"Gerçekten" haber verir 31 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Demokrasi çıtası yükseldi

TBMM Başkanı Köksal Toptan, Anayasa Mahkemesinin kararını, gazetecilerin sorusu üzerine, Türkiye demokrasisinin önemli bir merhaleyi aştığını belirterek, ‘’Türkiye demokrasisi, Yüksek Mahkememizin bu kararıyla, demokrasi çıtasını bir yukarı düzeye daha çıkarmıştır’’ değerlendirmesinde bulundu.


TÜRKİYE’NİN GÜNDEMİ BLOKE OLMUŞTU

Anayasa Mahkemesi, aylardır Türkiye’nin siyasî, ekonomik ve sosyal gündemini bloke eden AKP’nin kapatılma dâvâsı hakkında kararını verdi. Yüksek Mahke

AB reformları sürdürülmeli

“AKP’nin karardan doğru sonuçları çıkararak eyleme geçmesini’’ isteyen Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Joost Lagendijk, ‘’Türkiye daha


  Gül’den taziye ziyareti

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Güngören’deki terörist saldırıda ölenlerin ailelerine taziye ziyaretlerinde bulundu. Cumhurbaşkanı Gül, Güngören’de yaptığı açıklamanın ardından, bölgeyi gezerek, çevredeki vatandaş ve esnafa geçmiş olsun dileklerini iletti.


  Umut yolculuğuna nefesleri yetmedi

İstanbul Küçükçekmece’de boş bir araziye atılmış kaçak göçmenlere ait 13 ceset bulundu. Çoğu Pakistan ve Myanmar uyruklu olan kaçakların, bindirildikleri kamyonun kasasında havasız kalarak öldükleri tahmin ediliyor. Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, olayla ilgili olarak, ‘’Maalesef burada bir insanlık dramı var’’ dedi.


  Erdoğan, açıklamayı başbakanlık konutunda izledi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AKP’nin kapatılma davasına ilişkin Anayasa Mahkemesi’nin kararının açıklanmasını Başbakanlık Resmi Konutu’nda izledi.


  Flaş haber olarak duyuruldu

Uluslararası ajanslar ve medya kuruluşları, AKP’nin kapatılması istemiyle açılan davanın neticesini dünyaya flaş haber olarak duyurdu. Reuters ajansı, flaş cümlesinde, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın, mahkemenin AKP’ye “mali ceza” verdiğini açıkladığını duyurdu.


  Gül, değerlendirme yapmadı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, Anayasa Mahkemesinin AKP hakkındaki kararıyla ilgili ‘’şu an için bir değerlendirme yapmayacağı’’ bildirildi.


  MHP GRUP BAŞKANVEKİLİ VURAL: Karara saygı gösterilmeli

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Anayasa Mahkemesinin AKP’nin kapatılmamasına ilişkin verdiği kararla ilgili olarak, ‘’Bu yargı kararıdır. Herkes bu karara saygı göstermelidir’’ dedi.


  YAŞ, yarın toplanacak

YÜKSEK Askeri Şura (YAŞ), Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında 1 Ağustos Cuma günü toplanacak.


  Medikal Park, kalp hastalarına umut oldu

MEDİKAL Park Antalya Hastane Kompleksi açılışının birinci haftasında ilk Kalp ve Damar Cerrahisi ameliyatlarına başarı şekilde başladı.


  Araç satışları gelecek yıl Ekim’e kadar noterden

AKP'NİN araç satış sözleşmelerinin noterler yerine trafik tescil şube müdürlüklerinde yapılmasına dair kanunun yürürlük tarihinin 1 Ekim 2009’a bırakılmasına ilişkin kanun teklifinin gündemin ön sıralarına alınmasına ilişkin grup önerisi kabul edildi.


  Adlî tatil yarın başlıyor

YARGIDA ‘’toplu izin kullanımı’’ anlamına gelen adli tatil 1 Ağustos Cuma başlayacak. Adli tatil süresince nöbetçi mahkemeler görev yapacak.


  Yeni üniversiteler yolda

2008 yılı programında, kurulmasına önceki yıllarda karar verilen toplam 32 üniversiteye, 9 devlet üniversitesi daha ilave edildi.


  Hak Partisi kuruldu

TÜRK siyasi hayatına bir parti daha katıldı. Hak ve Hakikat Partisi adındaki partinin kuruluş dilekçesi İçişleri Bakanlığı Genel Sekreterliği’ne verildi.


  Eyüp Sultan’da bir Mi’rac gecesi

KALABALIĞA KARIŞINCA GÖRDÜK Kİ EYÜP SULTAN'DA İNSANLAR BİRBİRİNE BAĞLI AİLELER ŞEKLİNE GİRMİŞLER. İHTİYARLARIN, ANNE, BABA VE GENÇLERİN KARDEŞ OLDUĞU BÜYÜK NURLU BİR AİLE. O KUTLU GECEDE BİZİ ŞEVKLENDİREN EYÜP SULTAN'DAKİ İNSANLARIN DUYGULARINI SİZİNLE PAYLAŞMAK İSTEDİK.


  Geçen sene 2.7 milyon kişiye AIDS bulaştı

Dünyada geçen yıl HIV virüsü taşıyanların sayısının 33 milyon olduğu, bunlardan 2,7 milyonunun virüsü yeni kaptığı, 2 milyon kişinin ise AIDS’ten öldüğü bildirildi.


  Balkanlar’ın umudu medreseler

Kültürel ve dinî dejenerasyonun yüksek oranda yaşandığı Bosna Hersek, Kosova, Arnavutluk ve Sancak’taki Müslümanlar, bu dejenerasyonu önlemek ve kendi kimliklerini korumak için ülkelerindeki İmam-Hatip okullarını (medreseleri) el üstünde tutuyorlar.


  İnternetten satılan ilaçların çoğu sahte

İnternet ortamında satılan ilaçların yüzde 62’sinin sahte ya da gerekli miktarın altında etkili madde içerdiği, geriye kalan ilaçların yüzde 16’sının yasa dışı yollardan ithal edildiği, yüzde 33’ünün tüketiciye yönelik bilgilendirme broşürü içermediği bildirildi.


  Zayıflamak isteyen egzersiz yapmalı

Kilo vermek ve verilen kiloyu geri almamak için düzenli egzersizin yararı bir kez daha teyit edildi.


  En büyük buzul parçalanıyor

Kuzey Buz Denizi’ndeki en büyük buzul olan Ward Hunt buzulundan 2 dev parçanın koptuğu ve bu parçaların yüzen ada haline geldiği belirtildi.


  Boşanmaları müftü önlüyor

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından uygulamaya sokulan “Aile Danışma Büroları” sayesinde boşanmalar önleniyor.


  Karanlıkta ‘hayat’ arıyorlar

İzmir Mağara Araştırma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Onur Gora, küresel ısınma sebebiyle su kaynaklarının her geçen gün daha derinlere indiğini, bu konuda Türkiye’de bir çalışma yürütülmediğini ifade etti.


  İsviçre’de minare referandumu

İsviçre’de aşırı sağcı ve göçmen karşıtı Halk Partisi ile Federal Demokratik Birlik Partisi’nin yaptığı kampanya sonrası toplanan imzaların 100 bini aşması sebebiyle minareler için referandum yapılacak.


  İngiliz Yüksek Mahkemesi’den okulda dinî sembole onay

Islamonline.net sitesinde yer alan habere göre İngiliz mahkemesi okulunda dini bir sembol taşıyan yüzüğüyle girmek isteyen öğrencinin verdiği hukuk mücadelesinde öğrencinin lehine karar verdi.



 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır