"Gerçekten" haber verir 28 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Otomobil

Ford’un aile otomobili yorumu

Ford Avrupa'nın 5 koltuklu MAV'ı 2007 yılında yeni dinamik bir görünüme, içinde ve dışında birçok yeni özelliğe kavuştu. Artık sadece Ford C-MAX adına sahip, atak ve kullanıcıların her ihtiyacına cevap verebilen bir aile otomobili.

Daha belirgin çıkıntılara sahip ön tampon, yüksek kaliteli, tek parça tasarımlı ve yeni ve ayırt edici alt eğri dörtgen şeklinde ızgaraya sahip ve bu da otomobile kaslı ve sağlam bir görünüm sağlıyor. Tamponun alt kenarlarında yeni dikey ve yola dönük sis farları yer alıyor.

Standart LED arka farlar Ford'da ilk kez kullanılıyor ve yeni Ford C-MAX'ın şık modern görünümüne ve enerjisine katkıda bulunuyor. Yeni arka farlar LED'leri kullanarak, estetik bir görünüm sağlarken, yandığında Ford C-MAX'ın uzaktan hemen fark edilebilmesine imkân tanıyor. Yeni vites kolu çerçevesi krom halkadan oluşuyor ve Titanium serisinde standart olan Çift Bölgeli Otomatik Klima Sistemi düğmeleri de basılarak çalışan düğmeler yerine döndürmeli düğmeler kullanıldı ve böylece daha iyi ergonomi, daha hassas ayar ve modern bir tasarım sağlandı. Yeni C-MAX'ta tasarımı yenilenmiş Sony araç müzik sistemleri otomobilin yeni orta konsoluna tam olarak uyacak şekilde entegre şekilde sunuluyor. Taşınabilir müzik cihazlarının takılabilmesi için artık 3.5 mm'lik bir soket standart donanımda yer alıyor ve orta konsolda kolay ulaşılabilir bir yerde bulunuyor. MP3 çalarlar kolayca aracın müzik sistemine bağlanabiliyor. C-MAX Esnek Oturma Sistemi ikinci koltuk sırasında üç kişinin konforlu bir şekilde oturmasına imkân tanıyor.

C-MAX'taki diğer bir yeni özellik de geniş iç alanını daha ferah hale getiren Titanium X paketiyle gelen panoramik cam tavan. Neredeyse bütün tavan alanını kaplayan ve ışık ile görüşü en iyi duruma getiren ve istenmeyen güneş ışınlarından korumak için koyu renkli olan camda, gerektiğinde gölge ve gizlilik sağlamak için kapatılabilen güneşlikler var. Panoramik tavan kabinin ısınmasını önlemek için "Güneş Işınlarını Yansıtan" bir kaplamaya sahip ve böylece aracın güvenli bir şekilde kullanımına katkıda bulunan konforlu bir iç ortam sağlıyor. Ek güvenlik amacıyla, camın parçalanmasını önlemek için panoramik tavan lamine tabakalardan oluşuyor.

Ford için hassas süspansiyon ayarı bir aracın aktif güvenlik donanımının temelini oluşturuyor. Yeni C-MAX artık 5 mm daha geniş dingile sahip ve bu da her türlü sürüş şartında güven, konfor ve kontrol sağlıyor. Ford'un Akıllı Güvenlik Sistemi ABS, EBD, EBA ve opsiyonel olarak alınabilen ESP gibi diğer güvenlik özellikleriyle birlikte sürücünün zor durumlarda daha büyük bir güvenlik alanına sahip olmasına yardım eden bir sistem oluşturuyor. C-MAX'ta pasif güvenlik yapısal sağlamlıkla başlıyor; ultra sert gövde yapısı ve sert yolcu güvenlik kafesi var. Her ikisi de Ford'un en gelişmiş güvenlik özelliklerinden oluşan Akıllı Güvenlik Sisteminin (IPS) temel niteliklerinden.

MOTOR VE ŞANZIMANLAR

Yeni Ford C-MAX 1.6 109 PS TDCi dizel motorla sunuluyor. Saf sürüş zevki sağlayan güç ve performansa sahip motor bunu düşük yakıt tüketimi ve egzoz atıklarıyla birleştiriyor.

109 PS (66 kW) güç sunan motor 240 Nm tork üretiyor. Güçlü çekiş gücü sağlayan motor yakıt tüketiminden de taviz vermiyor. yeni Ford C-MAX, ortalama olarak 100 kilometrede sadece 4.9 litre dizel yakıtı tüketiyor.

Esad SİVRİ

28.07.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Başlıklar

  Ford’un aile otomobili yorumu

  Suzuki, Türkiye'deki 25'inci yılını coşkuyla kutladı

  NISSAN MICRA 25. YILINI KUTLUYOR

  EKSPERLERE KARŞI YENİ DACİA SANDERO

  HYUNDAI'DEN SATIŞ VE KÂRLILIK BAŞARISI

  ÜST-ORTA SINIF SEGMENTİNE YENİLİKÇİ OPEL INSİGNİA DOPİNGİ

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır