"Gerçekten" haber verir 02 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Holbrooke, Karaciç’e söz vermiş

İNSANLIKTAN NASİBİNİ ALMAMIŞ SIRP KASAP KARACİÇ ÖNCEKİ GÜNKÜ İLK DURUŞMASINDA, ''AMERİKALI DİPLOMAT RİCHARD HOLBROOKE, ORTADAN KAYBOLMAM ŞARTIYLA BENİM LAHEY'E TESLİM EDİLMEYECEĞİME SÖZ VERDİ'' DEDİ.

Bosna Savaşı’nda (Nisan 1992-Kasım 1995) 100 bin Müslüman Boşnak’ın katledilmesinden sorumlu olan Sırp lideri Radovan Karaciç, BM’nin Hollanda’nın Lahey şehrinde Uluslararası Eski Yugoslavya Ağır Ceza Mahkemesi’nde önceki günkü ilk duruşmasında, ‘’Amerikalı diplomat Richard Holbrooke, ortadan kaybolmam şartıyla benim Lahey’e teslim edilmeyeceğime söz verdi’’ dedi. Hollandalı Yargıç Alphons Orie, Karaciç’in iddiası üzerine, ‘’Yeri değil. Bunu şu anda burada söyleyemezsiniz. Bu hususta (sonra) mahkemeye resmî başvuru yapabilirsiniz’’ cevabını verdi.

Bosna-Hersek Devlet Başkanı Alia İzzetbegoviç (1925-2003), Hırvatistan Devlet Başkanı Franyo Tujman (1922-1999) ile Sırbistan Devlet Başkanı Slobodan Miloşeviç (1941-2006), 230 bin’den fazla insanın öldüğü Bosna faciasını bitiren Dayton (ABD-Ohio eyaleti) barış anlaşmasını imzalamışlardı. ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Richard Holbrooke, Dayton’un mimarıydı.

Karaciç mahkemede, Holbrooke’un ‘’kendini zımnen affettiği, ‘yeter ki ortada görünmeyin’ dediğini ileri sürdü. Öte yandan bu iddiayı Holbrooke Alman yayın organlarına da kesinlikle yalanladı ve ‘’buna bir daha cevap vermeyeceğim’’ dedi.

Karaciç 10 gün önce Sırbistan’ın başşehri Belgrad’da yakalandıktan sonra önceki gün Lahey’de ilk duruşmaya çıkarken, Saraybosna televizyonları oturumu şehirde kurulan büyük ekranlardan verdi.

‘’Srebrenica Anaları’’ örgütünden Ramize Musiç (52) , ‘’İki yavrumun kemiklerini dahi bulamadım’’ diye ağladı. Karaciç’in sadece Saraybosna kuşatmasında öldürdüğü 11 bin insan ve Serebrenica katliâmında kıydığı 8 bin 106 erkek ve genç çocuğun yakınlarından Elvir Kılyakiç (27), kardeşini ve babasını Srebrenica’da yitirmiş kişi olarak, ‘’İşte mahkemede. Mucize gibi ama çok çok acı. Dünya sandığımız kadar kötü değil’’ diye mırıldanabildi. 20 Srebrenica anasıyla Saraybosna televizyonlarının yayınını izlerken sessizce ağlayan Alena Tiro, ‘’Onun öldürdüğü 100 bin insan onu şimdi mahkemede göremiyor’’ dedi.

02.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Holbrooke, Karaciç’e söz vermiş

  ‘Hamas liderinin oğlu Hıristiyan oldu’ iddiası

  İran’a askerî müdahaleye gerek yok

  Darfur’daki barış gücünün görev süresi uzadı

  Rusya, İKT’nin daimî gözlemcisi oldu

  Esad, İran’ı ziyaret edecek

  Afganistan’daki olaylar yardımları engelliyor

  Hamas’tan, El Fetih üyelerine tutuklama

  Olmert, 4. kez sorgulanıyor

  Sigara devlerine rekor ceza

  Uyku apnesi ömrü kısaltabilir

  Türk satranç şampiyonu meydan okudu

  Clinton konuşarak para kazanıyor

  ABD isterse laptoplara el koyabilecek

  Denizde 44 günlük mücadele

  Lamborghini çevrecileri kızdırdı

  Okyanusun çok derinlerinde canlı balık bulundu

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır