"Gerçekten" haber verir 03 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Muhabbet köprüsü Musul

DEVLET Bakanı Mehmet Aydın’ın himayesinde düzenlenen ‘’Türkiye ile Irak arasında Muhabbet Köprüsü Musul’’ konulu fotoğraf sergisi sanatseverlerle buluştu.

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünün dâvetlisi olarak Türkiye’ye gelen Iraklı basın mensubu Bashar Adnan’ın fotoğraflarından oluşan sergi, Genel Müdürlük’teki törenle açıldı. Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdür Vekili Salih Melek, burada yaptığı konuşmada, Türkiye-Irak ilişkilerinin sadece dünün ya da bugünün ilişkileri olmadığını, başlangıcının yüzyıllar öncesine dayandığını ifade etti. Serginin, Türkiye-Irak arasındaki bağları güçlendireceğini ve görüş alış verişine destek olacağını dile getiren Melek, ‘’Bu ilişkiler özellikle medya alanında gelişmeye adaydır. Genel Müdürlüğümüz, basın yayın alanındaki ilişkilere çok önem vermektedir. 150 civarında Iraklı meslektaşımızı Türkiye’ye dâvet ettik’’ dedi.

Irak’ta yayınlanan Ninova Gazetesinin Editörü Ali Mahmut Hasan, Türkiye’de gördükleri sevgi ve ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ninova’yı çıkaran basın mensuplarını ‘’bir grup bağımsız gazeteci’’ olarak tanımlayan Hasan, Irak ve Musul’da zor şartlar altında görev yaptıklarını söyledi.‘’Irak’ta, basın alanındaki gelişmelerden haberdar değiliz’’ diyen Hasan, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünün, bu alandaki gelişmelerden yararlanmaları için kendilerine fırsat sunduğunu belirtti. Hasan, Türkiye ile Irak arasında tarih boyunca süren önemli ilişkiler sebebiyle serginin adını ‘Muhabbet Köprüsü’’ koyduklarını, sergi aracılığıyla Musul’un Türkiye’de var olmasını sağladıklarını ifade etti. Konuşmaların ardından Irak’ın Ankara Büyükelçisi Sabah Ümran, Salih Melek, Anadolu Ajansı Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Tek, Ali Mahmut Hasan ile Bashar Adnan serginin açılışını gerçekleştirdi. Törene, aralarında Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın eşi Gülten Günay’ın da bulunduğu çok sayıda dâvetli katıldı.

Musul’daki sosyal, kültürel, tarihî ve dinî mekânlar ile insan hayatından karelerden oluşan 100 fotoğrafın yer aldığı sergi, 15 Ağustos’a kadar ziyaret edilebilecek.

/ Ankara

03.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Muhabbet köprüsü Musul

  2010’da Şile de var

  ABD çok çektirecek

  Bir zamanlar başşehirdi

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır