5000 kişiye hizmet verecek. Derneğin internet sitesinde yer alan habere göre, mescitlerin açılmasından sonra namazlar kılındı. Cemaat, mescitlerin yapımına vesile olan Türkiyeli hayırseverler için duâ etti.

Faruk Saim AKHAN

28.07.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Darbe değil, özgürlük istiyoruz

  KAPATMAK İÇİN EN AZ 7 OY GEREKİYOR

  K. Irak’a bir harekât daha

  Emre Gönen: Cübbeli devrim muhafızları var

  Süleyman Çelebi rahmetle anıldı

  Hızlı tren yaygınlaşacak

  Rövanş yakıştırmasını doğru bulmuyorum

  Yolumuza devam edeceğiz

  Şemdinli'de mayın patladı: 8 ölü

  Dünya gözünü pamuğa çevirdi

  Hakkâri’de emniyet güçlerine saldırı

  Susuzluk Türkiye'nin değil, dünyanın da problemi

  Piknikçilerin yeni gözdesi: Alabalık

  Domates para etmeyince salça oldu

  İş kazaları daha kapsamlı incelenecek

  Bayburt'ta dokuyup, İstanbul'a satıyor

  İmamların maaşı Türkiye’den

  Tavşan Adası turist akınına uğruyor

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır