"Gerçekten" haber verir 02 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

YURTTA GAZ FACİASI: 17 ÖLÜ

PATLAMAYLA BİNA YERLE BİR OLDU Konya’nın Taşkent ilçesine bağlı Balcılar beldesinde, üç katlı bir öğrenci yurdu gaz sisteminden kaynaklandığı tahmin edilen patlamayla çöktü. Enkaz altından 17 çocuk ölü, 26 kişi yaralı olarak çıkarıldı. Patlamayla birlikte bina tamamen tahrip olurken bir bölümü de çöktü. Devlet Bakanı Çubukçu, İçişleri Bakanı Atalay ve Sağlık Bakanı Akdağ, helikopterle Balcılar’a giderek bilgi aldılar.


Kurtarma ekipleri çalışıyor

Ankara ve Antalya'dan kurtarma ekiplerinin geldiği Balcılar’a Türk Kızılayı da psikososyol destek uzmanının da bulunduğu 4 kişilik uzman personel ile

ORMANLARIMIZ CAYIR CAYIR

HALK BÖLGEDEN UZAKLAŞTI Manavgat’ın Karabük köyü yakınlarında başlayan ve Serik ilçesine bağlı Sarıabalı, Bucak, Deniztepesi ve Karataş köyleri


  Cepte numara değiştirmeye son

ELEKTRONİK Haberleşme Kanunu Tasarısı, TBMM Genel Kurulunda verilen çok sayıdaki değişiklik önergesiyle kabul edilerek, yasalaştı.


  Mars’ta su bulundu

NASA'nın Mars'ta araştırmalarını sürdüren uzay aracı Phoenix, Kızıl Gezegen'de suyun mevcut olduğunu doğruladı.


  Ülkesinde huzuru olmayan yola çıkıyor

30 TEMMUZ 2008 günü sabah saatlerinde İstanbul Küçükçekmece yakınlarında araziye atılmış 13 yasa dışı göçmenin cesedinin bulunmasının ardından dikkatler tekrar insan kaçakçılığı üzerinde yoğunlaştı.


  KÜÇÜKÇEKMECE’DEKİ İNSAN KAÇAKÇILIĞI

Dışişleri Bakanlığı, Küçükçekmece’deki insan kaçakçılığı olayına sebebiyet veren kaçakçıların yakalanmaları için gerekli takibatın kararlılıkla sürdürüldüğünü ve olaydan büyük üzüntü duyulduğunu bildirdi.


  Önemli olan AB standartlarını yakalamak

BELÇİKA'NIN Spordan ve Aileden Sorumlu Türk asıllı Devlet Bakanı Emir Kır, “Türkiye AB’ye yaklaştıkça vatandaşlarımız AB standartlarına yaklaşmış olacaktır. Önemli olan buradaki insanlarımızın AB standartlarında yaşamasını sağlamamız” dedi.


  Adlî tatil başladı

YARGIDA ‘’toplu izin kullanımı’’ anlamına gelen adli tatil dün başladı. Adli tatil süresince nöbetçi mahkemeler görev yapacak.


  Nusaybin sınırındaki mayınlar temizlendi

TÜRKİYE-SURİYE arasında açılacak yeni sınır kapısının yapımı için 200 dönümlük mayınlı arazinin temizlenmesi çalışması sona erdi.


  Engelliler, yapısal değişiklik istiyor

İHMALKÂRLIK ve sosyal bilinç eksikliğinin getirdiği engellerle de boğuşmak zorunda kalan Bitlisli engelliler, acıma değil; insanca muamele görmek istediklerini söyledi.


  Noterler 1 Ocak’a kadar devrede

İKİNCİ el araç satış sözleşmelerinin, trafik tescil şube müdürlüklerince yapılmasına ilişkin düzenlemenin yürürlük tarihi, 1 Ocak 2009’a ertelendi.


  Çerkezköy’e 8’inci su kuyusu

TEKİRDAĞ'ın Çerkezköy Belediyesi ilçedeki su ihtiyacını karşılamak için 8’inci su kuyusu açmak için çalışmalara başladı.


  112’yi gereksiz meşgul edene 2 ay hapis

MERSİN'DE 112 acil servisi telefonlarını gereksiz yere meşgul eden bir kişi, 2 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.


  3 Eylül için yakın temas

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Burak Özügergin, Türkiye’nin Kıbrıs konusunda pozisyonunda bir değişiklik olmadığını belirterek, 3 Eylül müzakere sürecini desteklemeye devam ettiklerini söyledi.


  DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI: KERKÜK'TE POLİTİKA DEĞİŞİMİ YOK

TÜRKİYE Kerkük’teki gerilim ortamını kaygıyla izlediğini ve Kerkük politikasında herhangi bir değişiklik olmadığını bildirdi.


  SİLÂHLI KUVVETLER TASARRUFA YÖNELDİ

TÜRK Silahlı Kuvvetleri (TSK), 2007 yılında toplam 218 milyon 655 bin 402 YTL tasarruf sağladı.


  Oğuz Satıcı: AB sürecine dört elle sarılmalıyız

TÜRKİYE İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Oğuz Satıcı, Anayasa Mahkemesi’nin AKP hakkındaki kararını ‘’Akıl dışı gündemden kurtulma’’ olarak nitelendirdi ve ‘’Türkiye parti kapatmak ayıbını yaşamamıştır’’ dedi.


  DEVLET YARDIMLARINA AB STANDARDI

AVRUPA Birliği (AB) kriterlerine uygun bir devlet yardımı sisteminin oluşturulmasını öngören kanun tasarısı, TBMM Başkanlığına sunuldu.


  Avrupa’nın kapatma kriteri şiddete çağrı

AVRUPA ülkelerinde siyasî partilerin yargılandığı dâvâlarda Venedik Kriterleri esas alınıyor.


  Babasını savcılığa ihbar etti

DİYARBAKIR'DA bir genç, kan davalı amcasını öldürmesi için kendisine baskı yaptığını iddia ettiği babası hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.


  Meclis önümüzdeki dönem daha çok çalışacak

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, ‘’Milletvekili arkadaşlarım çok yoğun, yorucu bir yasama yılını geride bıraktılar.


  Pamukoğlu parti kuruyor

EMEKLİ Tümgeneral Osman Pamukoğlu, bir ay içinde yeni kuracakları parti için İçişleri Bakanlığı’na müracaat edeceklerini söyledi.


  Denetimler arttı, kazalar azaldı

EMNİYET Genel Müdür Yardımcısı ve Trafik Hizmetleri Daire Başkanı Celal Uzunkaya, denetimlerin artmasıyla birlikte trafik kazası sayısında düşüş meydana geldiğini bildirdi.


  Türkiye'nin en büyük acil servis hastanesi

KAYSERİ’DE yaptırılacak Türkiye’nin en büyük acil servis hastanesinin temelinin gelecek hafta atılmasının planlandığı bildirildi.


  2008-2009 Ortaöğretim kayıtları başladı

2008-2009 öğretim yılında bütün illerde, sınavsız öğrenci alan ortaöğretim kurumlarının 9. sınıflarına kayıtlar dün başladı.


  İklim değişikliğinin faturasını çocuklar ödüyor

KÜRESEL iklim değişikliğinin tetiklediği tabiî afetlerin önümüzdeki dönemde çocuklar ve aileleri için çok daha büyük riskler oluşturacağını söyleyen uluslar arası yardım örgütü Save the Children, hükümetlerden bu konuda şimdiden tedbir almalarını istedi.


  Yeşil Yayla Festivali başladı

GOLA Kültür, Sanat ve Ekoloji Derneği tarafından organize edilen ve üçüncüsü düzenlenen “Yeşil Yayla” Doğu Karadeniz’in alternatif festivali 1-3 Ağustos tarihlerinde Rize’nin Fındıklı ve Hemşin ilçelerinde gerçekleşecek.


  Çölleşme büyük tehdit

BM tarafından çevreyle ilgili yapılan çeşitli araştırmalar, dünyada çölleşme tehlikesi ile karşı karşıya olan 110 ülke bulunduğunu ortaya koydu.


  11 BİN BİTKİ TÜRÜ VAR

Türkiye’de 4 binden fazlası endemik, 11 binin üzerinde bitki türü olduğu kaydedildi.



 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır